ΑΕΚ: Ο Πινέδα επέστρεψε από το Μουντιάλ, με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση
i

Ορμπελιν Πινέδα/©intime

ΑΕΚ: Ο Πινέδα επέστρεψε από το Μουντιάλ, με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση

Κώστας Τσίλης 11:21 - 14.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:10 - 20.08.2024

Σε πολύ καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, γύρισε στις προπονήσεις της ΑΕΚ ο Πινέδα, μετά από το Παγκόσμιο Κύπελλο

Προφανώς το πρώτο ζητούμενο για τον Ματίας Αλμέιδα από την επιστροφή των διεθνών ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ μετά την συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν να γυρίσουν χωρίς τραυματισμούς. Άλλωστε η... γούνα του Αργεντινού τεχνικού «κάηκε» με την περίπτωση του Μιλάντ Μοχαμάντι, καθώς το επόμενο βήμα του Ιρανού μετά το Μουντιάλ είναι υποχρεωτικά το χειρουργείο στον προσαγωγό. 

Όμως το δεύτερο ζητούμενο για τον Αλμέιδα, είναι η αγωνιστική αλλά και η ψυχολογική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του, μετά την περιπέτεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και ειδικά η διαχείριση των συναισθημάτων τους. Για τους δυο Ιρανούς τέτοιο ζήτημα δεν υπήρξε, καθότι ήταν βασικοί σ' όλα τα ματς, ενώ η εθνική τους τηρουμένων των αναλογιών τα πήγε καλά. Ο Σιμάνσκι έτσι κι αλλιώς ήταν απολύτως συμφιλιωμένος με την προοπτική να έχει αυτό τον μικρό χρόνο συμμετοχής που είχε στην παρουσία της Πολωνίας στο Μουντιάλ. Και το μόνο ερωτηματικό ήταν ο Ορμπελίν Πινέδα.

Ο Αλμέιδα είχε στο μυαλό του το πως όλο αυτό μπορεί να επηρεάσει τον Πινέδα, αμά τη επιστροφή του στα Σπάτα και στην καθημερινότητα της ΑΕΚ. Ωστόσο εκείνο που διαπίστωσε ο Αργεντινός τεχνικός στην σχεδόν μια εβδομάδα που έχει γυρίσει ο Μεξικανός χαφ, είναι πως έχει την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη αγωνιστική διάθεση. Είναι χαρακτηριστικό πως στις προπονήσεις επέστρεψε την περασμένη Πέμπτη και ακριβώς την επόμενη μέρα, έπαιξε και στο φιλικό με τον ΟΦΗ.

Ο Μεξικανός χαφ το ονειρευόταν και το περίμενε πολύ αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και είχε στο μυαλό του πως μπορεί να βοηθήσει πολύ την εθνική ομάδα του Μεξικό. Ορθώς το είχε και φάνηκε στο τελευταίο ματς του ομίλου που έπαιξε βασικός και ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου. Όμως στα δυο πρώτα παιχνίδια δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε δευτερόλεπτο. Ενώ στο τέλος των ομίλων, το Μεξικό αποκλείστηκε και από τη συνέχεια της διοργάνωσης. 

Στις προπονήσεις είναι πολύ κεφάτος και δουλεύει και πολύ σκληρά, χωρίς να φαίνεται να του έχει βγει ούτε σωματική αλλά κυρίως ούτε ψυχολογική κόπωση μετά την περιπέτεια του Μουντιάλ. Αυτό που δείχνει είναι πως πλέον έχει επικεντρωθεί στους στόχους που θέλει να πετύχει με την ΑΕΚ. Ίσως μάλιστα να είναι και λίγο πιο απελευθερωμένος ψυχολογικά, καθώς δεν έχει πλέον δεν έχει καν το βάρος της σκέψης, μην συμβεί το παραμικρό και χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.