Ο Πινέδα πάει για ακόμα μια... μετάθεση

Ορμπελίν Πινέδα

i

© Intime

Ο Πινέδα πάει για ακόμα μια... μετάθεση

Κώστας Τσίλης 08:52 - 30.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:31 - 14.08.2024

Αν τελικά ο Γκατσίνοβιτς δεν προλάβει το ματς της ΑΕΚ στην Τούμπα, ο Πινέδα θα χρειαστεί να αλλάξει για μια ακόμα φορά θέση μέσα στην φετινή σεζόν

Μπορεί μέχρι το ματς της ΑΕΚ στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να μεσολαβούν μόλις τρείς προπονήσεις μαζί με την σημερινή στα Σπάτα. Όμως οι εκκρεμότητες που έχει ο Ματίας Αλμέιδα είναι ακόμα αρκετές και σημαντικές και επομένως είναι δύσκολο να πάρει οριστικές αποφάσεις για σχήμα και ενδεκάδα. Μια απ' αυτές τις εκκρεμότητες, αφορά την παρουσία του Γκατσίνοβιτς στο κυριακάτικο ματς. Και αυτή συνδέεται άμεσα με τον ρόλο που θα πάρει στο παιχνίδι ο Πινέδα. 

Ο Γκατσίνοβιτς ταλαιπωρείται από κάποιες ενοχλήσεις, έκανε ατομικό πρόγραμμα χθες και το ίδιο θα κάνει και σήμερα. Και μένει να φανεί πως θα είναι η κατάσταση του στην αυριανή προπόνηση αλλά και σ' αυτή του Σαββάτου που θα είναι η τελευταία πριν το ματς. Ο Σέρβος θα το παλέψει για να δώσει το παρών, αλλά οι πιθανότητες ξεκάθαρα δεν είναι με το μέρος του. Αν τελικά δεν τα καταφέρει, τότε ο Πινέδα θα πάρει ακόμα μια... μετάθεση μέσα στη σεζόν. 

Οι διεθνείς της ΑΕΚ γύρισαν, αλλά τα χαρτιά του Αλμέιδα για την Τούμπα παρέμειναν κλειστά
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:49 - 29.03.2023

Οι διεθνείς της ΑΕΚ γύρισαν, αλλά τα χαρτιά του Αλμέιδα για την Τούμπα παρέμειναν κλειστά

Παρόλο που όλοι οι διεθνείς της ΑΕΚ, πλην Χατζισαφί, επέστρεψαν στα Σπάτα, ο Αλμέιδα δεν αποκάλυψε τις σκέψεις του για το αγωνιστικό πλάνο για το ματς στην Τούμπα

Στα τελευταία δυο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ο Μεξικανός είχε αγωνιστεί σ' έναν ρόλο ελεύθερο πίσω από τον σέντερ φορ που ήταν ο Αραούχο. Τώρα, αν ο Γκατσίνοβιτς δεν ξεκινήσει βασικός στην Τούμπα, ο Πινέδα θα μετακινηθεί στο αριστερό άκρο της επίθεσης της ΑΕΚ. Εκεί δηλαδή που ο Μεξικανός αγωνιζόταν, στο διάστημα που ο Γκατσίνοβιτς απουσίαζε λόγω της επέμβασης που είχε κάνει. Και η αλήθεια είναι πως ήταν ο ρόλος από τον οποίο ο Πινέδα ήταν πιο παραγωγικός, στο κομμάτι της στατιστικής. 

Πάντως η αλήθεια είναι πως έτσι κι αλλιώς ο Αλμέιδα δεν έχει διστάσει καθόλου στην φετινή σεζόν να δώσει πολλούς διαφορετικούς ρόλους στον Μεξικανό. Ο Αργεντινός τεχνικός έχει χρησιμοποιήσει τον Πινέδα και οκτάρι και δεκάρι και αριστερό ακραίο, αλλά ακόμα και δεξί μπακ. Με τον Μεξικανό να αισθάνεται τέτοια ασφάλεια με τον Αλμέιδα, που να αποδίδει εξαιρετικά απ' όλους τους ρόλους. Ακόμα και ως δεξί μπακ, είχε δώσει ασίστ. Και τώρα αν ο Γκατσίνοβιτς τελικά δεν τα καταφέρει να παίξει την Κυριακή, ο Πινέδα θα είναι αυτός που θα κληθεί να αναλάβει να καλύψει το κενό.