Ο Αλμέιδα έχει κάνει τον Γκατσίνοβιτς να εμπιστευτεί ξανά τα πόδια του
i

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς/©intime

Ο Αλμέιδα έχει κάνει τον Γκατσίνοβιτς να εμπιστευτεί ξανά τα πόδια του

Κώστας Τσίλης 08:29 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:08 - 14.08.2024

Το σκοράρισμα και μάλιστα κρίσιμων γκολ, έχει ξαναμπει στο ρεπερτόριο του Γκατσίνοβιτς με την δουλειά που έχει κάνει μαζί του ο Αλμέιδα

Πέρυσι τέτοια εποχή, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς έβαζε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ στο καινούργιο της σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ενώ μόλις λίγες εβδομάδες μετά, σφράγιζε τη νίκη επί του ΠΑΟΚ. Ήταν η αρχή για μια σεζόν που παρά τις ατυχίες, ο Σέρβος χαφ την ολοκλήρωσε με εννέα γκολ. Παρόλο που ήρθε στην ΑΕΚ με το... βάρος πως δεν έβρισκε δίχτυα. Ο Ματίας Αλμέιδα όμως, πίστευε πάντα στις ικανότητες που έχει ο Γκατσίνοβιτς (και) στο σκοράρισμα και αυτό δίνει στην ΑΕΚ μόνο βαθμούς. 

Ήδη και στην φετινή σεζόν, ο Σέρβος χαφ μετρά τρία γκολ μαζί με το χθεσινό. Με Πανσερραϊκό, με Μπράιτον και χθες απέναντι στον Ατρόμητο. Το πιο σημαντικό απ' όλα όμως είναι, πως ο Γκατσίνοβιτς έχει ξανά εμπιστοσύνη στα πόδια του. Όπως όταν έπαιζε στην Γερμανία. Και αυτό φάνηκε και από την απόφαση του να πάρει την μπάλα στα χέρια του για να εκτελέσει το κρίσιμο πέναλτι χθες στις καθυστερήσεις του ματς με τον Ατρόμητο. Αλλά κυρίως με την απόφαση που πήρε, να κάνει μια εκτέλεση αλά Πανένκα. 

Τσάμπα αγωνία πέρασε η ΑΕΚ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

00:28 - 29.09.2023

Τσάμπα αγωνία πέρασε η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ που ήταν υποχρεωμένη να κάνει αγωνιστική διαχείριση, έμπλεξε σε ταλαιπωρία ενός φινάλε θρίλερ αλλά και μιας αντιποδοσφαιρικής σπέκουλας, σε ματς που μπορούσε να καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Ο Αλμέιδα ακόμα και το καλοκαίρι του 2022, όταν ο Γκατσίνοβιτς προερχόταν από μια παρουσία στον Παναθηναϊκό που ήταν καλή, αλλά χωρίς καθόλου γκολ, πίστευε πολύ στις εκτελεστικές του δυνατότητες. Εξ ου και άναψε το πράσινο φως για να γίνει ο Σέρβος η πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ επί των ημερών του Αργεντινού τεχνικού. Ο Αλμέιδα δούλεψε πολύ με τον Γκατσίνοβιτς. Κυρίως στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης. Του ζητούσε συνεχώς να ψάχνει την εκτέλεση. Να έχει εμπιστοσύνη στα πόδια του. Ακόμα και όταν δεν έκανε καλά τελειώματα, ο Αλμέιδα επέμενε να του ζητάει να ψάχνει πάντα μέσα στο ματς για να εκτελέσει. Και αυτό που φάνηκε και στο χθεσινό ματς, είναι πως ο Γκατσίνοβιτς έχει βρει ξανά την εμπιστοσύνη στα πόδια του. Κάτι που δίνει στην ΑΕΚ και γκολ και βαθμούς.