Ο Αλμέιδα έχει πάρει τον «αέρα» του Λουτσέσκου (vids)

Ο Αλμέιδα έχει πάρει τον «αέρα» του Λουτσέσκου (vids)

Κώστας Τόπας 16:24 - 29.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:23 - 14.08.2024

Την Δευτέρα (30/10, 19:30), ο Ματίας Αλμέιδα θα επιδιώξει να κατακτήσει ακόμη μία νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ του Ράζβαν Λουτσέσκου, κόντρα στον οποίο έχει ευχάριστες αναμνήσεις.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κοντράρονται την Δευτέρα (30/10, 19:30) στην «OPAP Arena» για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με τον Ματίας Αλμέιδα να επιδιώκει να διευρύνει το σερί που τρέχει απέναντι στον Ράζβαν Λουτσέσκου.

Την περασμένη Πέμπτη (26/10) η ΑΕΚ πάλεψε με όλες της, τις δυνάμεις στο «Βελοντρόμ», όμως ένα δικό της τεράστιο λάθος, του Στάνκοβιτς συγκεκριμένα, αλλά και οι αποφάσεις του διαιτητή Στεφάνσκι, την οδήγησαν στην ήττα από τη Μαρσέιγ με 3-1. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ πήρε τεράστια νίκη στη Σκωτία. Στο 58' βρέθηκε να χάνει 2-0 από την Αμπερντίν, αλλά με τρομερή αντεπίθεση και γκολ των Ντεσπόντοφ, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, έκανε την ολική ανατροπή και πανηγύρισε τη νίκη με 3-2.

Ωστόσο, οι δύο αυτές αναμετρήσεις ανήκουν στο παρελθόν για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, με τις δύο ελληνικές ομάδες να στρέφουν την προσοχή τους στη μεταξύ τους αναμέτρηση που θα διεξαχθεί την Δευτέρα (30/10, 19:30) στην «OPAP Arena». Ηδη από την συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, ο Ματίας Αλμέιδα είχε πει πως «ότι έγινε τελείωσε και αν ήμουν ποδοσφαιριστής, θα ήθελα να παίξω αύριο με τον ΠΑΟΚ».

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο 49χρονος Αργεντινός τεχνικός ενδεχομένως να ανυπομονεί να δώσει η Ένωση τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να διευρύνει ένα εντυπωσιακό σερί που τρέχει κόντρα στους «ασπρόμαυρους». Στα πέντε ματς που έχει αντιμετωπίσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο Ματίας Αλμέιδα, μετράει τέσσερις νίκες και μόλις μία ήττα. 

Η πρώτη φορά που συνάντησε τον ΠΑΟΚ ήταν στις 30 Οκτωβρίου του 2022. Αυτό ήταν μάλιστα και το πρώτο ντέρμπι στην «OPAP Arena», το οποίο μάλιστα βάφτηκε «κιτρινόμαυρο». Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη του «Δικέφαλου του Βορρά» και στα δύο ημίχρονα και επικράτησε 2-0 χάρη στα γκολ των Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς, διατηρώντας τότε και τη διαφορά έξι βαθμών από τον πρώτο Παναθηναϊκό.

Η επόμενη φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν στις 19 Φεβρουαρίου του 2023 στην Τούμπα. Σε εκείνο το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ είχε ουσία, σκόραρε στις δύο από τις πέντε τελικές του και επικράτησε της ΑΕΚ με 2-0. 

Λίγους μήνες αργότερα όμως, και συγκεκριμένα στις 2 Απριλίου, η Ένωση πήρε σπουδαία νίκη της στην Τούμπα. Χάρη σε μία τρομερή συνεργασία ΜάνταλουΑραούχο και το εκπληκτικό τελείωμα του Αργεντινού, η Ένωση νίκησε με 1-0 τον ΠΑΟΚ και τότε είχε καταφέρει να πιάσει στην κορυφή τον Παναθηναϊκό. Σε εκείνη την αναμέτρηση, ο Ράζβαν Λουτσέσκου ήταν τιμωρημένος.

Ωστόσο, στα δύο επόμενα «ραντεβού» του Αλμέιδα με τον ΠΑΟΚ, ο Αργεντινός τεχνικός πανηγύρισε ισάριθμες νίκες, εκ των οποίων η δεύτερη ήταν στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Αρχικά στις 26 Απριλίου του 2023 η ΑΕΚ υποδέχθηκε την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, σε μία αναμέτρηση, όπου από το πρώτο μέρος την τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες και έπειτα έστησε πάρτι. Συγκεκριμένα, η Ένωση επικράτησε με 4-0 των «ασπρόμαυρων» στην «OPAP Arena». Υπενθυμίζεται ότι η αποβολή του Κάργα στο 10' διευκόλυνε το έργο της Ένωσης, η οποία με όπλο την πίεση ψηλά έβαλε ζόρια στον ΠΑΟΚ και στο τέλος πήρε το πολυπόθητο τρίποντο.

Στις 24 Μαίου ήταν η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες κόντραρα τις δυνάμεις τους, με φόντο την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ με 2-0 και πανηγύρισε την κατάκτηση του τρίτου νταμπλ στην ιστορία της. Η Ένωση παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το έκτο λεπτό λόγω της αποβολής του Ρότα με απευθείας κόκκινη κάρτα πήρε αυτό που ήθελε χάρη στο τέρμα του Αρόλντ Μουκουντί στο 26ο λεπτό και το σπουδαίας κλάσης και ποιότητας γκολ του Πάολο Φερνάντες στο 90+1'.

Με αυτόν τον τρόπο, σήμερα ο Ματίας Αλμέιδα μετράει τέσσερις νίκες και μία ήττα κόντρα στον ΠΑΟΚ και την Δευτέρα (30/10, 19:30) θα επιδιώξει να διευρύνει το σερί...