Ο Κάλενς «κουμπώνει» και με τους τρεις βασικούς στόπερ της ΑΕΚ

Αλεξάντερ Κάλενς

i

©Photo by Ira L. Black - Corbis/Getty Images/Ideal Images

Ο Κάλενς «κουμπώνει» και με τους τρεις βασικούς στόπερ της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 15:02 - 09.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:37 - 14.08.2024

Το στοιχείο που ξεχώρισε ο Αλμέιδα ως σημαντικό πλεονέκτημα στην περίπτωση του Κάλενς, είναι η δυνατότητα του Περουβιανού στόπερ να «ταιριάξει» μ’ όλους τους υπόλοιπους κεντρικού αμυντικούς

Για τον Ματίας Αλμέιδα ήταν πολύ πιο εύκολο το τελικό πόρισμα, όταν του τέθηκε στο τραπέζι η περίπτωση του Άλεξ Κάλενς. Τον Περουβιανό κεντρικό αμυντικό τον ήξερε πολύ καλά ο Αργεντινός τεχνικός. Επομένως είχε ήδη εικόνα για την περίπτωσή του, πριν καν τον περάσει ξανά από το μικροσκόπιο του. Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα, που ξεχώρισε στον Κάλενς ο Αλμέιδα, είναι η δυνατότητα να «κουμπώσει» και με τρεις βασικούς στόπερ του ρόστερ της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ πρέπει να αδράξει την εποχή Αλμέιδα
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

08:20 - 09.09.2023

Η ΑΕΚ πρέπει να αδράξει την εποχή Αλμέιδα

Ο Κώστας Τσίλης ήταν παρών σε ακόμα μια από τις περισσότερες από κάθε άλλον προπονητή της ΑΕΚ, συζητήσεις εφ' όλης της υλης με τον Αλμέιδα και γράφει για μια εποχή που το κλαμπ πρέπει και να απολαύσει και κυρίως να αδράξει ανεξάρτητα (ακόμα και) από τα αποτελέσματα

Πέρυσι ο Αργεντινός τεχνικός επί της ουσίας είχε κάνει μια άτυπη μοιρασιά στα… ζευγάρια στο κέντρο της άμυνας. Ο Αρόλντ Μουκουντί έπαιζε κυρίως με τον Σίμο Μήτογλου και Ντομαγκόι Βίντα μαζί με τον Γιώργο Τζαβέλλα. Αυτό είχε να κάνει και με τα ατομικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά των τεσσάρων αυτών στόπερ. Αλλά και με την πλευρά στο κέντρο της άμυνας, στην οποία βόλευε καλύτερα τον καθένα να αγωνίζεται.

Στην περίπτωση του Κάλενς, τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά είναι τέτοια, που μπορεί να ταιριάξει εύκολα ως δίδυμο στο κέντρο της άμυνας και με τον Μουκουντί και με τον Βίντα αλλά και με τον Μήτογλου. Ενώ παρότι είναι αριστεροπόδαρος ο Περουβιανός, μπορεί με την ίδια ευκολία να αγωνιστεί και ως αριστερός αλλά και ως δεξιός στόπερ. Κάτι που επίσης διευκολύνει πολύ τις επιλογές που μπορεί να κάνει σε δίδυμα ο Αλμέιδα.

Έτσι κι αλλιώς ο Αργεντινός τεχνικός ξέρει πως ο Κάλενς θα χρειαστεί τον χρόνο του προκειμένου να προσαρμοστεί στην ΑΕΚ και να βρει τα πατήματα του. Κάτι που βεβαίως ως στόπερ, θα είναι σχετικά πιο εύκολο, απ’ ότι για έναν επιθετικό που έχει περισσότερη δουλειά στο κομμάτι της ενσωμάτωσης στην λειτουργία της ομάδας. Όμως και το γεγονός πως ο Κάλενς μπορεί να «κουμπώσει» καλά μ’ όλους τους στόπερ της ΑΕΚ, θα βοηθήσει ώστε να βρει πιο γρήγορα τον ρυθμό του και τα πατήματα του.