ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα μερίμνησε ακόμα και για να κάνουν αλλαγή του χρόνου οι παίκτες του
i

Προπόνηση ΑΕΚ/©intime

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα μερίμνησε ακόμα και για να κάνουν αλλαγή του χρόνου οι παίκτες του

Κώστας Τσίλης 13:18 - 31.12.2022 / Ανανεώθηκε: 10:52 - 20.08.2024

Ο Αλμέιδα φρόντισε να διαμορφώσει το πρόγραμμα των προπονήσεων της ΑΕΚ με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορέσουν οι παίκτες του να απολαύσουν την αλλαγή του χρόνου, έστω και χωρίς ρεπό

Για τον Ματίας Αλμέιδα δεν είναι απλώς σημαντικό, αλλά κεφαλαιώδες, να μην ασχολείται μόνο με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της δουλειάς που κάνει με τους ποδοσφαιριστές του. Φροντίζει οτιδήποτε έχει να κάνει με την ψυχολογία των παικτών της ΑΕΚ, ακόμα και μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Χαρακτηριστικό δείγμα το εορταστικό μπάρμπεκιου που διοργάνωσε ο ίδιος χθες στα Σπάτα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. 

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε δώσει ρεπό στους ποδοσφαιριστές του ανήμερα τα Χριστούγεννα, προκειμένου να γιορτάσουν με τις οικογένειες του. Τώρα δεν υπήρχε η δυνατότητα για να γίνει κάτι ανάλογο, καθώς η ΑΕΚ την Δευτέρα  (2/1) ταξιδεύει για τα Γιάννενα και την Τρίτη(3/1) παίζει με τον ΠΑΣ. Εξ ου και στο πρόγραμμα υπήρχε προπόνηση και σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς, αλλά θα έχει και αύριο ανήμερα. Όμως ο Αλμέιδα μερίμνησε έστω και έτσι, προκειμένου οι παίκτες του να απολαύσουν την αλλαγή του χρόνου. 

Ο Αργεντινός τεχνικός έβαλε τη σημερινή προπόνηση το πρωί, αλλά το αυριανό ραντεβού στα Σπάτα για δουλειά, είναι το απόγευμα. Αυτό σημαίνει πως οι παίκτες έχουν πολύ περισσότερες ώρες για να περάσουν με τις οικογένειες τους. Κυρίως όμως, έχουν επί της ουσίας μια έμμεση άδεια, προκειμένου να κάνουν ένα λελογισμένο ξενύχτι στην αλλαγή του χρόνου, χωρίς να απαιτείται να ξυπνήσουν πρωί για την προπόνηση. 

Φυσικά και ο Αλμέιδα θέλει τους ποδοσφαιριστές του απολύτως συγκεντρωμένους στην δουλειά της προετοιμασίας για το ματς με τον ΠΑΣ και γι αυτό εξάλλου και έβαλε συνεχόμενες προπονήσεις. Όμως από την άλλη μεριά υπολογίζει πολύ τον ανθρώπινο παράγοντα και θέλει οι παίκτες του να έχουν καλή ψυχολογία, περνώντας όσο το δυνατόν καλύτερα αυτές τις εορταστικές ημέρες, μαζί με τις οικογένειες τους.