Ώρα πρόκρισης για την ΑΕΚ απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ

ΑΕΚ

i

© Intime

Ώρα πρόκρισης για την ΑΕΚ απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:42 - 19.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:09 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (19/8, 21:45) στη ρεβάνς της Opap Arena, με στόχο να «τελειώσει» τη δουλειά και να... πετάξει για τα play offs του Champions League.

Μετά το μεγάλο διπλό στο Ζάγκρεμπ, η ΑΕΚ καλείται να «τελειώσει» τη δουλειά της!

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα κοντραριστεί και πάλι με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην κατάμεστη Opap Arena (19/8, 21:45), στο πλαίσιο της ρεβάνς του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League. Να θυμίσουμε πως η Ένωση «απέδρασε» από την Κροατία με ανατροπή (1-2) και πλέον θέλει να υπερασπιστεί το προβάδισμά της για να... πετάξει για τα play offs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί κάτω από τη βαριά σκιά της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη, ο οποίος δολοφονήθηκε από χούλιγκανς έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας (7/8). Στα αγωνιστικά, ο Ματίας Αλμέιδα θα έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους, με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς να επιστρέφει στην αποστολή.

Στην αντίπερα όχθη, για τους Κροάτες εκτός έμεινε ο Μπατουρίνα λόγω ίωσης, ενώ αμφίβολοι είναι και οι Μίσιτς, Ιβάνουσετς λόγω ενοχλήσεων.

Αλμέιδα: «Το πρόβλημα της βίας είναι πολύ πιο βαθύ από το ποδόσφαιρο»

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τη μεγάλη αναμέτρηση, ο τεχνικός της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα κατέθεσε και το σχόλιό του για τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες δέκα μέρες σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Μεταξύ άλλων, ο Αργεντίνος προπονητής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω πως το προηγούμενο ματς έχει πλέον τελειώσει. Θα είναι ένα διαφορετικό ματς. Γιατί αντιμετωπίζουμε έναν αντίπαλο που παίζει καλά ποδόσφαιρο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, για να πάρουμε τη νίκη. Παίξαμε πολύ καλύτερα στο πρώτο ματς στο δεύτερο ημίχρονο. 

Διορθώσαμε κάποια πράγματα, που είχαμε συζητήσει πριν από το παιχνίδι. Και παίζαμε απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που έπαιξε καλά. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το πρώτο παιχνίδι, καταλάβαμε πως οποιαδήποτε χαλάρωση απέναντι σ’ αυτόν τον αντίπαλο, δεν επιτρέπεται. Μιλώντας για την βία στο ποδόσφαιρο, πρέπει να επικεντρωθούμε γενικά στην βία στον κόσμο. 

Ακόμα υπάρχουν πόλεμοι. Εγώ είμαι υπέρ της ειρήνης και ακόμα δεν χωράει στο μυαλό μου ότι χάνει τη ζωή του κάποιος για το ποδόσφαιρο ή σε πολλές χώρες κάποιος χάνει τη ζωή του για ένα ζευγάρι παπούτσια. Και επομένως το πρόβλημα της βίας είναι πολύ πιο βαθύ από το ποδόσφαιρο».

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς -Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί - Γιόνσον, Σιμάνσκι, Ελίασον, Πινέδα - Τσούμπερ, Γκαρσία

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Ιγκόρ Μπίστσαν): Λιβάκοβιτς – Μοχαράμι, Ριστόφσκι, Σουτάλο, Λιούμπισιτς - Σούσιτς, Μίτσιτς, Μπούλατ – Σπίκιτς, Ιβάνουσετς, Πέτσκοβιτς

Διαιτητής: Έσπεν Έσκας (Νορβηγία)