Οι εναλλακτικές του Αλμέιδα για την κορυφή της επίθεσης

Έρικ Λαμέλα

i

©Intime

Οι εναλλακτικές του Αλμέιδα για την κορυφή της επίθεσης

Κώστας Τόπας 13:11 - 14.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:15 - 14.08.2024

Ο Ματίας Αλμέιδα θα κληθεί να καλύψει το ενδεχόμενο κενό του Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης, για τη ρεβάνς με τη Νόα, έχοντας τρεις επιλογές.

Η ΑΕΚ «πλήρωσε» τα λάθη της στην Αρμενία, γνώρισε ήττα-σοκ από τη Νόα (3-1) στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τον γ' προκριματικό γύρο του Conference League και στη Νέα Φιλαδέλφεια θα επιχειρήσει να ανατρέψει την κατάσταση για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η Ένωση θα φιλοξενήσει την ομάδα από την Αρμενία στην «OPAP Arena» στις 15 Αυγούστου με τη σέντρα να είναι προγραμματισμένη στις 20:30. Για τη ρεβάνς ο Ματίας Αλμέιδα αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα. Αυτό του Λιβάι Γκαρσία. Οπως ενημέρωσε η ΠΑΕ, ο 26χρονος επιθετικός ακολούθησε και την Τρίτη (13/08) πρόγραμμα θεραπείας και σήμερα (14/08) θα εξεταστεί εκ νέου από το ιατρικό επιτελείο για να διαπιστωθεί αν είναι σε θέση να προπονηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, η συμμετοχή του στο αυριανό παιχνίδι θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Ακόμα κι αν είναι σε θέση να αγωνιστεί, τότε ο Ματίας Αλμέιδα ενδεχομένως να προτιμήσει να τον έχει στον πάγκο και όχι να ρισκάρει, βάζοντας τον στην βασική ενδεκάδα.

Ετσι, ο Αργεντινός τεχνικός θα στραφεί σε άλλες λύσεις για να καλύψει το κενό του Λιβάι Γκαρσία στην αιχμή του «δόρατος». Αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της ΑΕΚ δεν υπάρχει άλλος «καθαρόαιμος» φορ εκτός από τον επιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν παίκτες που έχουν παίξει σε αυτή τη θέση, είτε λόγω συνθηκών είτε λόγω επιλογής του Αλμέιδα.

21:40 - 06.08.2024

Τα highlights από την ήττα-σοκ της ΑΕΚ από τη Νόα

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές από την ήττα της ΑΕΚ από τη Νόα στην Αρμενία για τον γ' προκριματικό γύρο του Conference League.

Ενας εξ αυτών είναι ο Στίβεν Τσούμπερ, ο οποίος είναι αυτός που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες για να πάρει φανέλα βασικού απέναντι στη Νόα και να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης. Την περυσινή σεζόν, ο 32χρονος Ελβετός χρησιμοποιήθηκε στη συγκεκριμένη θέση σε 13 αναμετρήσεις, έχοντας απολογισμό τρία τέρματα και δύο ασίστ.

Αυτό όμως που απασχολεί τον Ματίας Αλμέιδα, σχετικά με αυτό τον ρόλο του Στίβεν Τσούμπερ είναι ότι ο Ελβετός δεν έχει πάρει ακόμα καθόλου χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα. Ούτε στα φιλικά παιχνίδια. Επέστρεψε τελευταίος λόγω υποχρεώσεων με την εθνική του στο Euro και κατόπιν διακοπών. Βεβαίως τώρα είναι απολύτως έτοιμος.

Μία άλλη περίπτωση που μπορεί να αξιοποιηθεί ως φορ για την ΑΕΚ από τον Ματίας Αλμέιδα, είναι αυτή του Νορντίν Άμραμπατ. Ο 37χρονος Μαροκινός είχε χρησιμοποιηθεί εκεί μέσα στο καλοκαίρι από τον Αλμέιδα όταν ήθελε να αντικαταστήσει τον Λιβάι εξαιτίας της απουσίας του Τσούμπερ από την προετοιμασία. Πάντως ο Μαροκινός δεν τα είχε πάει και πολύ καλά στο ματς με την Εσκάλδες που αγωνίστηκε στη συγκεκριμένη θέση.

Η τελευταία λύση για τον Ματίας Αλμέιδα για την κορυφή της επίθεσης ακούει στο όνομα Έρικ Λαμέλα. Ο Αργεντινός μπορεί με μεγάλη ευκολία να ανταποκριθεί στην συγκεκριμένη θέση καθώς το έχει κάνει αρκετές φορές στην καριέρα του και γνωρίζει πως πρέπει να ανταποκριθεί.

Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με τις Σεβίλλη, Τότεναμ και Ρόμα ως «καθαρός» φορ και κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα και να μοιράσει μία ασίστ, σε 12 εμφανίσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ματίας Αλμέιδα θα καταστρώσει το πλάνο με προσοχή για τη συγκεκριμένη θέση, προκειμένου η ομάδα του να βρει δίχτυα και να κάνει την ανατροπή κόντρα στη Νόα, προκειμένου να πάρει εκείνη την πρόκριση για τα play offs του Conference League.