Ο Άμραμπατ είναι πιο ώριμος και παραγωγικός από ποτέ (vids)

Νορντίν Άμραμπατ

i

Νορντίν Άμραμπατ/©Intime

Ο Άμραμπατ είναι πιο ώριμος και παραγωγικός από ποτέ (vids)

Κώστας Τόπας 13:40 - 06.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:05 - 14.08.2024

Στα 35 του χρόνια, ο Νορντίν Άμραμπατ μοιάζει πιο ώριμος από ποτέ. Πέτυχε δύο τέρματα στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ, έφτασε τα οκτώ την τρέχουσα σεζόν και πάει για ρεκόρ!

Η φετινή σεζόν για τον Νορντίν Άμραμπατ εξελίσσεται ως μία από τις καλύτερες της καριέρας του, καθώς ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, μετά τα δύο τέρματα που πέτυχε κόντρα στον ΟΦΗ, έφτασε τα οκτώ γκολ φέτος κα τις τέσσερις ασίστ, σε 24 συμμετοχές.

Σόου στην Κρήτη

Κόντρα στους Κρητικούς, η Ένωση άνοιξε το σκορ όταν μετά από πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Άμραμπατ βγήκε μόνος απέναντι στον Μανδά και με σουτ που κόντραρε και σε αμυντικό, έκανε το 1-0. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, η άμυνα του ΟΦΗ απομάκρυνε, ο Γιόνσον έκανε το γέμισμα στην περιοχή και ο Πασαλίδης έδιωξε λανθασμένα σε σημείο όπου βρισκόταν ο Άμραμπατ, ο οποίος με τη μία σούταρε, βρήκε δίχτυα και έγραψε το 0-2. Αυτό ήταν και το όγδοο γκολ του 35χρονου μεσοεπιθετικού της Ένωσης, ο οποίος σε λίγες ημέρες (31 Μαρτίου) θα γιορτάσει τα γενέθλιά του.

Από την πόρτα της εξόδου, βασικός κι αντικατάστατος

Ο Νορντίν Άμραμπατ διανύει τον τελευταίο του χρόνο στην ΑΕΚ, μιας και το προσεχές καλοκαίρι ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του. Πριν την έναρξη της προετοιμασίας των «κιτρινόμαυρων», ο 35χρονος Μαροκινός ήταν πολύ κοντά στην πόρτα της εξόδου, μιας και μετά την ενίσχυση στα «φτερά» της επίθεσης, με Ελίασον και Γκατσίνοβιτς, ο Άμραμπατ δεν θα είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής. Τελικά, παρέμεινε στο ρόστερ, έχοντας έναν διαφορετικό ρόλο σε σχέση με πέρυσι. Κυρίως αυτού του game-changer. Στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ο χρόνος του ήταν περιορισμένος, μετρώντας 329 λεπτά σε 11 αγωνιστικές. Σε αυτό το διάστημα όμως μετρούσε τρία τέρματα και μία ασίστ.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στις 9 Νοεμβρίου του 2022, προκειμένου ο Νορντίν Άμραμπατ να βγάλει ολόκληρο 90λεπτο. Τότε ήταν ο αγώνας με αντίπαλο τον ΟΦΗ, στον οποίο αγωνίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και τελείωσε το ματς έχοντας και μια ασίστ.

Τα νούμερά του τον οδηγούν σε ρεκόρ

Ο σοβαρός τραυματισμός του Ελίασον τον περασμένο Νοέμβριο έκανε τον Ματίας Αλμέιδα να αλλάξει τον ρόλο του Άμραμπατ. Από game-changer, σε βασικό κι αναντικατάστατο μέλος στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ. Εκτοτε έχει πετύχει πέντε γκολ κι έχει μοιράσει δύο ασίστ. Συνολικά, σε 1.251 λεπτά ο απολογισμός του είναι οκτώ τέρματα και τέσσερις ασίστ.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Μαροκινός ξεπέρασε την περυσινή του επίδοση που είχε έξι γκολ και τέσσερις ασίστ. Η τελευταία φορά που ξεπέρασε τα οκτώ τέρματα και μάλιστα έφτασε σε διψήφιο αριθμό, ήταν τη σεζόν 2007/08, με τη φανέλα της Φένλο, με την οποία ο νεαρός τότε Άμραμπατ βρήκε δέκα φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και μοίρασε επτά ασίστ. Φέτος, όμως τα νούμερά του δεν απέχουν πολύ, προκειμένου ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ να ξεπεράσει το ρεκόρ του και να γράψει ιστορία με χρυσά γράμματα, φορώντας τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος.