ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα πέτυχε να έχει διαθέσιμη μια φρέσκια ενδεκάδα, μετά από 5 ματς σε 18 ημέρες
i

O Ματίας Αλμέιδα/©ΙΝΤΙΜΕ

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα πέτυχε να έχει διαθέσιμη μια φρέσκια ενδεκάδα, μετά από 5 ματς σε 18 ημέρες

Κώστας Τσίλης 07:41 - 21.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:29 - 20.08.2024

Η ΑΕΚ θα πάει αύριο στο ματς με τον Ιωνικό, έχοντας παίξει 5 ματς σε 18 ημέρες, αλλά ο Αλμέιδα κατάφερε να έχει διαθέσιμη μια φρέσκια ενδεκάδα

Είναι γεγονός πως ένα κομμάτι της δουλειάς που έκανε ο Ματίας Αλμέιδα κατά την διάρκεια της μίνι χειμερινής προετοιμασίας της ΑΕΚ στην διακοπή λόγω Μουντιάλ, είχε στόχευση το αγωνιστικό πρόγραμμα του Γενάρη. Ο Αργεντινός τεχνικός ήξερε πως θα έπρεπε να κάνει έναν τέτοιο προγραμματισμό, ώστε να μπορέσει η ομάδα να ανταπεξέλθει για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν, σε τόσα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. 

Και η αλήθεια είναι πως το πλάνο Αλμέιδα, προς το παρόν τουλάχιστον, έχει λειτουργήσει εξαιρετικά. Η απόδειξη είναι, πως ο Αργεντινός τεχνικός για το αυριανό ματς με τον Ιωνικό στη Νίκαια, έχει μια ενδεκάδα που είναι φρέσκια, παρόλο που η ΑΕΚ έχει δώσει συνολικά πέντε παιχνίδια σε διάστημα 18 ημερών. Με το τελευταίο ρεπό να χάνεται στις 28 Δεκέμβρη. Και από τις 3 Γενάρη και μετά, η ΑΕΚ παίζει ουσιαστικά ματς ανά τρείς μέρες. 

Παρόλα αυτά, στην ενδεκάδα του αυριανού παιχνιδιού με τον Ιωνικό, θα υπάρχουν τέσσερις παίκτες (Μουκουντί, Βίντα, Σιμάνσκι, Αθανασιάδης), που δεν αγωνίστηκαν ούτε λεπτό στο ματς κυπέλλου της Τετάρτης με τον Πανσερραϊκό. Ενώ ακόμα πέντε (Ρότα, Γιόνσον, Άμραμπατ, Αραούχο, Γκαρσία), στο παιχνίδι της Τετάρτης είχαν μπει ως αλλαγή. 

Υπάρχει μόνο ένας ποδοσφαιριστής απ' όλο το ρόστερ, που χρειάστηκε να παίξει και στα πέντε ματς που έδωσε η ΑΕΚ τις τελευταίες 18 ημέρες. Και αυτός είναι ο Ορμπελίν Πινέδα. Ενώ μόνο ο Εχσάν Χατζισαφί έχει χρειαστεί να ξεκινήσει βασικός στα τέσσερα από τα πέντε. Όλοι οι υπόλοιποι από τρία και κάτω. 

Αυτό το rotation στο πρόγραμμα με τα συνεχόμενα ματς του Γενάρη, ο Αλμέιδα το πέτυχε έχοντας και τρεις πολύ κομβικές απουσίες. Ο Γκατσίνοβιτς, ο Ελίασον και ο Μοχαμάντι, ήταν σ' όλα αυτά τα παιχνίδια, εκτός... μάχης. Όμως ο Αλμέιδα πέτυχε να φτάσει μέχρι και το αυριανό παιχνίδι με τον Ιωνικό, κρατώντας μια σχετικά φρέσκια ενδεκάδα. Και παρότι τα εξακολουθούν τα συνεχόμενα ματς, ο Αργεντινός θα έχει την ευκαιρία πάλι στο ματς του κυπέλλου την Τετάρτη στις Σέρρες, να αλλάξει ολόκληρη την ενδεκάδα, σε σχέση με τις επιλογές που θα κάνει αύριο στη Νίκαια.