Η αυστηρή εντολή του Αλμέιδα: «Θέλω να με ενημερώνετε»

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Η αυστηρή εντολή του Αλμέιδα: «Θέλω να με ενημερώνετε»

Κώστας Τσίλης 10:12 - 24.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:31 - 14.08.2024

Ο τρόπος που ο Αλμέιδα διαχειρίζεται ακόμα και την παραμικρή ενόχληση που αισθάνεται ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, είναι η ίδια μ' εκείνη στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία

Είναι γεγονός πως τα πολλά συνεχόμενα και γεμάτα ένταση παιχνίδια στο πρόγραμμα της ΑΕΚ, συν αυτά των εθνικών ομάδων, έχουν φορτώσει πολύ και πολλές φορές το απουσιολόγιο του Ματίας Αλμέιδα. Κάτι που φυσικά και ο Αργεντινός τεχνικός δεν το έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ως δικαιολογία. Αλλά είναι κάτι που θα πρέπει να το διαχειριστεί, στο μέτρο του δυνατού. Και αυτό που φάνηκε το περασμένο Σάββατο, είναι πως πλέον ο Αλμέιδα εφαρμόζει και τώρα αυστηρά, την εντολή που είχε δώσει στους παίκτες του, κατά την διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. 

Ο Αργεντινός τεχνικός είχε πει στην Ολλανδία στους ποδοσφαιριστές του, πως "με την παραμικρή ενόχληση, θέλω να ενημερώνετε και να βγαίνετε εκτός προπόνησης για να προστατευτείτε". Προφανώς κάτι αντίστοιχο είναι δύσκολο να εφαρμοστεί εν μέσω παιχνιδιών, στα οποία όλοι θέλουν να παίζουν και να μην χάσουν ούτε ένα. Όμως ο Αλμέιδα είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει περίπου αυτή την εντολή, ακόμα και τώρα. 

Το περασμένο Σάββατο, στην τελευταία προπόνηση πριν από το ματς στην Τρίπολη, τόσο ο Έκι Πόνσε, όσο και ο Αρόλντ Μουκουντί, αισθάνθηκαν κάποιες ενοχλήσεις. Όχι κάτι σοβαρό. Παρόλο όμως που η ΑΕΚ ήδη είχε μπόλικες απουσίες, ο Αλμέιδα προτίμησε να κρατήσει εκτός αποστολής και τον Αργεντινό φορ και τον Καμερουνέζο στόπερ, προκειμένου να μην υπάρξει κάτι χειρότερο και να τους προστατεύσει ενόψει του παιχνιδιού στην Μασσαλία

Αυτό δείχνει πως πιθανότατα είναι και η τακτική που πλέον ο Αλμέιδα θα ακολουθήσει. Περίπου αυτή άλλωστε, είναι και η διαχείριση με τον Γκαρσία. Όσο και αν ο παίκτης θέλει να επιστρέψει και να βοηθήσει την ομάδα, αυτό θα γίνει με πολύ αργά και προσεκτικά βήματα. Προκειμένου όταν θα ξαναμπει, να είναι απολύτως έτοιμος.