Ο Αλμέιδα έκανε τακτικά με Ολυμπιακό, κάτι που δεν ξαναέκανε σε άλλο ντέρμπι
i

Ματίας Αλμέιδα/intime

Ο Αλμέιδα έκανε τακτικά με Ολυμπιακό, κάτι που δεν ξαναέκανε σε άλλο ντέρμπι

Κώστας Τσίλης 22:10 - 24.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:52 - 14.08.2024

Στα ματς με τον Ολυμπιακό, ο Αλμέιδα έκανε μια επιλογή στην τακτική, που δεν είχε κάνει σε κανένα άλλο ντέρμπι της ΑΕΚ, ειδικά εκτός έδρας

Η αγωνιστική ταυτότητα που έχει δώσει ο Ματίας Αλμέιδα στην φετινή ΑΕΚ, είναι πολύ συγκεκριμένη. Ωστόσο ο τακτικός σχηματισμός που κάθε φορά επιλέγει ο Αργεντινός τεχνικός, δεν είναι καθόλου σταθερός. Και εξαρτάται και από τον αντίπαλο και από τις συνθήκες. Τα φετινά ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα. Με τον Αλμέιδα να κάνει μια τακτική επιλογή, που δεν έκανε σε κανένα άλλο φετινό ντέρμπι. Και ειδικά εκτός έδρας. 

Ο Αργεντινός τεχνικός και στις τρεις επισκέψεις που έχει κάνει στο Φάληρο, έχει κατεβάσει την ΑΕΚ μ' ένα καθαρόαιμο "εξάρι" μπροστά στην τετράδα της άμυνας και μ' ένα "οκτάρι" να παίζει λίγο πιο μπροστά. Στο ματς πρωταθλήματος ήταν ο Γιόνσον μαζί με τον Πινέδα. Στην ρεβάνς του κυπέλλου ήταν ο Γαλανόπουλος με τον Μάνταλο. Και στο χθεσινό παιχνίδι των Play Offs ήταν ο Σιμάνσκι πάλι μαζί με τον Πινέδα. 

Η απάντηση του Τριανταφυλλόπουλου σε Χατζηνικολάου για την κριτική του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ - «Με το τένις τα πας καλύτερα»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:35 - 24.04.2023

Η απάντηση του Τριανταφυλλόπουλου σε Χατζηνικολάου για την κριτική του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ - «Με το τένις τα πας καλύτερα»

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ήταν καυστικός για τη διαιτητή στο ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ουσιαστικά του ζήτησε ν’ ασχοληθεί με το τένις…

Ο Αλμέιδα δεν είχε ανάλογη τακτική προσέγγιση για τα χαφ, στα υπόλοιπα φετινά ματς με τα χαρακτηριστικά ντέρμπι. Τόσο με τον ΠΑΟΚ όσο και με τον Παναθηναϊκό, ο Αργεντινός τεχνικός είχε επιλέξει δίδυμο στην μεσαία γραμμή, με δυο πιο καθαρόαιμα αμυντικά χαφ, όπως είναι ο Σιμάνσκι μαζί με τον Γιόνσον. 

Το συγκεκριμένο δίδυμο, ο Αλμέιδα το χρησιμοποίησε μόνο μια φορά απέναντι στον Ολυμπιακό, στο ματς του πρωταθλήματος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και δεν πήγε καθόλου καλά. Αντίθετα κυρίως όταν υπήρχε ο Πινέδα μέσα στο γήπεδο δίπλα στο "εξάρι", η ΑΕΚ κυριάρχησε απέναντι στον Ολυμπιακό. Τόσο στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Φάληρο, παρόλο που έμεινε στο 0-0, όσο και κυρίως χθες που η Ένωση κέρδισε με 3-1

Αυτή η τακτική επιλογή του Αλμέιδα, έγινε με πολύ... διάβασμα του αντιπάλου. Και είχε να κάνει τόσο με τρόπο με τον οποίο ο Αργεντινός τεχνικός ήθελε να κάνει η ΑΕΚ το παιχνίδι της, όσο και με το πως θα εξουδετερώσει την κινητήρια δύναμη του Ολυμπιακού που είναι ο Χουάνγκ. Κάτι που σχεδόν σε απόλυτο βαθμό, πέτυχε στο χθεσινό ματς.