Αυτός είναι ο οπαδός της ΑΕΚ που δολοφόνησαν οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (vid)
i

©Intime

Αυτός είναι ο οπαδός της ΑΕΚ που δολοφόνησαν οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (vid)

Sportal newsroom 12:22 - 08.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:25 - 14.08.2024

Ο 29χρονος φίλος της ΑΕΚ, Μιχάλης από την Ελευσίνα δέχτηκε χτύπημα με αμβλύ αντικείμενο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, παρά το γεγονός ότι είχε απαγορευτεί η μετακίνηση οπαδών της ομάδας από την Κροατία και η παρουσία τους στον αγώνα με την ΑΕΚ στην «OPAP Arena» κατάφεραν να φτάσουν οδικώς στην Αθήνα, συναντήθηκαν με οπαδούς του Παναθηναϊκού στο σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ, όπου άφησαν τα αυτοκίνητα, μετέβησαν με το τρένο στον σταθμό του ηλεκτρικού στα Πευκάκια και από εκεί με τα πόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου επιτέθηκαν με μανία εναντίον οπαδών της ΑΕΚ, στη συμβολή των οδών Κιουτάχειας και Πατριάρχου Κωνσταντίνου.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων, ένας 29χρονος φίλαθλος της Ένωσης δολοφονήθηκε από μαχαίρι, παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. ‘Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο άτυχος 29χρονος δέχτηκε χτύπημα με αιχμηρό αντικείμενο στο μπράτσο και τελικά από ακατάστατη αιμορραγία. Αλλοι 8 τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες. Από τους 98 κρατούμενους για την υπόθεση, 84 είναι Κροάτες, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και δύο Έλληνες βρίσκονται στην Ασφάλεια Αττικής, ενώ οι 8 τραυματίες βρίσκονται φρουρούμενοι στο νοσοκομείο.

Μετά τα όσα συνέβησαν το ξημέρωμα της Τρίτης (08/08) το ματς μεταξύ της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ οδεύει προς αναβολή. Αυτό αποφασίστηκε στην σύσκεψη που είναι σε εξέλιξη και από την οποία αποχώρησε η ΑΕΚ. Κάτι που είναι φυσικά το ελάχιστο, από την στιγμή που ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς UEFA.

Ο οπαδός της ΑΕΚ