ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα έβγαλε το ημερολόγιο και κάνει υπολογισμούς για τον Βίντα
i

Ντομαγκόι Βίντα, Ματίας Αλμέιδα/©intime

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα έβγαλε το ημερολόγιο και κάνει υπολογισμούς για τον Βίντα

Κώστας Τσίλης 20:45 - 09.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:14 - 20.08.2024

Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός μετά την πρόκριση της εθνικής του στην "τετράδα" του Μουντιάλ, θα μείνει στο Κατάρ τουλάχιστον μέχρι και τις 17 του Δεκέμβρη

Προφανώς και ο Ματίας Αλμέιδα είναι χαρούμενος που ένας δικός του ποδοσφαιριστής, συνεχίζει το ταξίδι του στο Παγκόσμιο Κύπελλο και έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά. Ωστόσο είναι δεδομένο πως ο Αργεντινός τεχνικός, αμέσως μετά την πρόκριση της Κροατίας επί της Βραζιλίας, έβγαλε το ημερολόγιο για να κάνει τους υπολογισμούς του για την επιστροφή του Ντομαγκόι Βίντα. 

Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ έχει πλέον παιχνίδι την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου για τα ημιτελικά του Μουντιάλ. Ακόμα όμως και αν αποκλειστεί, η Κροατία θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό το Σάββατο 17 του μηνός. Επομένως τουλάχιστον μέχρι τότε, ο Βίντα θα παραμείνει στο Κατάρ. Εκτός αν πάρει την πρόκριση η Κροατία για τον τελικό που είναι την Κυριακή 18 Δεκέμβρη. 

Σε κάθε περίπτωση, στο κομμάτι που αφορά τον Αλμέιδα, ο Βίντα σίγουρα θα είναι απών από το ματς κυπέλλου με την Κηφισιά στις 15 του μηνός. Ενώ με δεδομένο πως θα βρίσκεται στο Κατάρ μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου, είναι σχεδόν απίθανο να μπορέσει να δώσει το παρών στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 21 του μήνα. 

Φυσικά ο Αλμέιδα έχει εμπιστοσύνη στο δίδυμο Μουκουντί και Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας, το οποίο μάλιστα λειτουργεί και πολύ καλά. Όμως είναι ένα ζήτημα το γεγονός πως επί της ουσίας για τα ματς με την Κηφισιά και την Λαμία, οι δυο τους θα είναι οι μοναδικοί διαθέσιμοι κεντρικοί αμυντικοί. Ο Βίντα λόγω Μουντιάλ και ο Τζαβέλλας λόγω τραυματισμού.