Ξέσπασε η ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ με... σόου Πήλιου!
i

© Intime

Ξέσπασε η ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ με... σόου Πήλιου!

Κώστας Τσίλης 23:55 - 18.08.2024 / Ανανεώθηκε: 00:10 - 19.08.2024

Μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό από την Ευρώπη η ΑΕΚ είχε ανάγκη ένα ξέσπασμα και... θύμα της έπεσε ο ΟΦΗ, τον οποίο νίκησε με 3-0 στην άδεια «OPAP Arena» στην πρεμιέρα της Stoiximan Super League. Έλαμψε ο Πήλιος με γκολ και ασίστ.

Η ΑΕΚ μπήκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον ΟΦΗ, έχοντας στα πόδια το βάρος από το σοκαριστικό πρόωρο αποκλεισμό από την Ευρώπη, αλλά και την προβληματική εμφάνιση απέναντι στη Νόα. Παρόλα αυτά η ομάδα του Αλμέιδα όχι απλώς δεν φαινόταν να έχει βαρίδια στα πόδια, αλλά έμοιαζε σαν να έχει βγάλει «φτερά». Είχε μια εικόνα για μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού, πολύ κοντά σ’ αυτή την καλή που έβγαζε στο γήπεδο στις καλές της αγωνιστικές μέρες, με τον Αργεντινό τεχνικό στον πάγκο.

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς φουριόζα, μπήκε πιέζοντας πολύ σωστά τον ΟΦΗ, κερδίζοντας δεύτερες και τρίτες μπάλες. Και ξέροντας ακριβώς τι να τις κάνει αυτές τις μπάλες. Με τον Πινέδα κυρίως, αλλά και τον Λιούμπιτσιτς σε μεγάλα δημιουργικά κέφια, η Ένωση έβγαζε συνεργασίες που της επέτρεπαν από πολύ νωρίς στο ματς, να πατάει στην περιοχή του ΟΦΗ με προοπτική να βγάλει φάσεις. Και με εξαιρετική συνεργασία άνοιξε το σκορ με τον Γκαρσία και πάλι με καλό κτίσιμο επίθεσης πέτυχε και δεύτερο. Όλα αυτά, μέσα στο πρώτο τέταρτο.

Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά την πρώτη αγωνιστική - Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:55 - 18.08.2024

Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά την πρώτη αγωνιστική - Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ξεκίνησαν με το δεξί το πρωτάθλημα, ενώ ο Αστέρας έκανε την πρώτη έκπληξη κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Δείτε τη βαθμολογία μετά την πρώτη αγωνιστική.

Χωρίς ωστόσο σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου, να βγάζει η ΑΕΚ το πόδι από το γκάζι. Συνέχισε να πιέζει, συνέχισε να κλέβει μπάλες και ο ΟΦΗ δυσκολευόταν πάρα πολύ να ανταποκριθεί σ’ αυτό το παιχνίδι που είχε επιβάλει η ομάδα του Αλμέιδα. Εξ ου και για το πρώτο ημίχρονο, έδειχνε πολύ φτωχό για την ΑΕΚ το 2-0 με το οποίο πήγε στα αποδυτήρια. Και με τον ΟΦΗ να μην έχει απειλήσει ούτε μια φορά την εστία του Στρακόσια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ όπως ήταν λογικό, δεν μπορούσε να συνεχίσει με την ίδια… τσίτα στα γκάζια της. Παρόλα αυτά έλεγχε απόλυτα το ματς. Και κυρίως αυτό που φαινόταν μέσα στο γήπεδο, ήταν πως όσες φορές η ΑΕΚ πατούσε το γκάζι, έβγαζε απειλή για την εστία του ΟΦΗ. Κάτι που έγινε ακόμα πιο εμφανές, όταν ο Αλμέιδα φρέσκαρε την επίθεση του και πρόσθεσε ποιότητα με Τσούμπερ, Λαμέλα αλλά και Μάνταλο Περέιρα. Και έδειχνε σχεδόν νομοτελειακό να φτάσει σε τρίτο γκολ. Όπως και έγινε, πάλι με συνδυαστικό παιχνίδι και πάλι με πρωταγωνιστή, αυτή την φορά με ασίστ, τον Πήλιο, που ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου στην νίκη της Ένωσης με απόλυτα πειστική εμφάνιση.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Ρότα (66’ Οντουμπάτζο), Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος, Σιμάνσκι, Πινέδα (66’ Λαμέλα), Κοϊτά (80’ Περέιρα), Λιούμπιτσιτς (80’ Μάνταλος), Γκαρσία (66’ Τσούμπερ), Άμραμπατ

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης(80’ Γιούνγκ), Καραχάλιος (63’ Χιμένεθ), Γκαγέγος (81’ Κουτεντάκης), Νας (55’ Αποστολάκης), Μπάκιτς, Ριέρα (63’ Αμπάντα), Ισέκα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε με εντελώς διαφορετική εικόνα σε σχέση με την Πέμπτη. Και κυρίως εμφάνισε τα δυνατά στοιχεία στο παιχνίδι της, που είχε στις καλές της εμφανίσεις επί Αλμέιδα. Καλή κυκλοφορία της μπάλας και πρέσινγκ. Και μ’ αυτά τα στοιχεία βρήκε δυο γκολ μέσα σ’ ένα τέταρτο.

MVP

Μπορεί ο Ορμπελίν Πινέδα να έκανε τα πάντα στο παιχνίδι της ΑΕΚ όσο έπαιξε. Όμως ο Σταύρος Πήλιος είχε ένα γκολ και μια ασίστ σ’ ένα ματς που η Ένωση κέρδισε με 3-0. Επομένως δικαιωματικά παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Κρατάει σταθερά ο Ματίας Αλμέιδα αυτό το 4-2-3-1 αλλά με πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς με τη Νόα. Ο Πινέδα αυτή την φορά είναι δίπλα στον Σιμάνσκι στα χαφ, ενώ ο Κοϊτά με τον Άμραμπατ είναι στα δυο άκρα της επίθεσης. Ο Λιούμπιτσιτς σ’ έναν ρόλο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκαρσία που ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη μεριά, για τον Τραϊανό Δέλλα, το αγαπημένο 4-2-3-1, δεν αλλάζει. Με τον Ισέκα στην κορυφή της επίθεσης και τον Μπάκιτς σε ρόλο ελεύθερο. Τον Νας και τον Ριέρα στα δυο άκρα της επίθεσης και τον Καραχάλιο με τον Γκαγέγος στα χαφ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!