Ο Αλμέιδα σχεδόν υποχρεωτικά, ετοιμάζει εκπλήξεις στην επίθεση της ΑΕΚ στην Τρίπολη

Ο Αλμέιδα σχεδόν υποχρεωτικά, ετοιμάζει εκπλήξεις στην επίθεση της ΑΕΚ στην Τρίπολη

Κώστας Τσίλης 08:16 - 22.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:33 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ πηγαίνει με πολλές απουσίες στο σημερινό (16:00) ματς στην Τρίπολη με τον Αστέρα και ειδικά η επιθετική της γραμμή μπορεί να κρύβει και εκπλήξεις

Μέχρι και παραμονή του παιχνιδιού με τον Αστέρα στην Τρίπολη, ο Ματίας Αλμέιδα ήξερε πως θα πρέπει να φτιάξει το αγωνιστικό πλάνο της ΑΕΚ χωρίς τον Γκαρσία, τον Γκατσίνοβιτς και τον Πισάρο. Δεν τις λες ούτε λίγες, ούτε πολύ περισσότερο ασήμαντες αγωνιστικές απουσίες. Μετά την τελευταία προπόνηση του Σαββάτου, προέκυψαν και τα προβλήματα με τον Πόνσε και τον Μουκουντί. Και η συνθήκη ακόμα πιο περίπλοκη για τον Αργεντινό τεχνικό. 

Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, είναι δεδομένο πως ειδικώς η επιθετική γραμμή αλλά και συνολικά η ενδεκάδα που θα επιλέξει ο Αργεντινός τεχνικός για το σημερινό ματς στην Τρίπολη, μοιάζει μ' έναν δύσκολο γρίφο. Άλλωστε πλην των δεδομένων απουσιών, αποτελεί και ερωτηματικό ο βαθμός ετοιμότητας του Ορμπελίν Πινέδα, που επέστρεψαν από υπερατλαντικό ταξίδι και πρόλαβε να κάνει μόλις δυο προπονήσεις στα Σπάτα. Βεβαίως ο Μεξικανός στις αναρτήσεις του πριν το ματς, έδειχνε εξαιρετικά κεφάτος.

Ο Αλμέιδα έτσι κι αλλιώς φέτος έχει αιφνιδιάσει πολλές φορές τον αντίπαλο προπονητή με τις επιλογές του. Τώρα με τόσες απουσίες ειδικά στην επίθεση, είναι σχεδόν... υποχρεωμένος να κάνει εκπλήξεις. Θεωρητικά ο μόνος σίγουρος στην τετράδα της επίθεσης, είναι ο Ελίασον στο δεξί άκρο, καθότι πιθανότατα ο Άμραμπατ θα ξεκινήσει βασικός στην "μάχη" της Μασσαλίας. Θεωρητικά πάντα, επίσης σίγουρος είναι και ο Τσούμπερ. Αλλά χωρίς να είναι σίγουρο αν θα παίξει αριστερά ή πίσω από τον φορ. 

Από εκεί και πέρα, χωρίς Πόνσε και χωρίς Γκαρσία, είναι άγνωστο ποιά επιλογή θα κάνει ο Αλμέιδα για την κορυφή της επίθεσης. Είτε με τον Αραούχο, είτε ακόμα και με τον Φαν Βέερτ. Δεν θα είναι έκπληξη αν τελικά ο Πινέδα καθορίσει και τις θέσεις της επίθεσης. Δεν θα είναι έκπληξη ακόμα και αν ξεκινήσει βασικός ο Ζίνι. Πάντως δεδομένα ο αντίπαλος προπονητής, είναι αδύνατον να προβλέψει και να περιμένει τις επιλογές που θα κάνει ο Αλμέιδα. Ειδικά από την μεσαία γραμμή και μπροστά. 

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο Sportal! Live Streaming το pre game του ντέρμπι των «αιωνίων» με όλο το ρεπορτάζ από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!