Ο Λαμέλα έδειξε ότι είναι έτοιμος με την ποιότητά του να προσφέρει στην ΑΕΚ

Έρικ Λαμέλα

i

©Intime

Ο Λαμέλα έδειξε ότι είναι έτοιμος με την ποιότητά του να προσφέρει στην ΑΕΚ

Κώστας Τόπας 10:08 - 25.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:08 - 25.08.2024

Ο Έρικ Λαμέλα μπορεί να μην έχει αγωνιστεί ακόμα ολόκληρο 90λεπτο, ωστόσο παιχνίδι με παιχνίδι αποδεικνύει πως είναι έτοιμος να προσφέρει στην ΑΕΚ με την ποιότητα και την εμπειρία που διαθέτει.

Τελικά για την ΑΕΚ το ματς της προηγούμενης Κυριακής με τον ΟΦΗ και όχι αυτό με τη Νόα, φαίνεται ήταν η παρένθεση. Στο παιχνίδι με την Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια, επέστρεψε και πάλι στην αναποτελεσματικότητα και την ανασταλτική αφέλεια και έπεσε στο… μπλόκο. Κινδύνεψε ακόμα και με ήττα, αλλά έμεινε τελικά στην ισοπαλία (1-1) με γκολ στο φινάλε.

Η ουσία όμως είναι, πως πέταξε δυο πολύτιμους βαθμούς εντός έδρας απέναντι στην Λαμία, η οποία ήταν πολύ διαβασμένη αμυντικά, εξαιρετικά ψυχωμένη και έφυγε με τον βαθμό από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πού άραγε μπορεί να φτάσει η ΑΕΚ, όταν παραμονεύει στη... γωνία η γκέλα και η εσωστρέφεια
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

00:50 - 25.08.2024

Πού άραγε μπορεί να φτάσει η ΑΕΚ, όταν παραμονεύει στη... γωνία η γκέλα και η εσωστρέφεια

Στην ΑΕΚ συμβαίνουν πράγματα που πάνε κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική και αν δεν βρει τρόπους να εξορθολογήσει όλο το έργο της, τότε είναι πολύ ξεκάθαρο πως δεν γίνεται να προχωρήσει ούτε σωστά, ούτε μπροστά - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Ο Ματίας Αλμέιδα, βλέποντας την ομάδα του να είναι πίσω στο σκορ στο ημίχρονο αποφάσισε να δράσει γρήγορα και πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, να προχωρήσει σε αλλαγές, προκειμένου να παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο η Ένωση στον αγωνιστικό χώρο.

Ετσι, στο 58' ο Αργεντινός τεχνικός πέρασε τους Έρικ Λαμέλα και Νίκλας Ελίασον, με τον πρώτο μάλιστα να κάνει τη διαφορά από τη πρώτη στιγμή που πάτησε στο χορτάρι. Ο 32χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός πέρασε στον άξονα και όσο κυλούσαν τα λεπτά κινούταν κυρίως πίσω από τον επιθετικό, προκειμένου να αποτελέσει ακόμη ένα στήριγμα στην επίθεση των «κιτρινόμαυρων».

Με την είσοδό του στο ματς με τη Λαμία, έγινε αμέσως αντιληπτή η ποιότητα και η εμπειρία που διαθέτει ο Έρικ Λαμέλα. Με τις εξαιρετικές του κάθετες πάσες τροφοδότησε πολλές φορές τους συμπαίκτες του μέσα στην περιοχή, χωρίς ωστόσο εκείνοι να αξιοποιούν τις ευκαιρίες ώστε να βρουν δίχτυα.

Πολλές φορές είδαμε τον Λαμέλα, να τραβιέται και στο δεξί άκρο της επίθεσης και με τις σέντρες ή τις ατομικές του ενέργειες να βάζει δύσκολα στους αντιπάλους, κερδίζοντας μάλιστα και πολλές μονομαχίες. Είναι ενδεικτικό ότι ο 32χρονος Αργεντινός αστέρας τελείωσε το ματς, έχοντας 94% ευστοχία στις μεταβιβάσεις του (16/17), ενώ από την δική του εκτέλεση κόρνερ προήλθε το γκολ της ισοφάρισης, από τον Αρόλντ Μουκουντί, στο 87'.

Αυτό ήταν το τέταρτο παιχνίδι του Λαμέλα με τα «κιτρινόμαυρα» αλλά χωρίς ωστόσο να έχει πάρει φανέλα βασικού από τη μέρα που εντάχθηκε στην Ένωση. Εως τώρα μετράει συνολικά 123 αγωνιστικά λεπτά και το παιχνίδι με τη Λαμία, ήταν το δεύτερο στο οποίο αγωνίστηκε για αρκετό χρόνο, μετά από τη ρεβάνς με τη Νόα (45'). Τ

Το βέβαιο είναι ότι ο Λαμέλα φαίνεται πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και με την εμπειρία που διαθέτει θα βοηθήσει στην επιθετική ανάπτυξη της ΑΕΚ αλλά και στο σκοράρισμα. Εκεί, όπου η ομάδα τους Ματίας Αλμέιδα φαίνεται πως αντιμετωπίζει πρόβλημα μιας και χρειάστηκε 28 τελικές προσπάθειες κόντρα στους Φθιώτες για να πετύχει ένα γκολ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!