Με μαύρα περιβραχιόνια η ΑΕΚ κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ

ΑΕΚ

i

©intime

Με μαύρα περιβραχιόνια η ΑΕΚ κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Κωνσταντίνος Ζήκος • 13:49 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:15 - 14.08.2024

Σε πένθος βρίσκεται από την προηγούμενη εβδομάδα η ΑΕΚ, μετά τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη και για αυτόν το λόγο οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης θα αγωνιστούν, με μαύρα περιβραχιόνια.

Την απόφαση να αγωνιστεί με μαύρα περιβραχιόνια στον αποψινό πρώτο αγώνα απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ (21:00), πήρε η ΑΕΚ, θέλοντας έτσι να εκφράσει το πένθος στο οποίο βρίσκεται, αλλά και να τιμήσει τον φίλο της ομάδας, που δολοφονήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τους «κιτρινόμαυρους», να έχουν ζητήσει από την UEFA, να υπάρξει ενός λεπτού σιγή, πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης στο «Μαξιμίρ», με την απόφαση των αρμοδίων, να μην έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, προκαλεί ερωτηματικά η στάση που θα έχουν οι Κροάτες οπαδοί σε μία τέτοια απόφαση, αφού το κλίμα τις τελευταίες μέρες είναι αρκετά «βαρύ». Λίγο αυτό που συνέβη στη Νέα Φιλαδέλφεια, λίγο οι δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας και εκείνου της Ντιναμό, η αναμέτρηση ξεκινά με πολλά ερωτηματικά. Υπό αυτούς τους προβληματισμούς, η UEFA, όπως διαβάσατε και νωρίτερα, έχει θέσει αυστηρά μέτρα και προειδοποιήσεις και για τις δύο ομάδες.

Η ΑΕΚ παρόλα αυτά που συνέβησαν, πήγε στη Κροατία για να δώσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Έναν αγώνα, στον οποίο όπως δήλωσε και ο Ματίας Αλμέιδα, «η ΑΕΚ θα παίξει για την ιστορία της και την οικογένεια του Μιχάλη»

Τα λόγια του Αλμέιδα για το θλιβερό περιστατικό 

«Τέτοιου είδους γεγονότα με στεναχωρούν και με θλίβουν. Είμαι ένας άνθρωπος που έφυγε από το σπίτι του στα 15. Και αυτό που θέλω είναι ειρήνη για όλους. Ήμασταν χαρούμενοι και στις δυο ομάδες που ήμασταν στα προκριματικά της Ευρώπης. Δυστυχώς το να χάνει μια οικογένεια ένα μέλος της, είναι κάτι πολύ στενάχωρο και θλιβερό. Πρέπει όμως να κάνουμε έναν διαχωρισμό. Από την μια μεριά είναι το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι να κερδίζεις ή να χάνεις. Η βία είναι από την άλλη μεριά και δεν έχει καμία θέση στο ποδόσφαιρο. Δεν έχει καμία θέση σε κανένα μέρος του κόσμου».