Μόνο ο Ζίνι και ο Ραντόνια έχουν σίγουρη θέση στην αποστολή της ΑΕΚ για την Ολλανδία
i

Ζίνι/©intime

Μόνο ο Ζίνι και ο Ραντόνια έχουν σίγουρη θέση στην αποστολή της ΑΕΚ για την Ολλανδία

Κώστας Τσίλης 09:21 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:26 - 14.08.2024

Από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, μόνο τον Ζίνι και τον Ραντόνια φαίνεται σίγουρο πως θα επιλέξει ο Αλμέιδα για την αποστολή του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στην Ολλανδία

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα, η ΑΕΚ όχι μόνο θα ξαναμπει στο γήπεδο για να ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν, αλλά θα ταξιδέψει αμέσως και για το βασικό στάδιο της δουλειάς στην Ολλανδία.

 Για την αποστολή που θα επιλέξει ο Ματίας Αλμέιδα, τα πράγματα είναι μάλλον δεδομένα. Απόντες θα είναι οι διεθνείς, που θα πάρουν ολιγοήμερη άδεια και θα ενσωματωθούν μέχρι και το τέλος του μήνα με την ομάδα, αλλά και ο Φερνάντες που κάνει την αποθεραπεία του στην Ισπανία. Και ένα μόνο είναι το ερωτηματικό. Πόσους και ποιους νεαρούς σε ηλικία θα πάρει μαζί του ο Αργεντινός τεχνικός.

Πέρυσι είχε πάρει μαζί του πολλούς. Δέκα το σύνολο. Χωρίς στο μέτρημα να μπαίνουν οι δυο νεαροί τερματοφύλακες. Απ' αυτούς οι μισοί δεν είναι πλέον καν στην ΑΕΚ. Αλλά έτσι κι αλλιώς είναι πολύ δύσκολο φέτος να είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των νεαρών ποδοσφαιριστών που ο Αλμέιδα θα έχει μαζί του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Για περισσότερους από έναν λόγους. Μάλιστα η αλήθεια είναι πως αυτή την στιγμή, οι μοναδικοί που (φαίνεται να) έχουν σίγουρη την θέση τους, είναι ο Ζίνι και ο Ραντόνια. 

Τον 21χρονο Ανγκολέζο επιθετικό ο Αλμέιδα τον πιστεύει πολύ. Τον είχε μαζί του στις προπονήσεις με την πρώτη ομάδα στο φινάλε της σεζόν, τον εντυπωσίασε μ' αυτά που έδειχνε στις προπονήσεις και κυρίως με την ταχύτητα και την έκρηξη του και σίγουρα θέλει να δουλέψει μαζί του στην καλοκαιρινή προετοιμασία. 

Όσο για τον 22χρόνο Ραντόνια, είναι από τους ποδοσφαιριστές που είχε και πέρυσι ο Αργεντινός τεχνικός μαζί του στην Ολλανδία. Επίσης πιστεύει πολύ στα προσόντα του Βόσνιου μπακ. Του έδωσε κάποιες ευκαιρίες στη σεζόν που πέρασε, περιμένει ακόμα μεγαλύτερη εξέλιξη απ' αυτόν στην προετοιμασία. 

Κατά τα άλλα, το τοπίο είναι αρκετά θολό, για τις υπόλοιπες επιλογές που θα κάνει ο Αλμέιδα για την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Ολλανδία. Πόσες και ποιές θα είναι. Πέρυσι είχε μαζί του στην προετοιμασία ο Αργεντινός τεχνικός και τον Κοσίδη και τον Λάτσι και τον Μπότο. Απ' αυτούς μόνο ο Κοσίδης έμπαινε φέτος στις αποστολές της πρώτης ομάδας και μάλιστα είχε ξεκινήσει και σε βασική ενδεκάδα σε ματς κυπέλλου. Τους άλλους δυο, δεν τους πήρε σε καμία αποστολή. 

Κατά την διάρκεια της σεζόν αρκετές φορές ο Αλμέιδα έπαιρνε στην προπόνηση της πρώτης ομάδας και κάποια άλλα παιδιά από την ΑΕΚ Β. Όχι όμως σε σταθερή βάση. Απ' αυτά σε αποστολή για παιχνίδι της ΑΕΚ, ο Αργεντινός τεχνικός έχει συμπεριλάβει τον Άιντι Ντάικο, που είναι στόπερ. Όμως δεν είναι σίγουρο πως θα τον έχει μαζί του και στην προετοιμασία. Σίγουρα δεν θα φτάσει τους δέκα νεαρούς συν τους τερματοφύλακες όπως πέρυσι. Αλλά σίγουρα δεν θα είναι μόνο ο Ζίνι και ο Ραντόνια. Προς το παρόν ωστόσο, μόνο αυτοί μοιάζουν οι... σίγουροι.