Ο Βίντα και το ιστορικό ρεκόρ που κατέγραψε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ

Ντομαγκόι Βίντα & Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς

i

©Intime

Ο Βίντα και το ιστορικό ρεκόρ που κατέγραψε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ

Κώστας Τόπας 11:01 - 16.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:17 - 14.08.2024

Ο Ντομαγκόι Βίντα είναι πρωταθλητής με την ΑΕΚ στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα, συνολικά στην καριέρα του μετρά έξι τίτλους σε τέσσερις διαφορετικές χώρες και με αυτόν τον τρόπο έγραψε ιστορία.

Η ΑΕΚ έδωσε την τελευταία της παράσταση για φέτος στην «OPAP Arena», διέλυσε τον Βόλο με 4-0 και έφτασε στην κατάκτηση του 13ου πρωταθλήματος της ιστορίας της. Με αυτόν τον τρόπο, ο Ντομαγκόι Βίντα κατάφερε κάτι σπάνιο.

Ο 34χρονος Κροάτης αμυντικός, που αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Ένωσης φέτος, έχοντας καταγράψει 32 συμμετοχές με απολογισμό ένα γκολ και τρεις ασίστ αναδείχτηκε πρωταθλητής για έκτη φορά στην καριέρα του, σε τέταρτη διαφορετική χώρα. 

Στο παρελθόν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Κροατίας με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ (2012, 2013), το πρωτάθλημα Τουρκίας με τη Μπεσίκτας (2021), αλλά και αυτό της Ουκρανίας με τη φανέλα της Ντιναμό Κιέβου (2014, 2015).

Ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης ελληνικής ομάδας που έφτασε με την εθνική του ομάδα μέχρι την 3η θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα του Κατάρ, θα έχει την ευκαιρία να προσθέσει έναν ακόμη τίτλο στο βιογραφικό του, αν κατακτήσει και το Κύπελλο Ελλάδας, έχοντας ήδη κατακτήσει τέσσερα Κύπελλα με τις τρεις προηγούμενες ομάδες του.

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Βόλο, Ο Ντομαγκόι Βίντα μέσος πόζαρε μαζί με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς με το τρόπαιο του πρωταθλητή, με τους δύο παίκτες της ΑΕΚ να έχουν τις σημαίες των χωρών τους και στο πλευρό τους τις συζύγους και τα παιδιά τους.

Ντομαγκόι Βίντα & Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς