Σοκαριστικός αποκλεισμός της ΑΕΚ από την άσημη Νόα
i

© Intime

Σοκαριστικός αποκλεισμός της ΑΕΚ από την άσημη Νόα

Κώστας Τσίλης 22:42 - 15.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:08 - 15.08.2024

Η ΑΕΚ παρότι έκανε ροντέο το παιχνίδι με το γκολ που βρήκε στις καθυστερήσεις, δεν κατάφερε να βρει και το δεύτερο που ήθελε και γνώρισε έναν σοκαριστικό αποκλεισμό, αφού το 1-0 επί της Νόα δεν ήταν αρκετό λόγω της ήττας με 3-1 στο πρώτο ματς στην Αρμενία.

Το κακό είχε ξεκινήσει ήδη στην Αρμενία για την ΑΕΚ, όταν και φορτώθηκε με την ήττα με 3-1 από τη Νόα. Σχεδόν είχε γίνει. Όμως, το κακό, το μέγα κάζο, η καταστροφή, ολοκληρώθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παρά τη νίκη της με 1-0, η ΑΕΚ έμεινε εκτός ευρωπαϊκής συνέχεια από τα μέσα του Αυγούστου. Το ένα γκολ όχι μόνο δεν της έφτανε για να κάνει την ανατροπή, αλλά το πέτυχε και πολύ αργά. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Για 90 ολόκληρα λεπτά, η ΑΕΚ ήταν πολύ ξεκάθαρο πως ήθελε πολύ, αλλά δεν μπορούσε. Ότι και αν έκανε μέσα στο γήπεδο, το έκανε βιαστικά, επιπόλαια και χωρίς καθαρό μυαλό. Δυσκολευόταν πολύ να βγάλει παιχνίδι από τα δυο άκρα της και ακόμα και όταν το έκανε, είχε άδεια την αντίπαλη περιοχή. Ο Τσούμπερ έπαιξε φορ, αλλά δεν είναι κλασικός φορ. Και σ’ ένα ματς όπως αυτό με τη Νόα, ήταν απαραίτητος ένας επιθετικός περιοχής. Που η ΑΕΚ δεν τον είχε στο γήπεδο.

Ευκαιρίες παρόλα αυτά, η Ένωση έκανε. Και στο πρώτο ημίχρονο, με το τετ α τετ του Τσούμπερ στο πεντάλεπτο και με το δοκάρι του Μάνταλου. Αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο όταν ανέβασε λίγο περισσότερο τις επιθετικές στροφές της με Φερνάντες και ο Κοϊτά στα άκρα. Όμως είτε δεν είχε καθαρό μυαλό στα τελειώματα των φάσεων, είτε έπεσε πάνω σε εντυπωσιακές αποκρούσεις του τερματοφύλακα της Νόα.

Η ΑΕΚ πάντως σίγουρα, σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν μπόρεσε να ασκήσει πίεση στους Αρμένιους με συνέπεια και δεν κατάφερε να την βάλει στην περιοχή της. Σκόρπιες καλές φάσεις έβγαλε μέσα στο παιχνίδι της, αλλά και αυτές δεν κατάφερε να τις κάνει γκολ. Εξαίρεση αυτή του 91ου λεπτού, όταν ο Φερνάντες έβγαλε την σέντρα και ο Τσούμπερ σκόραρε. Αλλά παρότι οι καθυστερήσεις ήταν εννέα λεπτά, ήταν μάλλον αργά για να μπορέσει η ΑΕΚ να βρει ένα δεύτερο γκολ και να στείλει το ματς στην παράταση. Παρότι είχε δυο φάσεις, τις οποίες όμως ξόδεψε πολύ εύκολα ο Χατζισαφί που βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά αποφάσισε πολύ λάθος. Αυτή εξάλλου, ήταν η ιστορία της ζωής της ΑΕΚ σ’ όλο το ματς.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος (70’ Χατζισαφί), Σιμάνσκι (46’ Πινέδα), Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς (63’ Κοϊτά), Λιούμπιτσιτς (46’ Λαμέλα), Ελίασον (63’ Φερνάντες), Τσούμπερ

ΝΟΑ (Ρουι Μότα): Τσατσάρεβιτς, Θοράρινσον, Γκονζάλο Σίλβα, Μιλίκοβιτς, Σάντος, Σανκαρε (76’ Μουραντιάν), Μανβελιάν (74’ Ουλάντ Ομάρ), Γκάμπος (63’ Σινάρι), Φερέιρα, Πίνσον, Γκρεγκόριο (46’ Αίας)

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ κυνηγούσε να κάνει ανατροπή και να βάλει τρία γκολ, σε ματς που δεν είχε καθαρόαιμο σέντερ φορ στο παιχνίδι της και που δεν είχε καθόλου καθαρό μυαλό στις αποφάσεις που έπαιρνε στο γήπεδο. Και εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το παιχνίδι, όπως και στο χαμένο τετ α τετ του Τσούμπερ στο πρώτο πεντάλεπτο.

MVP

Δεν ήταν καλή και αποτελεσματική η ΑΕΚ. Αλλά έπεσε και πάνω σ’ έναν τερματοφύλακα που έβγαλε τα… πάντα. Ο Ογκνιέν Τσατσάρεβιτς με τις αποκρούσεις του, ψαλίδισε και τις τελευταίες ελπίδες της ΑΕΚ για την πρόκριση.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Κρατάει σταθερά ο Ματίας Αλμέιδα αυτό το 4-2-3-1, μόνο που αυτή την φορά, ίσως περισσότερο έμοιαζε μ’ ένα 4-1-4-1, καθώς ο Μάνταλος που ήταν το δεύτερο χαφ δίπλα στον Σιμάνσκι, ανέβαινε πολύ και βρισκόταν σχεδόν δίπλα στον Λιούμπιτσιτς, που έπαιζε σε ρόλο ελεύθερο πίσω από τον φορ Τσούμπερ. Στα δυο άκρα της επίθεσης ήταν ο Γκατσίνοβιτς με τον Ελίασον. Από την άλλη μεριά ο Ρούι Μότα, ήταν και αυτός σταθερός στο 4-3-3, που περισσότερο έμοιαζε με 4-5-1.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!