Μέσα Ιουλίου και η ΑΕΚ έκανε ήδη αναβάθμιση ρόστερ, ηχηρές μεταγραφές και δίνει ρυθμό για τη συνέχεια

Έρικ Λαμέλα

i

©Intime

Μέσα Ιουλίου και η ΑΕΚ έκανε ήδη αναβάθμιση ρόστερ, ηχηρές μεταγραφές και δίνει ρυθμό για τη συνέχεια

Κώστας Τόπας 20:00 - 20.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:00 - 20.07.2024

Λίγες ημέρες πριν μας αποχαιρετήσει ο «καυτός» Ιούλιος και η ΑΕΚ έχει ήδη καταφέρει να προβεί σε μεταγραφικές αποκτήσεις, οι οποίες αποτελούν αναβάθμιση του ρόστερ.

Βρισκόμαστε μέσα Ιουλίου και ήδη η ΑΕΚ έχει καταφέρει να ολοκληρώσει ένα μεγάλο ποσοστό των μεταγραφών που επιδίωκε από την αρχή του καλοκαιριού, ενόψει της νέας σεζόν. Ο Έρικ Λαμέλα είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των «κιτρινόμαυρων», με τον Αργεντινό να αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, αφού περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Στόχος του Λαμέλα είναι να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα διαδικαστικά, προκειμένου να μπορέσει να μεταβεί στα Σπάτα κι εκεί να ξεκινήσει δουλειά υπό την καθοδήγηση του Ματίας Αλμέιδα, με τον οποίο συνυπήρξαν στη Ρίβερ Πλέιτ, παλαιότερα.

Το μεταγραφικό «κερασάκι» με Λαμέλα μπήκε, αλλά η ΑΕΚ ήδη πάει φουλ για την επόμενη κίνηση
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

00:49 - 20.07.2024

Το μεταγραφικό «κερασάκι» με Λαμέλα μπήκε, αλλά η ΑΕΚ ήδη πάει φουλ για την επόμενη κίνηση

Για την Ένωση ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είναι μια σπουδαία κίνηση, όμως στον μεταγραφικό σχεδιασμό εξακολουθεί να υπάρχει προτεραιότητα για αριστερό μπακ και φορ και μέσα στον Σαββατοκύριακο πιθανό να υπάρξει εξέλιξη

Ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ, προορίζει τον άλλοτε αστέρα της Τότεναμ και Σεβίλλης τόσο για τα «φτερά» της επίθεσης όσο και για την θέση πίσω από τον φορ, εκεί δηλαδή όπου την περυσινή σεζόν αγωνιζόταν ο Σέρχιο Αραούχο. Η αλήθεια είναι πως με την προσθήκη του Λαμέλα, υπάρχει πολυκοσμία στην μεσοεπιθετική γραμμή της Ένωσης.

Κι αυτό διότι στο «δέκα» υπάρχει και ο Ρομπέρτο Περέιρα, ο οποίος αναμένεται να προσθέσει ποιότητα και εμπειρία στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα. Οσον αφορά τα «φτερά» της επίθεσης, η ΑΕΚ φρόντισε να ενισχυθεί και σε αυτή τη γραμμή, με την απόκτηση του Αμπουμακάρι Κοϊτά, με τον 25χρονο Μαυριτανό εξτρέμ να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το 2029.

Στο αριστερό άκρο της επίθεσης, μπορεί επίσης να αγωνιστεί τόσο ο Στίβεν Τσούμπερ όσο και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Αλλά με την έλευση του Κοϊτά είναι σαφέστατο ότι ο Αλμέιδα θα προτιμάει τον Μαυριτανό εξτρέμ και τους Τσούμπερ - Γκατσίνοβιτς θα τους χρησιμοποιεί κυρίως στον άξονα.

Στο ανασταλτικό κομμάτι τώρα, η ΑΕΚ ενισχύθηκε με τον Μόουζες Οντουμπάτζο, με τη Ένωση να ανακοινώνει την μεταγραφή του 30χρονου δεξιού μπακ από τον Άρη, με τον οποίο αγωνίστηκε τις δυο περασμένες σεζόν. Με την απόκτηση του Οντουμπάτζο η ΑΕΚ «έκλεισε» και τη θέση του δεξιού μπακ, με τον Άγγλο να πλαισιώνει τον Λάζαρο Ρότα. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής με την φανέλα του Άρη κατέγραψε 69 συμμετοχές με δύο γκολ και δύο ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Από εκεί και πέρα, όταν έγινε γνωστό ότι οι Αθανασιάδης και Στάνκοβιτς δεν θα συνεχίσουν την καριέρα τους στην Ένωση, η ΑΕΚ έσπευσε να καλύψει το κενό και να αναβαθμίσει την θέση του «άσου». Και μάλιστα κατάφερε να το πετύχει με τον καλύτερο τρόπο, καθώς πρώτα ανακοίνωσε την απόκτηση του Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ο οποίος γνωρίζει από ελληνικά δεδομένα και με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ήταν από τους πολυτιμότερους τερματοφύλακες της Stoiximan Super League.

Και λίγες ημέρες η ΑΕΚ προχώρησε και στην απόκτηση του Θωμά Στρακόσια, με τον 29χρονο βασικό τερματοφύλακα της εθνικής Αλβανίας στο Euro και τον Μπρινιόλι να αποτελούν μία μεγάλη αναβάθμιση στον «άσο» για τους «κιτρινόμαυρους».

Λίγες ημέρες πριν το επίσημο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 21.00, στην OPAP Arena, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν σχεδόν συμπληρώσει όλα τα κομμάτια του παζλ του ρόστερ για τη νέα σεζόν και πλέον απομένουν μερικές ακόμα πινελιές για την ολοκλήρωση του.

Οπως διαβάσατε στο Sportal, για την Ένωση ο Έρικ Λαμέλα είναι μια σπουδαία κίνηση, όμως στον μεταγραφικό σχεδιασμό εξακολουθεί να υπάρχει προτεραιότητα για αριστερό μπακ και φορ και μέσα στον Σαββατοκύριακο πιθανό να υπάρξει εξέλιξη. Οσον αφορά τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Δημήτρης Γιαννούλης φαίνεται πως βρίσκεται κοντά στο να ενταχθεί στην ΑΕΚ, ενώ για την αιχμή του δόρατος το όνομα του Χοακίν Κορέα βρίσκεται ψηλά στη λίστα της Ένωσης, όπως κι άλλα σε περίπτωση που δεν προχωρήσει του Αργεντινού επιθετικού της Ίντερ.

Το σημαντικό για την ΑΕΚ και τον Ματίας Αλμέιδα είναι το γεγονός πως πριν καλά καλά μας αποχαιρετήσει ο Ιούλιος, η Ένωση έχει ήδη καταφέρει να ολοκληρώσει σπουδαίες μεταγραφές, οι οποίες αποτελούν ξεκάθαρη αναβάθμιση του ρόστερ, συγκριτικά με την περυσινή σεζόν.