Οι 64 τελικές σε τρία ματς που έδωσαν στην ΑΕΚ... δυο βαθμούς και το ρεκόρ των 24 καρτών

Οι 64 τελικές σε τρία ματς που έδωσαν στην ΑΕΚ... δυο βαθμούς και το ρεκόρ των 24 καρτών

Κώστας Τσίλης 13:29 - 06.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:31 - 06.10.2024

Υπάρχουν δυο στοιχεία της στατιστικής, που δίνουν ένα πολύ ξεκάθαρο στίγμα για αυτά που έχουν συμβεί μέχρι τώρα στην Ένωση

Στα αποδυτήρια του Αγρινίου μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Παναιτωλικό, οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν "τρελαμένοι" για όσα είχαν συμβεί με την διαιτησία. Κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει πως δεν είχε δοθεί το πέναλτι αλλά κυρίως ο ίδιος ο Περέιρα που ήταν πρωταγωνιστής στην φάση. Προφανώς και ο Ματίας Αλμέιδα ήταν επίσης έξαλλος με την διαιτησία, όμως έβαλε και κάτι ακόμα στο τραπέζι.

Ετσιθελικό πισωγύρισμα για την ΑΕΚ - Το μήνυμα ήταν «θα μου δείχνετε τον ήλιο κι εγώ θα σας λέω καλό βράδυ»
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

23:42 - 05.10.2024

Ετσιθελικό πισωγύρισμα για την ΑΕΚ - Το μήνυμα ήταν «θα μου δείχνετε τον ήλιο κι εγώ θα σας λέω καλό βράδυ»

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για το πως αντί για γκάζι προέκυψε όπισθεν για την Ένωση στο Αγρίνιο, για την πιο παράλογη διαιτητική απόφαση και το μήνυμα μπλόκου που πήραν οι παίκτες, για τα παθήματα που δεν γίνονται μαθήματα αλλά και την παράλογη τρέλα να βρεθούν ένοχοι εκεί που δεν υπάρχουν.

Ο Αργεντινός τεχνικός μίλησε για τις φάσεις που φτιάχνει η ΑΕΚ στην αντίπαλη περιοχή και τις χαμένες ευκαιρίες. Στο ματς με τον Παναιτωλικό ο Πινέδα αστόχησε σε εκτέλεση από το ύψος του πέναλτι, ο Πιερό από τα δυο μέτρα από το τέρμα και ο Γκαρσία σχεδόν σε τετ α τετ. Και αυτές ήταν μόνο τρεις από τις συνολικά 18 τελικές που έβγαλε η ΑΕΚ στο Αγρίνιο, χωρίς να πετύχει γκολ.

Βεβαίως οι αριθμοί

Είναι πολύ προφανές το ζήτημα και φυσικά το έχει εντοπίσει ο Αλμέιδα. Στα ματς με τον Παναιτωλικό, με την Athens Kallithea και με την Λαμία, η ΑΕΚ έκανε συνολικά 64 τελικές προσπάθειες. Πέτυχε ένα γκολ και πήρε μόλις δυο βαθμούς σ' αυτά τα τρία ματς. Κάτι που τα λέει όλα. Ο Αλμέιδα δεδομένα το έχει εντοπίσει και δουλεύει πάνω σ' αυτό η ομάδα και δεδομένα θα δουλέψει ακόμα περισσότερο.

Βεβαίως η γλώσσα των αριθμών, "λέει" και κάτι άλλο. Η ΑΕΚ έχει πάρει συνολικά μέχρι τώρα 24 κίτρινες κάρτες. Είναι τέταρτη στην σχετική λίστα. Και φυσικά είναι ρεκόρ για την Ένωση σε επτά αγωνιστικές να έχει μέσο όρο πάνω από τρεις κίτρινες ανά ματς, έχοντας μάλιστα παίξει μόλις ένα ντέρμπι. Κάτι που έχει οδηγήσει ήδη συνολικά έξι παίκτες της, στα όρια για τιμωρία, ενώ ήδη ο Μάνταλος έχασε ένα ματς λόγω καρτών.

Τόσο στο ματς με τον Παναιτωλικό, όσο και σ' αυτό με την Καλλιθέα, οι παίκτες της ΑΕΚ πήραν συνολικά οκτώ κίτρινες. Αριθμός υπερβολικός και μάλιστα ήταν και αυτό κομμάτι του θυμού που είχαν για την διαιτησία στο Αγρίνιο. Ο Πιερό έλεγε στα αποδυτήρια για την φάση που πήρε κίτρινη κάρτα, πως δεν είχε σηκώσει καν τα χέρια του και ο διαιτητής του έλεγε για αγκωνιά. Επίσης αυτό που έλεγαν οι παίκτες της ΑΕΚ είναι πως σχεδόν σ' όλα τα ματς, στην πρώτη επαφή τους με τον αντίπαλο ή ακόμα και στο πρώτο φάουλ, πάντα παίρνουν κίτρινη.