Βασικός παίκτης της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έκλεισε στη Φέγενορντ πριν το ματς με την ΑΕΚ

Λούκα Ιβάνουσετς

i

©printscreen

Βασικός παίκτης της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έκλεισε στη Φέγενορντ πριν το ματς με την ΑΕΚ

Κωνσταντίνος Ζήκος • 12:56 - 07.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:26 - 14.08.2024

Ένα βήμα από τη μεταγραφή στη Φέγενορντ βρίσκεται o Λούκα Ιβάνουσετς. Θα ταξιδέψει όμως στην Αθήνα για το ματς με την ΑΕΚ.

H αντίπαλος της ΑΕΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, δέχεται συνεχείς προτάσεις για τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της, με τον Λούκα Ιβάνουσετς, να είναι αυτός που βρίσκεται πιο κοντά στην πόρτα της εξόδου. 

Όπως υποστηρίζει και η ολλανδική De Telegraaf, ο 24χρονος Κροάτης μεσοεπιθετικός έχει συμφωνήσει σε όλα με τη Φέγενορντ

Παρόλα αυτά, το σημαντικό της υπόθεσης είναι η στάση του παίκτη, που παρουσιάζεται διατεθειμένος να αγωνιστεί πρώτα απέναντι στην ΑΕΚ και μετά να αποχωρήσει. Οι Κροάτες αποκαλύπτουν τη θέληση του 24χρονου να μη διαταράξει τις ισορροπίες εντός των αποδυτηρίων, πριν από τα κομβικά παιχνίδια για το Champions League και να αποχωρήσει μετά από αυτά. Γι' αυτό και ο Ιγκόρ Μπίσκαν τον έβαλε στην αποστολή και ο παίκτης θα έρθει στην OPAP Arena.

Οι Ολλανδοί γράφουν για συμφωνία σε συμβόλαιο πέντε ετών, με το κόστος της μεταγραφής να ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ιβάνουσετς πήγε στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ το καλοκαίρι του 2019, έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ και κατέγραψε με τους εγχώριους πρωταθλητές, 36 γκολ και 19 ασιστ σε 170 συμμετοχές

Τη φετινή σεζόν έχει καταγράψει ήδη 4 επίσημες συμμετοχές, πετυχαίνοντας ισάριθμα τέρματα και μια ασιστ. Μάλιστα, ήταν και ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη πρόκριση της Ντινάμο απέναντι στην Αστάνα, πετυχαίνοντας χατ-τρικ, στην εντός έδρας επικράτηση με 4-0 απέναντι στους Καζάκους.

Ο προπονητής της Ντινάμο, Ιγκόρ Μπίστσαν, παραδέχτηκε ότι θα του λείψει πολύ ο Ιβάνουσετς, τονίζοντας μετά την ισοπαλία απέναντι στη Γκόριτσα για το πρωτάθλημα, πως «με εκείνον στο χορτάρι, η ομάδα του τα κάνει όλα πιο εύκολα και είναι πιο επιθετική».