ΑΕΚ: Με την τακτική της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, θα κινηθεί και στην χειμερινή αγορά
i

Ράντεκ Κουχάρκσι, Παναγιώτης Κονέ/©intime

ΑΕΚ: Με την τακτική της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, θα κινηθεί και στην χειμερινή αγορά

Κώστας Τσίλης 08:00 - 07.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:46 - 20.08.2024

Οι ανάγκες της ΑΕΚ για ενίσχυση στην χειμερινή αγορά δεν είναι ίδιες με το περασμένο καλοκαίρι, αλλά θα ακολουθήσει και τον Γενάρη την ίδια τακτική

Η ΑΕΚ μπορεί να έχει κάνει ήδη από τον... Σεπτέμβρη την πρώτη της χειμερινή μεταγραφή (λέγε με Φερνάντες), μπορεί να ασχολείται και τώρα (έντονα) με εκκρεμότητα που έμεινε από το καλοκαίρι (λέγε με Κικάνοβιτς), ωστόσο ακόμα δεν έχει κινηθεί με βάση τον σχεδιασμό της. Όπως ήδη έχετε διαβάσει στο Sportal.gr, η συζήτηση που έχει γίνει για την χειμερινή αγορά, είναι για έναν κεντρικό αμυντικό και υπό προϋποθέσεις για έναν αριστερό μπακ. 

Μέχρι τώρα δεν έχει προχωρήσει καμία από τις δυο κινήσεις. Και όπως όλα δείχνουν, το πιθανότερο είναι πως αυτό θα γίνει στο δεύτερο μισό του Γενάρη. Ίσως και προς το τέλος του. Κάτι που δεν συμβαίνει επειδή στην ΑΕΚ δεν θέλουν απλώς να βιαστούν. Έχει να κάνει με το γεγονός πως η Ένωση θα ακολουθήσει και στην χειμερινή αγορά, την ίδια τακτική με την μεταγραφική περίοδο του περασμένου καλοκαιριού. 

Η ΑΕΚ «σκανάρει» πολύ προσεκτικά περιπτώσεις που μπορεί να την ενδιαφέρουν και θέλει όχι να κάνει μεταγραφή απλώς για να κάνει, αλλά για να προσθέσει στο ρόστερ της αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη. Και προκειμένου να αποκτήσουν αυτό που θέλουν και που θεωρούν πως "κουμπώνει" καλύτερα στην ομάδα, στην ΑΕΚ δεν διστάζουν να θυσιάσουν χρόνο. Αυτή την τακτική άλλωστε ακολούθησαν και το περασμένο καλοκαίρι και τους βγήκε. 

Η ΑΕΚ πήγε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, μόνο με δυο στόπερ από την πρώτη ομάδα, ενώ στον μεταγραφικό σχεδιασμό είχε μπει η απόκτηση δυο κεντρικών αμυντικών. Και μάλιστα για την βασική ενδεκάδα. Θυσίασε πολύτιμο χρόνο η ΑΕΚ, αλλά τελικά πήρε τον Βίντα και κατόπιν τον Μουκουντί και έφτιαξε ένα από τα καλύτερα δίδυμα στόπερ στο πρωτάθλημα. Επίσης τον Ελίασον, αλλά και τον Φαν Βέερτ, όπως και τον Σιντιμπέ, τους πήρε μέσα στον Σεπτέμβρη. Ακόμα και τον Πινέδα, μεσούσης της προετοιμασίας στην Ολλανδία τον απέκτησε. 

Προφανώς και στην ΑΕΚ θα ήθελαν να μπορούσαν να είχαν κλείσει το περασμένο καλοκαίρι τους παίκτες που ήθελαν πολύ νωρίτερα. Το ίδιο ισχύει και τώρα. Αλλά όταν αυτό δεν μπορεί να γίνει, στην ΑΕΚ προτιμούν να παίρνουν χρόνο για να πετύχουν τον πρώτο τους στόχο, παρά να πάνε σε εναλλακτικές μεσοβέζικες λύσεις. Είναι μια γραμμή που από το καλοκαίρι έχουν χαράξει από κοινού Αλμέιδα και διοίκηση και σκοπεύουν να την ακολουθήσουν και τώρα τον Γενάρη. 

Είναι δεδομένο πως παράλληλα μ' ότι γίνεται με την υπόθεση του Κικάνοβιτς, η ΑΕΚ ψάχνει και για κεντρικό αμυντικό και για αριστερό μπακ. Μ' αυτή την σειρά προτεραιότητας. Αν βρει αυτό που θέλει, θα κάνει και τις δυο αυτές κινήσεις. Αλλά μέχρι να φτάσει σ' αυτό, κάνει πολύ λεπτομερές και "εξονυχιστικό" σκάουτινγκ, για να το βρει αυτό που πραγματικά θέλε και χρειάζεται. Εξ ου και το γεγονός πως δεν έχει κάνει ακόμα κίνηση, αλλά ούτε καν φαίνεται να έχει προχωρήσει κάτι.