Ο Φερνάντες θέλει χρόνο ακόμα, αλλά ο Αλμέιδα τον υπολογίζει πολύ

Φερνάντες

i

Πάολο Φερνάντες/©intime

Ο Φερνάντες θέλει χρόνο ακόμα, αλλά ο Αλμέιδα τον υπολογίζει πολύ

Κώστας Τσίλης 08:14 - 12.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:40 - 14.08.2024

Μετά από περίπου επτά μήνες ο Φερνάντες μπήκε και πάλι στην αγωνιστική εξίσωση της ΑΕΚ, θέλει δουλειά και χρόνο για να φτάσει στο 100% του, αλλά για τον Αλμέιδα έχει τεράστια αξία αυτή η επιστροφή

Προφανώς και όταν ο Πάολο Φερνάντες μ' εκείνο το μαγικό γκολ στα μέσα του περασμένη Μάη σφράγιζε την κατάκτηση του νταμπλ για την ΑΕΚ, δεν περίμενε πως την κιτρινόμαυρη φανέλα θα την φορούσε ξανά μετά από οκτώ ολόκληρους μήνες. Αλλά πλέον αυτό το ζόρικο διάστημα μετά την επέμβαση που έκανε τον Ιούνη, έχει μείνει πίσω για τον Ισπανό μεσοεπιθετικό. Και αυτό που είναι "να ξαναβρώ τον ρυθμό μου και τον εαυτό μου" όπως έγραψε και ο ίδιος στο instagram. 

Για τον Ματίας Αλμέιδα αυτή η επιστροφή έχει τεράστια αξία. Ο Αργεντινός τεχνικός πιστεύει πολύ στον Φερνάντες και κυρίως ποντάρει πολλά πάνω σ' αυτά που μπορεί να προσφέρει στην επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ. Κάτι άλλωστε που φάνηκε και την περασμένη Κυριακή, όταν ο Αλμέιδα δεν δίστασε να "ρίξει" στο γήπεδο ως αλλαγή τον Φερνάντες, στο φινάλε του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Παρόλο που ήταν η πρώτη παρουσία του Ισπανού σε αποστολή μετά την επιστροφή του. Και παρότι το σκορ και το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού. 

Ο Αλμέιδα ξέρει πως ο Φερνάντες έχει αγωνιστικά χαρακτηριστικά, ειδικά με τον τρόπο που πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός, που κανένας άλλος παίκτης του ρόστερ της ΑΕΚ δεν έχει. Επίσης θεωρεί πως έχει προσαρμοστεί πλέον τακτικά στην ομάδα, σε σχέση μ' αυτόν που ήταν πέρυσι τον Δεκέμβρη όταν ενσωματώθηκε στην ΑΕΚ. Και ποντάρει πολλά σ' αυτά που μπορεί να δώσει ο Φερνάντες και στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ. Κυρίως στα δυο άκρα της επίθεσης. 

Βεβαίως είναι αλήθεια πως ο Ισπανός μεσοεπιθετικός χρειάζεται χρόνο για να φτάσει στο 100% του. Τόσο ως προς τον αγωνιστικό ρυθμό του, όσο κυρίως ως προς την φυσική κατάσταση. Φάνηκε ειδικά στο ματς της περασμένης Τετάρτης με τον Άρη, που και πάλι μπήκε ως αλλαγή, πως του έλειπαν κυρίως οι ανάσες. Κάτι εξάλλου που είναι λογικό, καθώς χρειάστηκε να μείνει πάνω από επτά μήνες, εκτός αγωνιστικής δράσης. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που ο Φερνάντες θα το βρει μέσα από την δουλειά και μέσα από τα παιχνίδια.