Ο Πήλιος αξιοποιεί κάθε ευκαιρία που παίρνει από τον Αλμέιδα και γίνεται όλο και καλύτερος (vids)

Σταύρος Πήλιος

i

©Intime

Ο Πήλιος αξιοποιεί κάθε ευκαιρία που παίρνει από τον Αλμέιδα και γίνεται όλο και καλύτερος (vids)

Κώστας Τόπας 13:41 - 22.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:27 - 14.08.2024

Ο Σταύρος Πήλιος έδειξε πως παιχνίδι με παιχνίδι πατάει καλύτερα στα πόδια του, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία που παίρνει από τον Ματίας Αλμέιδα και αποδεικνύει πως γίνεται όλο και καλύτερος...

Ο Σταύρος Πήλιος πήρε για δεύτερη φορά φανέλα βασικού με την ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα και έκανε ίσως ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια με τον Δικέφαλο στο στήθος. Μαζί με τον Εζέκιελ Πόνσε, ο 23χρονος Έλληνας μπακ ήταν από τους πολυτιμότερους της Ένωσης στο Περιστέρι. Εκεί που η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κατάφερε να αποδράσει με τους τρεις βαθμούς και το εμφατικό 5-0.

Το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο, ξεκίνησε ιδανικά για τους «κιτρινόμαυρους» καθώς μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης, ο Εζέκιελ Πόνσε άνοιξε το σκορ, έπειτα από ωραία ασίστ του Πήλιου. Συγκεκριμένα, ο νεαρός Έλληνας αριστερός οπισθοφύλακας έβγαλε την μπαλιά στην πλάτη του Ασεβέδο, και ο Αργεντινός μπήκε από αριστερά και με το αριστερό μέσα από την περιοχή απέναντι από τον Τσιντώτα βρήκε δίχτυα για το 1-0. Επιπλέον, από δικό του κόρνερ ξεκινά και το 2-0 για την ομάδα του.

Η ευκαιρία που άρπαξε

Αυτή ήταν και η πρώτη ασίστ του Σταύρου Πήλιου στο ελληνικό πρωτάθλημα και το ιδανικό σενάριο για να πάρουν τα πάνω τους δύο παίκτες, οι οποίοι είναι πολύτιμοι στη φαρέτρα του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα στο Περιστέρι, έκανε μια ιδιαίτερη αναφορά στον Έλληνα μπακ.

«Πιστεύω στα πρότζεκτ σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Γι' αυτό υπέγραψα τα χρόνια που έχω υπογράψει. Πιστεύω πως ένας παίκτης όπως ο Πήλιος χρειάζεται 30 παιχνίδια για να ξέρουμε πόσο μπορεί να αποδώσει. Παίκτες όπως ο Πόνσε και ο Πισάρο χρειάζονται χρόνο προσαρμογής, κάποιοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο από άλλους», ανέφερε αρχικά και συνέχισε

«Χθες μίλησα μαζί του, προσπάθησα να του μεταφέρω την εμπιστοσύνη. Ο Σταύρος όπως όλοι οι νέοι θα κάνει και λάθη. Εκεί είναι η στιγμή που ο κόσμος, όλοι αυτοί που στηρίζουν πραγματικά, θα πρέπει να τον στηρίξουν, γιατί είναι και Έλληνας. 

Μετά κανείς από τους παίκτες στο δεύτερο ή τρίτο ματς δεν ήταν ο καλύτερος στον κόσμο. Χρειάζεται μια διαδικασία, γιατί εσείς γράψατε 70.000 ονόματα για αριστερό μπακ. Εμείς δώσαμε μια ευκαιρία σε έναν νεαρό παίκτη. Αν δεν κερδίζαμε, θα δεχόμασταν πάλι κριτική. Ένας παίκτης πρέπει να κάνει λάθη για να μάθει. Έχει λαμπρό μέλλον και θα συνεχίσει έτσι. Με ικανοποιεί γιατί είναι καλό παιδί, επαγγελματίας, θέλει να μάθει και είδατε την απόδοση που είχε. Αυτό με ενδιαφέρει και με αφήνει ικανοποιημένο».

Δύο ασίστ κι εξαιρετική παρουσία στο Περιστέρι

Οσο κυλούσαν τα λεπτά στο Περιστέρι, τόσες περισσότερες πρωτοβουλίες έπαιρνε ο Σταύρος Πήλιος, τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι της άμυνας. Ιδιαίτερο αναφοράς μάλιστα είναι το γεγονός ότι ο 23χρονος μπακ πήγαινε πάνω από την μπάλα σε πολλές στατικές φάσεις της ομάδας του και με τα χτυπήματα του προσπαθούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Οπως ακριβώς συνέβη στο 67'. Τότε που η ΑΕΚ πέτυχε το 5-0, έπειτα από το απίστευτο χτύπημα από τον Πήλιο, ο οποίος σημάδεψε τον Γιόνσον και ο τελευταίος, με κόντρα τον αέρα, διαμόρφωσε το τελικό σκορ με ωραία κεφαλιά. Αυτή ήταν και η δεύτερη του ασίστ στο ματς. Κόντρα στον Ατρόμητο, ο Έλληνας μπακ τελείωσε το ματς έχοντας δύο ασίστ, δύο τάκλιν, πέντε στις οκτώ κερδισμένες μονομαχίες, τρία κερδισμένα φάουλ, 61 επαφές με την μπάλα και 78% ευστοχία στις πάσες του. 

Ο Πόνσε έβαλε τέλος στην κακοδαιμονία κι άναψε ξανά τη μηχανή (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:47 - 22.01.2024

Ο Πόνσε έβαλε τέλος στην κακοδαιμονία κι άναψε ξανά τη μηχανή (vids)

Στο Περιστέρι, ο Εζέκιελ Πόνσε έκανε το καλύτερο του παιχνίδι από το περασμένο καλοκαίρι που εντάχθηκε στην ΑΕΚ, πέτυχε χατ-τρικ, ξεμπούκωσε κι απέδειξε το πόσο πολύτιμος είναι για την επιθετική γραμμή των «κιτρινόμαυρων».

Το βέβαιο είναι ότι το «πρότζεκτ Πήλιος» είναι κάτι το οποίο το πιστεύει ακράδαντα ο Ματίας Αλμέιδα και με αυτή τη φιλοσοφία θα συνεχίσει να πορεύεται και στο μέλλον. Αλλωστε ο Πήλιος αξιοποιεί κάθε ευκαιρία που παίρνει από τον Αλμέιδα, κάνοντας στο γήπεδο όσα του ζητάει ο Αργεντινός προπονητής που βλέπει παιχνίδι με παιχνίδι να παρουσιάζεται όλο και καλύτερος. Ετσι, ο «Πελάδο» ο οποίος μαζί με τους ποδοσφαιριστές του επιδιώκουν να επιστρέψουν στην κορυφή και στο τέλος να πανηγυρίσουν για δεύτερη διαδοχική χρονιά την κατάκτηση του πρωταθλήματος