Το πραγματικό νόημα του Αλμέιδα με την ατάκα «Αν μείνω στην ΑΕΚ...»

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Το πραγματικό νόημα του Αλμέιδα με την ατάκα «Αν μείνω στην ΑΕΚ...»

Κώστας Τσίλης 18:18 - 19.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:15 - 14.08.2024

Η ατάκα του Αλμέιδα, «αν μείνω στην ΑΕΚ» το μόνο που δείχνει είναι πόσο ταπεινός χαρακτήρας είναι ο Αργεντινός τεχνικός και απολύτως τίποτα ως προς το μέλλον του που είναι «δεμένο» με την Ένωση

Πάντα όλα όσα λέει ο Ματίας Αλμέιδα στις δημόσιες τοποθετήσεις του, αφενός έχουν τεράστιο ενδιαφέρον, αφετέρου εαν διαβαστούν σωστά δίνουν το στίγμα των δεδομένων στην ΑΕΚ. Εξ ου και μια ατάκα του Αργεντινού τεχνικού αμέσως μετά το ματς με την Κηφισιά, έβαλε στην... πρίζα τους οπαδούς της Ένωσης. Απαντώντας σε ερώτηση για τον Εχσάν Χατζισαφί και αναλύοντας τα δεδομένα ως προς το μέλλον του παίκτη, ο Αλμέιδα έβαλε το "αν μείνω στην ΑΕΚ". 

Το δώρο της ΑΕΚ στον κόσμο για τις 76 κλεμμένες μέρες, ήταν να μην ξανακοιτάξει πίσω της
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

12:20 - 19.02.2024

Το δώρο της ΑΕΚ στον κόσμο για τις 76 κλεμμένες μέρες, ήταν να μην ξανακοιτάξει πίσω της

Ο κόσμος της ΑΕΚ επιτέλους γύρισε στην θέση του, γέμισε ξανά την ψυχή των παικτών του Αλμέιδα και εκείνοι ως αντίδωρο του έδωσαν χορταστικό ποδοσφαιρικό θέαμα και πρωτιά. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Υπό άλλες συνθήκες και κυρίως εαν ήταν άλλος προπονητής, αυτή η ατάκα θα έβαζε... μπουρλότο. Στην περίπτωση του Αλμέιδα όχι απλώς δεν υπάρχει... φωτιά αλλά ούτε καν καπνός. Το μόνο που φανερώνει αυτή η ατάκα, είναι τον χαρακτήρα του Αργεντινού τεχνικού. Την ταπεινότητα του. Πολλές φορές σε δημόσιες τοποθετήσεις του, όταν καλείται να μιλήσει για το μέλλον, πάντα προσθέτει ατάκες όπως "αν με θέλει ακόμα η ΑΕΚ" ή "αν θα είμαι εδώ" και τώρα "αν θα μείνω στην ΑΕΚ". Ποτέ δεν θέλει να θεωρηθεί τίποτα δεδομένο. Θέλει τα πάντα να τα κερδίζει με την δουλειά του. Αυτό και μόνο. 

Κατά τα άλλα αυτό που ισχύει για τις σκέψεις και τις προθέσεις του Αλμέιδα, είναι αυτό που είχε πει στην συνάντηση με τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ πριν από μερικές εβδομάδες. "Είμαι ευτυχισμένος εδώ, θέλω να εξαντλήσω το συμβόλαιο μου". Μάλιστα αντίστοιχη δήλωση είχε κάνει περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα και σε ερώτηση που του έκαναν από ΜΜΕ της Αργεντινής, για την προοπτική να αναλάβει την αγαπημένη του Ρίβερ Πλέιτ. Πάλι είχε εκφράσει την επιθυμία του να εξαντλήσει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ, το οποίο υπενθυμίζεται, πως λήγει το 2028. 

Άλλωστε υπάρχει και κάτι ακόμα, που προφανώς είναι μια λεπτομέρεια, σε σχέση μ' ότι ξεκάθαρα έχει εκφράσει ο Αλμέιδα. Αλλά δείχνει και αυτό κάτι. Ο Κάρλος Ρόα, προπονητής τερματοφυλάκων και στενός συνεργάτης του Αργεντινού τεχνικού, "κτύπησε" μόλις πριν λίγες μέρες στο πόδι του, ένα τατουάζ με το σήμα της ΑΕΚ. Ο Ρόα ήρθε στην ΑΕΚ μαζί με τον Αλμέιδα και θα φύγει και μαζί με τον Αλμέιδα γιατί είναι κομμάτι του τιμ που δεν "σπάει" ποτέ. Δεν υπήρχε λοιπόν περίπτωση να κάνει ένα τέτοιο τατουάζ, αν υπήρχε έστω και... καπνός στην ατάκα "αν μείνω στην ΑΕΚ", του Αλμέιδα.