Μοναδική δεδομένη απουσία για το ντέρμπι είναι του Γκαρσία - Όλα ανοικτά για τους υπόλοιπους αμφίβολους

Λιβάι Γκαρσία

i

©Intime

Μοναδική δεδομένη απουσία για το ντέρμπι είναι του Γκαρσία - Όλα ανοικτά για τους υπόλοιπους αμφίβολους

Κώστας Τσίλης 19:09 - 24.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:12 - 24.09.2024

Η ΑΕΚ μπήκε από σήμερα στην προετοιμασία για το ματς της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό και με εξαίρεση την περίπτωση του Λιβάι, η κατάσταση όλων των υπόλοιπων τραυματιών θα κρίνεται μέρα με την μέρα

Για την ΑΕΚ ξεκίνησε ουσιαστικά από σήμερα, ίσως η πιο κρίσιμη εβδομάδα της σεζόν. Προφανώς μέχρι και την επόμενη, καθότι ακόμα πολύ νωρίς. Όμως το γεγονός πως την Κυριακή η ΑΕΚ δίνει το πρώτο ντέρμπι για φέτος, απέναντι στον Παναθηναϊκό και μέσα στο σπίτι της, προφανώς και σημαίνει πολλά. Ειδικά μετά το στραβοπάτημα στην Λεωφόρο.

Η προετοιμασία για το ματς αυτό άρχισε σήμερα στα Σπάτα, καθώς χθες οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν ρεπό. Φυσικά το πρώτο μέλημα για τον Ματίας Αλμέιδα, είναι το τσεκάρισμα στο ιατρικό δελτίο και στην προοπτική που υπάρχει κάποιοι εξ αυτών που απουσίασαν λόγω τραυματισμού από το παιχνίδι με την Καλλιθέα, να προλάβουν το Κυριακάτικο ντέρμπι. Ουσιαστικά ο Αργεντινός τεχνικός ξεκινά απ' αυτούς που δεδομένα θα είναι απόντες. Σ' αυτή την κατηγορία, φαίνεται να είναι μόνο ο Λιβάι Γκαρσία.

Από εκεί και πέρα, για όλους τους υπόλοιπους παίκτες που απουσίασαν από το ματς με την Καλλιθέα λόγω προβλημάτων, τα πάντα είναι ανοιχτά. Και θα κριθούν μέσα από την εικόνα που θα δείξουν στις επόμενες προπονήσεις. Ήδη από αύριο ο Αλμέιδα θα αρχίσει να τσεκάρει την κατάσταση του Έρικ Λαμέλα, του Νορντίν Άμραμπατ, του Μόουζες Οντουμπάτζο, του Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς αλλά ακόμα και του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Και ίσως χρειαστεί να φτάσει ακόμα και μέχρι την παραμονή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, για να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το ποιοί και για πόσο θα είναι διαθέσιμοι. Πάντως την δεδομένη χρονική στιγμή, όλα είναι ανοιχτά, για όλους.

Η πιο σίγουρη... επιστροφή, είναι αυτή του Λάζαρου Ρότα, που απουσίασε από το ματς με την Καλλιθέα λόγω ίωσης. Βεβαίως θα πρέπει να την ξεπεράσει εντελώς και να επιστρέψει στις προπονήσεις. Αλλά υπάρχει η πεποίθηση στα όρια της σιγουριάς, πως αυτό θα γίνει εγκαίρως προκειμένου να τεθεί στην διάθεση του Αλμέιδα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.