Ο Πινέδα είναι τόσο κομβικός στο παιχνίδι της ΑΕΚ, που ο Αλμέιδα άλλαξε τακτική διαχείρισης

Πινέδα

i

Ορμπελίν Πινέδα/©intime

Ο Πινέδα είναι τόσο κομβικός στο παιχνίδι της ΑΕΚ, που ο Αλμέιδα άλλαξε τακτική διαχείρισης

Κώστας Τσίλης 21:50 - 27.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:42 - 14.08.2024

Για το παιχνίδι της ΑΕΚ είναι πολύτιμος και κομβικός ο Πινέδα και γι αυτό και ο Αλμέιδα ακολούθησε διαφορετική τακτική στο κομμάτι της διαχείρισης του Μεξικανού χαφ

Ο Ορμπελίν Πινέδα βραβεύτηκε ως κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος. Ήταν ίσως ο πιο κομβικός για την κατάκτηση του νταμπλ από την ΑΕΚ. Το περασμένο καλοκαίρι η Ένωση έκανε την πιο δαπανηρή κίνηση στην ιστορία της, προκειμένου να κρατήσει τον Μεξικανό χαφ. Είναι ίσως ο παίκτης που ήθελε ο Ματίας Αλμέιδα περισσότερο από κάθε άλλον στο ρόστερ. Σε ματς που ξεκινά βασικός ο Πινέδα, όπως έγινε στα Γιάννενα, συνήθως η ΑΕΚ κερδίζει. Είναι ίσως ο πιο σημαντικός, στον τρόπο που λειτουργεί το αγωνιστικό μοντέλο του Αλμέιδα. Γι' αυτό και ο Αργεντινός τεχνικός, άλλαξε ακόμα και την διαχείριση που έκανε στην κόπωση του Μεξικανού χαφ. 

Το παιχνίδι στα Γιάννενα ήταν το πρώτο φετινό, που ο Αλμέιδα ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα τον Πινέδα, σε πρώτο ματς μετά από διακοπή για εθνικές ομάδες. Ο Αργεντινός τεχνικός είχε αφήσει τον Μεξικανό στον πάγκο και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και στο ματς της Τρίπολης, μετά από τα παράθυρα των εθνικών τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη. Τώρα όμως, τον ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα. Και ας ήταν και πάλι πολύ ταλαιπωρημένος ο Πινέδα από υπερατλαντικό ταξίδι. Και ας είχε προλάβει να κάνει μόλις δυο προπονήσεις. 

Προφανώς ο Αλμέιδα θα έκανε και μια συζήτηση με τον Μεξικανό χαφ. Άλλωστε η σχέση που έχουν οι δυο τους, επιτρέπει κουβέντες ανάμεσα στους δυο με πολύ ανοιχτά χαρτιά. Σίγουρα "μέτρησε" ο Αργεντινός τεχνικός και την εικόνα που έδειξε ο Πινέδα στις δυο προπονήσεις. Ίσως να έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως στο τελευταίο παιχνίδι με το Μεξικό, ο χαφ της ΑΕΚ έπαιξε λίγο και μόνο στην παράταση. 

Όπως και να έχει, ο Αλμέιδα αυτή την φορά πήρε μια πολύ διαφορετική απόφαση ως προς την διαχείριση του Πινέδα, σε σχέση με τις προηγούμενες φορές. Και δικαιώθηκε, καθώς ο Μεξικανός χαφ ήταν στα Γιάννενα από τους κορυφαίους παίκτες της ΑΕΚ. Αν όχι ο κορυφαίος. Βεβαίως είναι δεδομένο πως ο Πινέδα θα χρειαστεί το επόμενο διάστημα να φορτωθεί λίγο παραπάνω με αγωνιστικά λεπτά. Δύσκολα την Πέμπτη με την Μπράιτον θα μείνει εκτός ενδεκάδας. Το ίδιο ισχύει και για το ματς της Δευτέρας με τον Άρη.