ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα θα περιμένει τον Ρότα εν όψει Παναθηναϊκού μέχρι και την τελευταία στιγμή
i

Λάζαρος Ρότα/©intime

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα θα περιμένει τον Ρότα εν όψει Παναθηναϊκού μέχρι και την τελευταία στιγμή

Κώστας Τσίλης 15:10 - 05.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:47 - 20.08.2024

Εξαιρετικά αμφίβολη είναι η παρουσία του Ρότα στο κυριακάτικο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, όμως ο Αλμέιδα θα εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια

Το πόσο σημαντικός είναι ο Λάζαρος Ρότα στο φετινό αγωνιστικό μοντέλο της ΑΕΚ, το είχε έτσι κι αλλιώς πολύ καθαρό ο Ματίας Αλμέιδα. Εξ ου και δεν... κουνούσε τον διεθνή μπακ από το βασικό σχήμα. Απλώς η κάτω του μετρίου εικόνα του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ στο ματς στα Γιάννενα, μεγάλωσε λίγο περισσότερο την αγωνία του Αργεντινού τεχνικού για την παρουσία ή όχι του Ρότα στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. 

Ο 25χρονος διεθνής ακραίος μπακ υποφέρει από ίωση. Έχασε το παιχνίδι με τον ΠΑΣ και απουσίασε από τις προπονήσεις της Δευτέρας, της Τετάρτης και την σημερινή. Αύριο Παρασκευή συμπληρώνει πέντε μέρες με ίωση, την οποία παρεμπιπτόντως περνάει και χωρίς ταλαιπωρίες με πυρετούς. Όπως και να έχει όμως, είναι πολύ οριακοί οι χρόνοι, προκειμένου να προλάβει να είναι εγκαίρως έτοιμος για το ντέρμπι. 

Πάντως ο Αλμέιδα είναι διατεθειμένος να εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια και να περιμένει τον Ρότα. Αν ο παίκτης καταφέρει να προπονηθεί κανονικά και σε φουλ ρυθμούς το Σάββατο και η αγωνιστική του κατάσταση είναι καλή, τότε δεν αποκλείεται να μπει κανονικά στο πλάνο του Αργεντινού τεχνικού. Άλλωστε θα είναι πολύ λίγες οι προπονήσεις που θα έχει χάσει. Ο οργανισμός του Ρότα είναι μεν δυνατός, αλλά έχει σημασία και το πόσο επηρεασμένος ή πολύ περισσότερο εξασθενημένος θα είναι από την ίωση. 

Το σίγουρο είναι πως πριν την τελευταία προπόνηση του Σαββάτου, τίποτα απολύτως δεν μπορεί να είναι "κλειδωμένο", ως προς την δυνατότητα του Ρότα να είναι ετοιμοπόλεμος. Κάτι που σημαίνει πως σίγουρα ο Αλμέιδα θα έχει έτοιμο αγωνιστικό πλάνο, καθότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του διεθνή μπακ. Όπως και σίγουρα, θα περιμένει τελευταία στιγμή μήπως και μπορέσει τελικά να έχει τον Ρότα, που ειδικά σ' ένα παιχνίδι όπως το κυριακάτικο απέναντι στον Παναθηναϊκό, θα είναι εξαιρετικά χρήσιμος και σημαντικός. 

Εξυπακούεται πως αυτό δεν σημαίνει πως ο Αλμέιδα "ακυρώνει" τον Σιντιμπέ. Δεν είναι τέτοιος προπονητής έτσι κι αλλιώς. Ο Αργεντινός τεχνικός θα προτιμούσε τον Ρότα για περισσότερους από έναν λόγους καθαρά αγωνιστικούς. Όμως ο Αλμέιδα ξέρει καλά πόσο υψηλής κλάσης και ποιότητας είναι ο Σιντιμπέ. Επομένως αν τελικά παίξει ο Γάλλος, με μια συζήτηση για διαφορετική προσέγγιση σε σχέση μ' όσα έκανε στο ματς με τον ΠΑΣ, μπορούν να αλλάξουν εντελώς την αγωνιστική εικόνα.