Ο Αλμέιδα έδωσε «ασίστ» στον Πήλιο

Πήλιος

i

Σταύρος Πήλιος/©intime

Ο Αλμέιδα έδωσε «ασίστ» στον Πήλιο

Κώστας Τσίλης 09:10 - 13.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:01 - 14.08.2024

Με την στάση του αλλά και τις δηλώσεις του, ο Αλμέιδα βάζει τον Πήλιο στην διαδικασία να διεκδικήσει την θέση ακόμα και του βασικού αριστερού μπακ στην ΑΕΚ

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν κάνει ποτέ τίποτα τυχαία. Πάντα έχει κάτι στον σχεδιασμό του. Ούτε πολύ περισσότερο λέει κάτι δημοσίως απλώς για να το πει. Πάντα το εννοεί. Ο Αργεντινός τεχνικός σε δυο συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, έχει ρίξει στο γήπεδο ως αλλαγή τον Σταύρο Πήλιο. Μέχρι να συμβεί αυτό, σπανίως τον είχε ακόμα και σε αποστολή. Μετά την λήξη του χθεσινού ματς με την Λαμία, ο Αλμέιδα ήταν ξεκάθαρος. "Θα μπορούσε να αποτελέσει τον Γενάρη πρώτη επιλογή. Πιστεύω είναι έτοιμος". 

Είναι απολύτως σαφές, πως ο Αλμέιδα έχει δώσει ήδη την... "ασίστ" στον Πήλιο, προκειμένου να διεκδικήσει την θέση του αριστερού μπακ στην ΑΕΚ. Μια θέση η οποία θα μείνει εντελώς κενή από τα τέλη του Δεκέμβρη και μετά και για περίπου έναν μήνα, καθότι τόσο ο Χατζησαφί, όσο και ο Μοχαμάντι, θα ενσωματωθούν στην εθνική ομάδα του Ιράν για το Πανασιατικό κύπελλο. Και μπορεί ο Αλμέιδα να μην έδωσε το... χρίσμα στον Πήλιο. Δεν θα το έκανε άλλωστε ποτέ. Του άνοιξε όμως διάπλατα τον δρόμο, για να μπορέσει μέσα από την δουλειά και την αγωνιστική εικόνα, να το διεκδικήσει. 

Ο Πήλιος ήρθε στην ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι ως μεταγραφή. Φυσικά με θετική εισήγηση του Αργεντινού τεχνικού, ο οποίος είχε μελετήσει τον 23χρονο μπακ στο περυσινό πρωτάθλημα. Στην καλοκαιρινή προετοιμασία στην Ολλανδία εκείνο που φάνηκε, ήταν πως θέλει πολλή δουλειά ο Πήλιος για να φτάσει στο επίπεδο να διεκδικήσει μια θέση στο rotation της ΑΕΚ για την θέση του αριστερού μπακ. Εξ ου και σχεδόν αμά τη επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα, περίπου ενσωματώθηκε στην ΑΕΚ Β. Όμως ο Πήλιος έδειξε πως είναι δουλευταράς. Ο Αλμέιδα δεν σταμάτησε λεπτό να παρακολουθεί την εξέλιξη του. Και αυτό που είδε, είναι αυτό που έδειξε ο Πήλιος στο γήπεδο, στα ματς με Κηφισιά και Λαμία που μπήκε ως αλλαγή. 

Αυτό που έδιωξε η ΑΕΚ, πιο σημαντικό απ’ αυτό που πήρε
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

00:35 - 13.11.2023

Αυτό που έδιωξε η ΑΕΚ, πιο σημαντικό απ’ αυτό που πήρε

Ήταν ζωτικής σημασίας να πετάξει από πάνω του κυρίως ο Γκαρσία αλλά και ο Αραούχο, όλο αυτό το δεν μπαίνει η μπάλα μέσα και πλέον μόνο καλύτερα είναι αυτά που έχει μπροστά της η ΑΕΚ. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Ο Αλμέιδα βλέπει πως ο Πήλιος έχει τις δυνατότητες να διεκδικήσει σταθερή θέση στο rotation για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ακόμα και του βασικού. Επίσης θα ήθελε πολύ ο Αργεντινός τεχνικός, να το δει να συμβαίνει. Ο Πήλιος είναι νεαρός, είναι Έλληνας, είναι αυτό που θα ήθελε να δει να βγαίνει και να εξελίσσεται. Παρόλα αυτά, δεδομένα δεν πρόκειται ο Αλμέιδα να χαριστεί σε κανέναν. Η συζήτηση για μεταγραφή αριστερού μπακ για τον Γενάρη παραμένει ανοιχτή. Η ΑΕΚ κινείται στην αγορά για παίκτη στην συγκεκριμένη θέση. Αλλά ο Αλμέιδα δεν θα έχει απολύτως κανένα πρόβλημα να την κλείσει αυτή την κουβέντα, αν διαπιστώσει πως μπορεί να βασιστεί πάνω στον Πήλιο. Την ευκαιρία πάντως, είναι δεδομένα αποφασισμένος ο Αργεντινός τεχνικός να την δώσει στον 23χρονο μπακ. Επομένως όλα πλέον, είναι στα πόδια του Πήλιου.