Ο λόγος που η ΑΕΚ θα έχει στραμμένα τα βλέμματα απόψε στην Τούμπα

ΑΕΚ

i

©Intime

Ο λόγος που η ΑΕΚ θα έχει στραμμένα τα βλέμματα απόψε στην Τούμπα

Κώστας Τόπας 14:00 - 12.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:26 - 29.05.2024

Η ΑΕΚ θα έχει απόψε (12/05, 20:00) στραμμένα τα βλέμματα της στην Τούμπα εκεί όπου θα ελπίζει σε ένα θετικό αποτέλεσμα για εκείνη στην αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού.

Στο μεγάλο ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 3-2 σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, κάνοντας ανατροπή στην ανατροπή. Ο Δικέφαλος του βορρά προηγήθηκε με το... καλημέρα, οι «κιτρινόμαυροι» αρχικά έφεραν το ματς στα ίσια και μετά... τούμπα, αλλά στο φινάλε με γκολ στο 83' και στο 90' η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου πήρε ένα υπερπολύτιμο «τρίποντο».

Σήμερα (12/05) στις 20:00 ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην Τούμπα σε ένα ντέρμπι... ζωής και θανάτου στο πλαίσιο της εξ αναβολής 5ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Superleague. Ο νικητής του παιχνιδιού θα παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της ΑΕΚ, ενώ ο χαμένος μένει οριστικά εκτός διεκδίκησης.

Υπόθεση «ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης 2010»: Τι πραγματικά έγινε με το ευρωπαϊκό ματς της Ένωσης στο γήπεδο του Ολυμπιακού και το «σκάψιμο» στη Νέα Σμύρνη (vids+gallery)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:59 - 11.05.2024

Υπόθεση «ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης 2010»: Τι πραγματικά έγινε με το ευρωπαϊκό ματς της Ένωσης στο γήπεδο του Ολυμπιακού και το «σκάψιμο» στη Νέα Σμύρνη (vids+gallery)

Η ΑΕΚ έπαιξε το 2010 τη ρεβάνς με τη Νταντί Γιουνάιτεντ στο «Γ. Καραϊσκάκης» χωρίς να έχει οπαδούς. Αιτία οι καταστροφές που προκλήθηκαν στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης, ώστε να μην φιλοξενηθεί εκεί η Ένωση.

Η ΑΕΚ θα έχει τα βλέμματα στραμμένα στην Τούμπα και θα περιμένει να δει το τελικό αποτέλεσμα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Κι αυτό διότι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μπορεί να στεφθεί στο τέλος της σεζόν πρωταθλήτρια Ελλάδας αν κι εφόσον κάνει το 2/2, χωρίς να την ενδιαφέρει τι θα γίνει στα υπόλοιπα ματς. Αν όμως δεν το πετύχει, τότε θα περιμένει να δει τι θα γίνει και στα άλλα παιχνίδια και αναλόγως την εξέλιξή τους, θα κατακτήσει ή όχι το πρωτάθλημα.

Τα πράγματα μπλέκουν εάν νικήσει στην Τούμπα ένας εκ των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός και δεν νικήσει η ίδια στο Φάληρο. Βασική προϋπόθεση φυσικά και η νίκη την τελευταία αγωνιστική με τη Λαμία στην «OPAP Arena».

Πάντως, στο παιχνίδι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, η ισοπαλία ισοδυναμεί με ήττα, τόσο για την ομάδα του Λουτσέσκου, όσο και για εκείνην του Μεντιλίμπαρ, αλλά παράλληλα ισοδυναμεί και με... νίκη για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, καθώς τότε η Ένωση θα είναι «αγκαλιά» με το τρόπαιο για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Να σημειωθεί ότι από τους 75 βαθμούς, η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να σπάσει το φράγμα των 80 κι έτσι να κατακτήσει το τρόπαιο.

Τι ισχύει με ισοβαθμίες

Παρακάτω είναι τα κριτήρια που ισχύουν σε περίπτωση ισοβαθμίας τόσο στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος όσο και στα playoffs και playouts που θα ακολουθήσουν.

21:00 - 24.04.2024

Ο Ελίασον άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι κι έβαλε «φωτιά» στην Opap Arena

Ο Ελίασον υποδέχτηκε την μπάλα από τον Πινέδα και με ένα άπιαστο σουτ με το αριστερό χάρισε το προβάδισμα στην ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, βάζοντας «φωτιά» στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

1. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

i. Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.

ii. Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.

iii.Τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

iv. Την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

v. Την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα play offs και play outs, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

- Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

-Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

Τα τείχη του κάστρου της ΑΕΚ είναι ψηλά και άπαρτα, αλλά η ανικανότητα τρομάζει
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

23:49 - 11.05.2024

Τα τείχη του κάστρου της ΑΕΚ είναι ψηλά και άπαρτα, αλλά η ανικανότητα τρομάζει

Το γήπεδο της ΑΕΚ ούτε κατά διάνοια δεν κινδυνεύει ούτε με θάμπωμα της λάμψης του, ούτε πολύ περισσότερο με άλωση, αλλά υπάρχει και η πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας και ένας κρατικός μηχανισμός που έχει ομολογήσει αδυναμία να διαχειριστεί μετακινήσεις και κοινές παρουσίες οπαδών - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

-Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.