Ο πιστός στρατιώτης του Αλμέιδα, Πινέδα τα κάνει όλα και συμφέρει - Οι μόνες δύο θέσεις που δεν έχει παίξει ακόμα ο Μεξικανός (vid)

Ορμπελίν Πινέδα

i

©Intime

Ο πιστός στρατιώτης του Αλμέιδα, Πινέδα τα κάνει όλα και συμφέρει - Οι μόνες δύο θέσεις που δεν έχει παίξει ακόμα ο Μεξικανός (vid)

Κώστας Τόπας 09:17 - 26.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:12 - 14.08.2024

Ο πιστός «στρατιώτης» του Ματίας Αλμέιδα. Το πολυεργαλείο της ΑΕΚ. Ο Ορμπελίν Πινέδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του ως αριστερός μπακ και το μόνο που μένει είναι να πάρει θέση κάτω από τα γκολπόστ είτε να στο κέντρο της άμυνας για να ολοκληρώσει το «πακέτο».

Το βράδυ της Δευτέρας (26/09) ο Μεξικανός πέτυχε στην Λεωφόρο το γκολ της νίκης της ΑΕΚ με 2-1. Όπως είχε πετύχει το γκολ της νίκης για την Ένωση, στο 1-0 πέρυσι τον Γενάρη στην κανονική περίοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πέρυσι την τέταρτη αγωνιστική, ο Πινέδα είχε ανοίξει το σκορ για την ΑΕΚ μέσα στην Λεωφόρο, με τη διαφορά ότι τότε ο Παναθηναϊκός είχε κάνει την ανατροπή με τα δυο πέναλτι. Φέτος, ο 27χρονος μεσοεπιθετικός άνοιξε λογαριασμό και το συνδύασε με τον καλύτερο τρόπο.

Στη Λεωφόρο, ο Ορμπελίν Πινέδα ήταν ο μετρονόμος της ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο. Η μπάλα περνούσε διαρκώς από τα πόδια του, με τον Μεξικανό είτε να την κουβαλάει και να προσπαθεί να φθάσει στην αντίπαλη περιοχή είτε με μακρινές μεταβιβάσεις α προσπαθεί να ανοίξει το πλάτος του παιχνιδιού της Ένωσης. Τα τρεξίματά του στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολλά. Στο 75' ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε να τον τοποθετήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας. Σε ένα γήπεδο όπου πέρυσι αγωνίστηκε ως δεξί μπακ!

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που ο Πινέδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του ως αριστερός μπακ. Στο παρελθόν έχει περάσει σχεδόν απ' όλες τις θέσεις. Ως κεντρικός χαφ, αριστερός εξτρέμ, επιτελικός χαφ, ως δεύτερος επιθετικός, ως δεξιός χαφ, ενώ είχε παίξει μέχρι και δεξί μπακ (στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ μετά την αποβολή του Ρότα και όχι μόνο). Μάλιστα, σε ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο φινάλε είχε έρθει και σε θέση σέντερ φορ.

Ο Ματίας Αλμέιδα γνωρίζει τις δυνατότητες του Πινέδα. Ξέρει ότι όπου και να τοποθετήσει τον Μεξικανό στο χορτάρι, θα πάρει το καλύτερο από τον ίδιο. Ακόμα και αν τον χρησιμοποιήσει ως παρτενέρ του Βίντα ή του Μουκουντί. Ακόμα κι αν χρειαστεί να πάρει θέση κάτω από τα γκολπόστ της ΑΕΚ. Ο «Πελάδο» θα έχει το κεφάλι του ήσυχο μιας και έχει «τυφλή» εμπιστοσύνη στον Μεξικανό, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας (25/09) έφτασε τα 11 γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ σε 51 εμφανίσεις.