Βελτιωμένη και αποτελεσματική η ΑΕΚ, νίκησε στο δεύτερο φιλικό με 3-0 την Μπέερσοτ (vids)

ΑΕΚ - Μπέερχοστ

i

© Intime

Βελτιωμένη και αποτελεσματική η ΑΕΚ, νίκησε στο δεύτερο φιλικό με 3-0 την Μπέερσοτ (vids)

Κώστας Τσίλης 16:43 - 03.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:26 - 03.07.2024

Μ’ ένα καλό και κυρίως αποτελεσματικό πρώτο 30άλεπτο, οι παίκτες του Αλμέιδα πήραν τη νίκη στο δεύτερο τεστ απέναντι στην Μπέερσοτ με γκολ του Γαλανόπουλου, του Ζίνι και του Γκολφίνου.

Για τον Ματίας Αλμέιδα έτσι κι αλλιώς τα φιλικά έχουν την μικρότερη σημασία απ’ όλα όσα γίνονται στην δουλειά του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Πολλές φορές έχει πει πως οι προπονήσεις είναι οι σημαντικές και τα φιλικά απλώς γίνονται για να γίνουν. Παρόλα αυτά σίγουρα ο Αργεντινός τεχνικός, δεν θα ήθελε να δει και στο δεύτερο φιλικό με την Μπέρχοστ, την εικόνα του πρώτου απέναντι στην Άλκμααρ.

Βεβαίως οι Βέλγοι που μόλις φέτος ανέβηκαν στην πρώτη κατηγορία, δεν έχουν σχέση σε δυναμική με τους Ολλανδούς. Παρόλα αυτά η αλήθεια είναι πως αυτή την φορά η ΑΕΚ στο ξεκίνημα τους ματς με την Μπέρχοστ, επί της ουσίας ήταν πιο αποτελεσματική σε σχέση με την Αλκμαάρ. Διότι απέναντι στους Ολλανδούς είχαν χαθεί δυο πολύ καλές ευκαιρίες από τον Γαλανόπουλο και τον Μάνταλο, πριν σκοράρουν πρώτοι οι αντίπαλο. Τώρα με την Μπέρχοστ ο Γαλανόπουλος στην ευκαιρία που είχε βρήκε δίχτυα και άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ. Ενώ κατόπιν ο Ζίνι, κέρδισε την κόντρα σε σουτ του Ρότα, για να κάνει το 2-0.

Μπρινιόλι: «Ο Αλμέιδα είναι ένας από τους λόγους που επέλεξα την ΑΕΚ, ελπίζω να κερδίσω το νταμπλ όπως ο Γκατσίνοβιτς» (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:13 - 03.07.2024

Μπρινιόλι: «Ο Αλμέιδα είναι ένας από τους λόγους που επέλεξα την ΑΕΚ, ελπίζω να κερδίσω το νταμπλ όπως ο Γκατσίνοβιτς» (vid)

Στις πρώτες του δηλώσεις που παραχώρησε ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ στο επίσημο κανάλι της «Ένωσης» στο You Tube αναφέρθηκε στους στόχους του με τη νέα του ομάδα και τόνισε πως η παρουσία του Ματίας Αλμέιδα έπαιξε ρόλο στην απόφασή του να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα».

Πάντως γενικότερα στο πρώτο (από τα συνολικά τέσσερα 30άλεπτα που πέτυχαν), η ΑΕΚ λειτουργούσε συνολικά πολύ καλύτερα, με τον Φερνάντες να παίζει ως ελεύθερος πίσω από τον φορ Γκαρσία, τον Μάνταλο δίπλα στον Γαλανόπουλο στα χαφ και τον Ελίασον με τον Ζίνι στα δυο άκρα. Καλύτερο πρεσάρισμα χαμηλά στην άμυνα του αντιπάλου. Καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας.

Με τον Γαλανόπουλο εκτός από το γκολ, να κάνει πολύ καλό παιχνίδι και ανασταλτικά αλλά και δημιουργικά στην μεσαία γραμμή. Αλλά και την δεξιά πλευρά της ΑΕΚ να λειτουργεί πολύ καλά με τον Χατζισαφί και τον πολύ κινητικό και δραστήριο Ζίνι. Μάλιστα η Ένωση εκτός από τα δυο γκολ, είχε και διπλό δοκάρι σε μια φάση. Πρώτα σουτ του Γαλανόπουλου κόντραρε, απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Βέλγων και πήγε η μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά η κεφαλιά του Μουκουντί πήγε και αυτή στο δοκάρι.

Γενικώς η ΑΕΚ ειδικά στο πρώτο 30άλεπτο, συνολικά είχε καλή εικόνα. Εξαίρεση μια φάση στο τρίτο λεπτό που βρήκαν οι Βέλγοι ανοιχτό γήπεδο στην πλάτη της άμυνας. Αλλά ο Θεοχάρης απέκρουσε το τετ α τετ. Αυτή ωστόσο, ήταν και η μοναδική απειλή της Μπέρχοστ στην άμυνα της ΑΕΚ, στα πρώτα δυο τριάλεπτα, που αγωνίστηκαν οι βασικοί. Βασικοί με τους οποίους δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Λιούμπιτσιτς και Γιόνσον για λόγους προληπτικούς, ενώ αποχώρησε και ο Φερνάντες με κάποιες ενοχλήσεις στα πλευρά.

Στα δυο τελευταία 30άλεπτα, όπως ήταν προγραμματισμένο, ο Αλμέιδα άλλαξε και τους έντεκα παίκτες. Και η ΑΕΚ έπαιξε κυρίως με τα παιδιά της Β’ ομάδας συν τον Πήλιο. Πάντως και τα παιδιά από την δεύτερη ομάδα, είχαν καλή εικόνα. Και τον Γκολφίνο να περνάει και τον τερματοφύλακα και να βάζει και τρίτο γκολ για το τελικό 3-0.

ΑΕΚ (Α’ 60άλεπτου): Θεοχάρης, Ρότα, Μουκουντί, Μήτογλου, Χατζισαφί, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Φερνάντες, Ζίνι, Ελίασον, Γκαρσία

ΑΕΚ (Β’ 60άλεπτου): Αγγελόπουλος, Ραντόνια, Χρυσόπουλος Κοσίδης, Πήλιος, Φοφανά, Ρουκουνάκης, Κάτσικας, Γκολφίνος, Μαχαίρας, Θεοδωρίδης.