Ο Βίντα στους αμυντικούς με την καλύτερη επίδοση εκτός Top-5

Ντομαγκόι Βίντα

i

©Intime

Ο Βίντα στους αμυντικούς με την καλύτερη επίδοση εκτός Top-5

Κώστας Τόπας 13:33 - 02.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:46 - 02.09.2024

Ο Κροάτης στόπερ της ΑΕΚ, Ντομαγκόι Βίντα συμπεριλήφθηκε στην δεκάδα με τους αμυντικούς που έχουν την καλύτερη επίδοση έως τώρα, εκτός των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Το καλοκαίρι του 2022, η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει δικό της τον Ντομαγκόι Βίντα, ο οποίος προτού φορέσει τα «κιτρινόμαυρα» κουβαλούσε τεράστια εμπειρία στις πλάτες του, έχοντας αγωνιστεί σε Λεβερκούζεν, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Μπεσίκτας, μεταξύ άλλων.

Αμέσως, ο Κροάτης στόπερ έγινε αναντικατάστατος στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ και ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας που έφτασε στην κατάκτηση του νταμπλ τη σεζόν 2022-23. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει 79 εμφανίσεις με τον Δικέφαλο στο στήθος ας σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πετύχει εννέα τέρματα και τέσσερις ασίστ.

Τη φετινή σεζόν, ο Βίντα αποτελεί τον βασικό στόπερ της ΑΕΚ, έχοντας καταγράψει επτά συμμετοχές. Το «CIES Football Obs» συμπεριέλαβε τον Κροάτη αμυντικό στη λίστα με τους δέκα καλύτερους αμυντικούς που έχουν την καλύτερη επίδοση έως τώρα, εκτός των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Ο 35χρονος Κροάτης βρίσκεται στη θέση νούμερο έξι, πίσω από τους Ζε Πέδρο της Πόρτο, Ουσμάν Ντιομαντέ της Σπόρτινγκ, Λίαμ Σκέιλς της Σέλτικ, Ράιαν Φλαμίνγκο της Αϊντχόφεν και Ντάβιντ Χάνκο της Φέγενορντ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!