Μελισσανίδης: «Ο Ηλιόπουλος είναι ισχυρός κι εγωιστής, θα κάνει όσα χρειάζεται η ΑΕΚ» - Η πρόταση από αμερικάνικο fund

Μελισσανίδης: «Ο Ηλιόπουλος είναι ισχυρός κι εγωιστής, θα κάνει όσα χρειάζεται η ΑΕΚ» - Η πρόταση από αμερικάνικο fund

Κώστας Τσίλης 16:47 - 10.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:31 - 10.06.2024

Έντονα φορτισμένος και πολλές φορές βουρκωμένος, ο Μελισσανίδης παρέδωσε την σκυτάλη της ΑΕΚ στον Μάριο Ηλιόπουλο και τον έχρισε απόλυτο αφεντικό.

Τα τελευταία έντεκα χρόνια που ο Δημήτρης Μελισσανίδης βρισκόταν στο τιμόνι της ΑΕΚ, έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις Τύπου.

Ακόμα και με αφορμή ζητήματα που είχαν έντονη φόρτιση συναισθηματική. Ήταν πάντα δυναμικός και με φωνή στεντόρεια σ' ότι είχε να πει. Όμως αυτή την φορά, ήταν αλλιώς. Πιο έντονα φορτισμένος συναισθηματικά από κάθε άλλη φορά. Βουρκωμένος αρκετές φορές και με φωνή να σπάει. Άλλωστε δεν είναι λίγο πράγμα, ένα τέτοιο ταξίδι σαν αυτό του Μελισσανίδη στο τιμόνι της ΑΕΚ, να φτάνει στο τέλος του.

Ανακοίνωσε ξανά το τέλος αυτού του ταξιδιού και έχρισε απόλυτο αφεντικό της ΠΑΕ, τον Μάριο Ηλίοπουλο. Έναν άνθρωπο που τον ξέρει καλά και που τον επέλεξε, ανάμεσα σε πολλές άλλες προτάσεις για αγορά της ομάδας.

Ποιος είναι ο Μάριος Ηλιόπουλος στον οποίο παραχωρεί την ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης;
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:27 - 10.06.2024

Ποιος είναι ο Μάριος Ηλιόπουλος στον οποίο παραχωρεί την ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης;

Η ΠΑΕ ΑΕΚ αλλάζει σελίδα, αφού ο Δημήτρης Μελισσανίδης ετοιμάζεται να δώσει τα ηνία της ομάδας σε έναν προσωπικό του φίλο. Ποιος είναι ο Μάριος Ηλιόπουλος που ετοιμάζεται να αναλάβει τις τύχες της Ένωσης;

«Όπως θα έχετε καταλάβει το ταξίδι έφτασε στο τέλος. Σας παρουσιάζω τον κύριο Ηλιόπουλο είναι ένας νέος άνθρωπος ο νέος προστάτης της ομάδας μας. Το σκέφτηκα πολύ στο μυαλό μου το δουλεύω 1,5 χρόνο. Κατέληξα στον Μάριο γιατί ξέρω τον χαρακτήρα και τις φιλοδοξίες του. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Θα είμαι δίπλα του μέχρι να βρει το βηματισμό του. Είμαι σίγουρος ότι η ΑΕΚ δίπλα του θα έχει συνέχεια. Το ποδόσφαιρο είναι η βάση της κοινωνίας το ξέρουμε όλοι. Θα πρέπει κι εγώ να είμαι προσεκτικός. Όλοι κρινόμαστε. Θα κριθώ κι εγώ κάποια στιγμή. Είμαι συγκινημένος

Η απόφαση που πήρα είναι σωστή. Ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι το νέο αφεντικό της ΠΑΕ. Παίρνει το γήπεδο, το προπονητικό κέντρο και το γήπεδο ανήκει στον ερασιτέχνη όπως έχουμε δεσμευτεί από τα έσοδα συντηρείται ο ερασιτέχνης. Έχουμε δει πρόοδο σε όλα τα τμήματα. Μέσα στην όλη συμφωνία είχα προτάσεις από fund της Αμερικής με μεγάλα ποσά αλλά δεν ήθελα να βάλω την ΑΕΚ σε τέτοιες περιπέτειες. Ούτε καν το συζήτησα.

Θα κάνει ο κ. Ηλιόπουλος όσα είχαμε δεσμευτεί. Το προπονητικό κέντρο, το ξενοδοχείο. Αγαπάω το ποδόσφαιρο, αλλά η υγεία και η ηλικία παίζουν ρόλο. Θα είμαι δίπλα στον Μάριο σε ό,τι χρειαστεί. Όλα τα στελέχη είναι εκπαιδευμένα, είναι ταλιμπάν, θα είναι δίπλα του. Η προσπάθεια θα έχει και συνέχεια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς, όλα αυτά τα χρόνια, την προσπάθεια που κάναμε, πώς ξεκινήσαμε πώς καταλήξαμε.

Εγώ είχα πει και παλαιότερα ότι κάποια στιγμή θα τελειώσει το ταξίδι για μένα. Πιστεύω ότι ότι δεσμεύτηκα το έκανα πράξη. Μεγαλώνω, έχω περάσει και ένα σοβαρό θέμα με την υγεία. Θα είμαι κοντά στην ΑΕΚ. Κρατάω τη σουίτα μου, θα είμαι εδώ. Πάντα θα είμαι δίπλα στην ΑΕΚ. Ο Ηλιόπουλος είναι ισχυρός επιχειρηματίας, φιλόδοξος, εγωιστής. Έτσι έκρινα αλλά κακά τα ψέματα, η νεκροψία θα δείξει. Θέλω αν πιστεύω ότι ο Μάριος έχει τα προσόντα και τα φόντα να συνεχίσει αυτό που αφήνουμε. Θα είμαι δίπλα του και η ομάδα θα έχει συνέχεια».

Επίσης ο Μελισσανίδης αναφέρθηκε και ενημέρωση που έκανε στον Αλμέιδα για την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ. «Δεν θα έκανα τίποτα αν δεν είχα ενημερώσει πρώτα. Είναι κεφάλαιο για εμάς. Δεν θα τολμούσα να κάνω τίποτα αν δεν τον είχα ενημερώσει. Ο Αλμέιδα έχει γνωρίσει τον Ηλιόπουλο».