Η μπίλια έκατσε στο «Χ», αλώβητος ξανά για το πρωτάθλημα στο σπίτι της ΑΕΚ ο Ολυμπιακός

Η μπίλια έκατσε στο «Χ», αλώβητος ξανά για το πρωτάθλημα στο σπίτι της ΑΕΚ ο Ολυμπιακός

Γιώργος Σακελλαρίου Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:30 - 17.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:25 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός σε ένα ματς, που είχε αγωνία έως το τελευταίο σφύριγμα, έμειναν στο 1-1 και χαμογέλασε ο Παναθηναϊκός. Προηγήθηκε με Πόνσε η Ένωση, ισοφάρισε ο Ελ Κααμπί. Ακυρώθηκαν από τον Σοάρες Ντίας γκολ και πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι απώλειες των Γκατσίνοβιτς, Λιβάι Γκαρσία, Πιζάρο για την ΑΕΚ.

Στο προηγούμενό τους ματς στο ίδιο γήπεδο για τα playoffs του πρωταθλήματος ΑΕΚ και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0.

Στο ίδιο γήπεδο στο δεύτερο ντέρμπι της μέρας, το αποτέλεσμα ήταν ίδιο και απλά διέφερε το σκορ, αφού οι δύο αντίπαλοι έμειναν στο 1-1. Μία ισοπαλία που αφήνει χαρούμενο μόνο τον Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες ασφαλώς είναι πιο ικανοποιημένοι από την ΑΕΚ, αφού κατάφεραν να φύγουν αλώβητοι από μία δύσκολη έδρα, για τρίτη φορά μάλιστα, στο νέο σπίτι της ΑΕΚ, σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα. Καθοριστική για τον Ολυμπιακό η πρώτη παρουσία του Ποντένσε, ο οποίος είχε την ασίστ στο 1-1 του Ελ Κααμπί, σημαντικές για την Ένωση οι απουσίες τριών ποιοτικών παικτών της, όπως οι Λιβάι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς και Πιζάρο.

Φορτσάτη ΑΕΚ, ακυρώθηκε πέναλτι

Η ΑΕΚ με την ώθηση που της έδωσε ο κόσμος, μπήκε πιο δυνατά στο ντέρμπι, το οποίο είχε σκληρά μαρκαρίσματα στην αρχή. Στο 7’ σε φάση διαρκείας, ο Τσούμπερ έκανε το δεξί σουτ και ο Πασχαλάκης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

Η Ένωση συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο στο ματς και στο 12’ ο Σοάρες έδειξε πέναλτι υπέρ της. Ο Κίνι έδωσε μονομαχίες με Ελίασον και Ρότα και ο Σοάρες έκρινε ότι υπάρχει παράβαση στον δεξιό μπακ της ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος ρέφερι, ωστόσο, κλήθηκε στο VAR κι αφού εξέτασε τη φάση ακύρωσε την απόφασή του.

Γκολ ο Πόνσε

Στο 18’ η ΑΕΚ άγγιξε το 1-0. Φάουλ του Ελίασον από αριστερά, ο Μοχαμάντι έκανε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 22’, ωστόσο, έγινε το 1-0. Από δεξιά ο ο Ρότα συνδυάστηκε με τον Ελίασον και ο πρώτος έκανε ένα σουτ, που βγήκε ασίστ στον Πόνσε κι αυτός στο δεύτερο δοκάρι σε κενή εστία έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα κι έβαλε φωτιά στην OPAP Arena.

«Ξύπνησε» κι απάντησε με Ελ Κααμπί

Σ’ εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός εγκατέλειψε τον παθητικό ρόλο και σταδιακά ανέβαζε στροφές. Οι Πειραιώτες προειδοποίησαν στο 30’. Ο Φορτούνης έδωσε στον Μασούρα κι αυτός εκτός περιοχής έπιασε ένα δυνατό αριστερό σουτ, αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε εκπληκτικά με το αριστερό χέρι σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός έφτασε οκτώ λεπτά αργότερα στο 1-1. Ο Ποντένσε, ο οποίος έψαχνε ρυθμό και στην αρχή του αγώνα ήταν εκτός κλίματος, έδειξε γιατί οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν την επιστροφή του. Ο Πορτογάλος ελίχθηκε ωραία και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε γλυκιά μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι για τον Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός καλυπτόταν και με κεφαλιά ψαράκι από κοντά νίκησε άνετα τον Στάνκοβιτς για το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι πήραν ψυχολογία και έδειχναν πιο επικίνδυνοι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όπου δεν άλλαξε κάτι.

Ακυρώθηκε γκολ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο με αλλαγές. Ο Ματίας Αλμέιδα απέσυρε τον Βίντα που είχε ενοχλήσεις, ενώ έριξε στη μάχη τον Πινέδα. Οι δύο μονομάχοι απέφυγαν τα ρίσκα και ήταν πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις και τις μεταβιβάσεις τους.

Στο 59’ η ΑΕΚ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Ο Πινέδα κέρδισε τη μονομαχία με τον Φορτούνη κι έδωσε δεξιά στον Ελίασον, ο οποίος γύρισε στην περιοχή και ο Αραούχο με δεξί σουτ εκτέλεσε. Το γκολ, όμως, δεν μέτρησε, αφού εξετάστηκε η φάση στο VAR και χρεώθηκε χέρι στον Μεξικανό στην αρχή της φάσης.

Ο Μαρτίνεθ χρησιμοποίησε και τους Μπιέλ, Σκάρπα για να φρεσκάρει μεσοεπιθετικά τον Ολυμπιακό, ενώ ο Αλμέιδα περίμενε και με δεδομένη την απουσία των Γκατσίνοβιτς, Λιβάι Γκαρσία, Πιζάρο, έβαλε τους Ζίνι, Άμραμπατ, μήπως κι ανακατέψει επιθετικά την τράπουλα. Το ματς είχε χάσει την έντασή του, φάσεις δεν γίνονταν μέχρι το 82’ όταν ο Ζίνι εκτός περιοχής έκανε ένα δεξί βολέ και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο MVP

Ο Ελ Κααμπί σε μία κλασική ευκαιρία που του δόθηκε δεν αστόχησε κι έδωσε έναν βαθμό στον Ολυμπιακό. Πολύ καλή η παρουσία των Καμαρά, Φρέιρε για τους φιλοξενούμενους. Ο Ελίασον ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης της ΑΕΚ, με καλές αλλά και αρκετές επιπόλαιες στιγμές Τσούμπερ, Αραούχο.

 ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Στη γρήγορη αντίδραση του Ολυμπιακού μετά το 1-0. Οι Πειραιώτες απάντησαν πριν βγει το ημίχρονο, πήραν ψυχολογία και παράλληλα γέμισαν ανασφάλεια την ΑΕΚ που είχε καλύτερη εκκίνηση στο ματς. Στη συνέχεια το ντέρμπι έσβησε...

 Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Νικητής στη σκακιέρα ανάμεσα σε Αλμέιδα και Μαρτίνεθ δεν υπήρξε. Ο Αργεντινός παρουσίασε μία ομάδα που μπήκε με ώθηση, αλλά δεν είχε εναλλακτικές για να επέμβει περισσότερο στον αγώνα. Ο Μαρτίνεθ παρέταξε έναν επιθετικό Ολυμπιακό σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, έβαλε και Σκάρπα, Μπιέλ, όμως δεν πήρε τη νίκη. Παρουσίασε, ωστόσο, ένα συμπαγές σύνολο.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

 Ο Πορτογάλος Αρτούρ Σοάρες Ντίας στο πρώτο λεπτό χάρισε την κίτρινη κάρτα στον Κίνι για μαρκάρισμα στον Ελίασον. Έδειξε το πέναλτι στο 12’ υπέρ της ΑΕΚ, αλλά ο συμπατριώτης του Μιγκέλ Χούγκο τον κάλεσε στο VAR και σωστά ακύρωσε την απόφασή του, αφού ο Κίνι δεν βρήκε τον Ρότα, που έχασε την ισορροπία του και ξεκίνησε να πέφτει. Στο 59’ σωστά δεν μέτρησε το γκολ της ΑΕΚ, αφού ναι μεν το χέρι του Πινέδα ήταν ακούσιο, ωστόσο, ουσιαστικά ήταν προέκταση του σώματός του.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μοχαμάντι, Μουκουντί, Βίντα (46’ Μήτογλου), Γιόνσον (46’ Πινέδα), Σιμάνσκι (75’ Ζίνι), Τσούμπερ, Αραούχο (72’ Γαλανόπουλος), Πόνσε, Ελίασον (75’ Άμραμπατ).

 Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Κίνι, Ρέτσος, Φρέιρε, Καμαρά, Έσε (81’ Ορτέγκα), Φορτούνης (70’ Ιμπόρα), Ποντένσε (55’ Σκάρπα), Μασούρας (55’ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (81’ Γιόβετιτς).

ΤΟ LIVE

  • 92' Ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει το σου ττου Πόνσε.
  • Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων.

Διονύσης Βερβελές: «Οπισθοχώρησε ο Ολυμπιακός, δίνει τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να πάει πιο ψηλά και να του βγάλει πίεση στα τελευταία λεπτά.».

  • 89' Κακή εκτέλεση από τον Τσούμπερ.
  • 89' Φάουλ για την ΑΕΚ σε σχετικά καλό σημείο, όμως αρκετά έξω από την περιοχή.
  • 86' Σουτ του Πινέδα, κοντράρει στα σώματα η μπάλα.
  • 82' Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Ζίνι να πιάνει ένα φοβερό μονοκόμματο σουτ μακριά από την περιοχή και την μπάλα να γλείφει το δοκάρι.
  • 81' Γιόβετιτς και Ορτέγκα αντί Ελ Κααμπί και Έζε
  • 80' Κίτρινη κάρτα στον Ρόντινεϊ για φάουλ πάνω στον Ζίνι.

Διονύσης Βερβελές: «Οι αλλαγές περισσότερο αποσυντόνισαν τον Ολυμπιακό, παρά τον "έφτιαξαν". Δεν απειλεί εδώ και ώρα, ορθώς ο Μαρτίνεθ έβαλε και τον Ιμπόρα για να κρατήσει κάπως το κέντρο...».

  • 76' Προσπάθησε να βρει τον Πινέδα ο Άμραμπατ, βγήκε και μάζεψε ο Πασχαλάκης.

Κώστας Τσίλης: «Ανακατεύει ξανά την τράπουλα ο Αλμέιδα. Ο Πινέδα δίπλα στον Γαλανόπουλο στα χαφ και ο Τσούμπερ πίσω από τον Πόνσε.».

  • 75' Άμραμπατ και Ζίνι αντί Ελίασον και Σιμάνσκι.

Κώστας Τσίλης: «Με την αλλαγή, πλέον ο Πινέδα πηγαίνει πολύ πιο κοντά στον Πόνσε».

  • 73' Στη θέση του Αραούχο ο Γαλανόπουλος.

Κώστας Τσίλης: «Υπάρχει τα τελευταία λεπτά μια στατικότητα στο παιχνίδι της ΑΕΚ».

  • 70' Στη θέση του Φορτούνη ο Ιμπόρα.
  • 68' Ωραίο γύρισμα του Ελίασον, δεν καταφέρνει να κάνει καλή επαφή με την μπάλα ο Αραούχο.

Διονύσης Βερβελές: «Δεύτερη φορά εκτίθεται ο Πορτογάλος ρέφερι. Δεν είδε μπροστά του το χέρι του Πινέδα, πάλι τον έσωσε το VAR. Δύο δύσκολες φάσεις είχε, τις έχασε...».

Κώστας Τσίλης: «Η ΑΕΚ προσπαθεί να ξαναβρεί παιχνίδι από την δεξιά πλευρά της».

  • 62' Κίτρινη κάρτα στον Μπιέλ για διαμαρτυρίες.
  • Ακυρώνεται το γκολ, καθώς ο Πορτογάλος θεωρεί ότι έχει γίνει επαφή της μπάλας με το χέρι από τον Πινέδα.
  • Ελέγχεται η φάση από το VAR, με τον Πορτογάλο να έχει πάει στο μόνιτορ.
  • 59' ΓΚΟΟΛ για την ΑΕΚ, 2-1! Πινέδα μοιράζει στον Ελίασον, εκείνος γυρίζει μέσα στην περιοχή και ο Αραούχο σκοράρει.

Κώστας Τσίλης: «Δείχνει κάπως κουρασμένος ο Σιμάνσκι».

Διονύσης Βερβελές: «Δύο πρώτες κινήσεις από τον Μαρτίνεθ με τους Σκάρπα, Μπιέλ να μπαίνουν αντί των Ποντένσε και Μασούρα στο ματς. Για τόσο ήταν ο Πορτογάλος, είναι ξεκάθαρη η πρόθεση του Μαρτίνεθ. Βάζει ποιοτικούς παίκτες, χειριστές μπάλας, το θέμα είναι κατά πόσο θα καταφέρουν να βρουν αυτό που θέλει ο κόουτς».

  • 56' Γύρισμα του Ελ Κααμπί στην περιοχή, μπλοκάρει ο Στάνκοβιτς.
  • 54' Σκάρπα και Μπιέλ αντί Ποντένσε και Μασούρα.
  • «Πριν από τον Ρότα, υπάρχει πέναλτι στον Ελίασον», αναφέρει η ΠΑΕ ΑΕΚ σε ανάρτηση της στον επίσημο λογαριασμό της στα social media για τη φάση του πρώτου ημιχρόνου.
  • 52' Γύρισμα του Αραούχο, μπλοκάρει ο Πασχαλάκης.
  • 47' Σουτ του Ελ Κααμπί, κοντράρει στο πόδι του Μουκουντί.

Κώστας Τσίλης: «Πινέδα δίπλα στον Σιμάνσκι στα χαφ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Προφανώς για να μπορέσει να ηρεμήσει το παιχνίδι της ΑΕΚ και να κρατήσει πιο σωστά την μπάλα».

  • 46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο!
  • 46' Αλλαγές με το καλημέρα για την Ένωση. Πινέδα και Μήτογλου αντί των Γιόνσον και Βίντα.
  • Οι παίκτες των δύο ομάδων βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και όλα είναι έτοιμα για το δεύτερο ημίχρονο.

Κώστας Τσίλης: «Το πρώτο ημίχρονο ήταν δυο διαφορετικά παιχνίδια. Αυτό πριν το γκολ του Πόνσε, που η ΑΕΚ κυριαρχεί και είναι πολύ κοντά σ' όσα έκανε μέσα στο γήπεδο στην περυσινή σεζόν. Και μετά το γκολ του Πόνσε, που χάνει την συγκέντρωση της και το καθαρό μυαλό της, κάνει εύκολα λάθη και δίνει πολύ την μπάλα στον αντίπαλο».

Διονύσης Βερβελές: «Τέλος πρώτου ημιχρόνου. Άλλος Ολυμπιακός από την ώρα που έγινε το 1-0. Γύρισε το διακόπτη, εμφανίστηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχει ποιότητα μπροστά, αν κρατήσει μπάλα μπορεί να βρει ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, αλλά και ζητήματα πίσω. Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ανασταλτικά και πάει σε εύκολα λάθη. Αν αλλάξει αυτό, μπορεί να φύγει και με το "διπλό".».

  • Τέλος πρώτου ημιχρόνου, ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1. Ο Πόνσε άνοιξε το σκορ στο 20ο λεπτό, όμως ο Ελ Κααμπί έφερε το ματς στα ίσια στο 38'.
  • Ελέγχθηκε η φάση, δεν υπάρχει κάτι σύμφωνα με τον Πορτογάλο...
  • 45+3' Φωνάζουν για πέναλτι οι παίκτες της ΑΕΚ για χέρι του Κίνι.
  • Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος.
  • 42' Κεφαλιά του Φρέιρε, άουτ η μπάλα.

Διονύσης Βερβελές: «Ναι, αυτός είναι Ολυμπιακός! Πήρε χώρο, πήρε τον έλεγχο και με «μαέστρους» στη φάση Φορτούνη και Ποντένσε, ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά φέρνει το ματς στα ίσα. Εξαιρετική η ασίστ του Πορτογάλου, μισή φάση, όμως, ανήκει στον Φορτούνη που «μοίρασε» σωστά το παιχνίδι και δεξιά για τον Ροντινέι. 1-1 και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας στη βραδιά.».

Κώστας Τσίλης: «Η ΑΕΚ μετά το γκολ που πέτυχε γύρισε πολύ πίσω και κυρίως έκανε πολλά εύκολα λάθη».

  • Φοβερή κίνηση από τον Ελ Κααμπί που κατά τη διάρκεια του πανηγυρισμού του σχημάτισε το «Μ» για τον δολοφονημένο οπαδό της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.
  • Εξετάστηκε κιόλας η φάση, το γκολ μετράει κανονικά.
  • 38' ΓΚΟΟΛ για τον Ολυμπιακό, 1-1! Μετά από εξαιρετικό γέμισμα του Ποντένσε ο Ελ Κααμπί παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Κώστας Τσίλης: «Ο Αλμέιδα φωνάζει από τους παίκτες του να ηρεμήσουν και ψάχνουν σίγουρες πάσες».

Διονύσης Βερβελές: «Σαν να… ξύπνησε ο Ολυμπιακός, παίρνει μέτρα στο γήπεδο, κερδίζει στημένα έξω από την περιοχή της ΑΕΚ. Λες κι έπρεπε να μείνει πίσω στο σκορ για να βγάλει αντίδραση. Θα πρέπει, όμως, να είναι προσεκτικός γιατί η ΑΕΚ ξέρει να παίξει καλά και την κόντρα αν της βγει…».

  • 30' Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με τον Μασούρα να εξαπολύει ένα μακρινό σουτ και τον Στάνκοβιτς να του λέει όχι.
  • 27' Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει το σουτ του Ελ Κααμπί από πλάγια θέση. Αυτή ήταν και η πρώτη καλή στιγμή για τους «ερυθρόλευκους».
  • 27' Παιδικό λάθος του Μουκουντί στην άμυνα, που παραλίγο να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την ΑΕΚ. Ε΄σωσε ο Τσούμπερ.
  • 25' Γέμισμα του Φορτούνη από εκτέλεση φάουλ, μπλοκάρει ο Στάνκοβιτς.

Διονύσης Βερβελές: «Δύο φορές έσωσε ο Πασχαλάκης, την τρίτη δεν γινόταν. Η ΑΕΚ βρίσκει γκολ νωρίς σχετικά, με τον Πόνσε. Και προφανώς τώρα, θα πρέπει να δούμε έναν άλλον Ολυμπιακό γιατί 22 λεπτά, δεν κατάφερε να κάνει τίποτα σωστά στο γήπεδο…».

Κώστας Τσίλης: «Πρώτο γκολ του Πόνσε φέτος, δεύτερο απέναντι στον Ολυμπιακό».

  • 20' ΓΚΟΟΛ για την ΑΕΚ, 1-0! Μετά από μία εκπληκτική ενέργεια ο Ρότα βρήκε τον Πόνσε μέσα στην περιοχή κι εκείνος με ένα πλασέ άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι.
  • 18' Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Ελίασον να βρίσκει τον Πόνσε από εκτέλεση φάουλ, εκείνος να πιάνει την κεφαλιά, όμως ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Διονύσης Βερβελές: «Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με το «καλημέρα» του ματς ο Πορτογάλος ρέφερι. Το έσωσε το VAR για την ώρα, αλλά άποψή μου είναι πως έχει τάση να παίξει έδρα. Είδε κάρτα ο Φορτούνης και όχι ο Ρότα που βούτηξε, μάλιστα…».

  • 15' Κίτρινη κάρτα στον Φορτούνη για διαμαρτυρίες.
  • Αλλάζει την απόφαση του ο Ντίας, συνεχίζεται κανονικά το ματς.
  • Ο Ντίας πήγε στο μόνιτορ έπειτα από εντολή του VAR να εξετάσει τη φάση.
  • 12' Πέναλτι για την ΑΕΚ! Ο Ρότα τσίμπησε την μπάλα προ του Κίνι, που με ένα τάκλιν τον έριξε στο έδαφος.

Διονύσης Βερβελές: «Πρώτα λεπτά του ματς, ο Ολυμπιακός δίνει χώρο στην ΑΕΚ που έχει την καλή στιγμή με το σουτ του Τσούμπερ στο 7’ και τον Πασχαλάκη να διώχνει σε κόρνερ. Σίγουρα θα πρέπει να κρατήσουν περισσότερο μπάλα οι «ερυθρόλευκοι» και να ισορροπήσουν την κατάσταση…».

Κώστας Τσίλης: «Η ΑΕΚ σ' αυτό το πρώτο διάστημα του ματς, επιμένει πολύ σε παιχνίδι από τα δεξιά. Και είναι προφανές πως πρόκειται για εντολή του Αλμέιδα».

  • Καλύτεροι οι γηπεδούχοι σε αυτά τα πρώτα λεπτά του ματς.
  • 7' Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Πασχαλάκη να λέει όχι εντυπωσιακά σε σουτ του Τσούμπερ. Κόρνερ για την Ένωση...

Κώστας Τσίλης: «Έτσι όπως φαίνεται στην αρχή, είναι ένα κλασικό 4-4-2 για την ΑΕΚ με τον Αραούχο δίπλα στον Πόνσε».

  • Κακή εκτέλεση από τον Ελίασον, περνά ανεκμετάλλευτο.
  • 1' Φάουλ για την ΑΕΚ σε καλό σημείο για γέμισμα πριν καλά καλά συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα.
  • 1' Το ματς ξεκίνησε!

Διονύσης Βερβελές: «Καλησπέρα και από εμένα! Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έκπληξη, αλλά δεν είναι. Ο Μαρτίνεθ είδε καλά τον Ποντένσε και τον βάζει βασικό απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Επέλεξε τον πιο έμπειρο Κίνι για αριστερά, αντί του Ορτέγκα. Κατά τα άλλα, νορμάλ ενδεκάδα και με τέσσερις Έλληνες σε αυτή (Πασχαλάκης, Ρέτσος, Φορτούνης, Μασούρας)».

  • Οι παίκτες των δύο ομάδων πραγματοποιούν την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο.
  • Το σχόλιο του Διονύση Βερβελέ για το ντέρμπι.
  • Φοβερή η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.
  • Τέλος η προθέρμανση και για τις δύο ομάδες, μετράμε αντίστροφα για τη σέντρα.
  • Το σχόλιο του Κώστα Τσίλη για το ντέρμπι με τον Ολμυπιακό.
  • Έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο της ΑΕΚ κατά την είσοδο των παικτών του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο.
  • Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο elite Αρτούρ Σοάρες Ντιάζ.
  • Οι παίκτες της ΑΕΚ γνώρισαν την αποθέωση από τους φίλους της ομάδας, όταν βγήκαν να πραγματοποιήσουν την προθέρμανση τους.
  • Απόλυτη ισορροπία στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων την περσινή σεζόν, με την ΑΕΚ να μετρά δύο νίκες (3-0, 1-3), τον Ολυμπιακό άλλες δύο (1-3, 2-1), ενώ δύο ήταν και οι ισοπαλίες χωρίς σκορ.
  • Εκπλήξεις από τον Ματίας Αλμέιδα, που δίνει φανέλα βασικού στον Αραούχο και τον Μοχαμάντι.
  • Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Τσούμπερ, Ελίασον, Πόνσε, Αραούχο.
  • Με Ποντένσε βασικό οι «ερυθρόλευκοι». Ντεμπούτο για τον Πορτογάλο άσο.
  • Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Κίνι, Φρέιρε, Ρέτσος, Καμαρά, Έσε, Φορτούνης, Μασούρας, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.
  • Ας δούμε τις ενδεκάδες των δύο ομάδων.
  • Πέρα από τον κόσμο της Ένωσης που αναμένεται να γεμίσει τις κερκίδες της «OPAP Arena», το παρών έχει δώσει και ο διοικητικός ηγέτης του Δικεφάλου, Δημήτρης Μελισσανίδης.
  • Σέντρα στις 21:30, τηλεοπτική μετάδοση από Cosmote Sport 1.
  • Και από την άλλη ο... νέος Ολυμπιακός του Ντιέγκο Μαρτίνεθ που εντυπωσίασε στο πρώτο chapter της χρονιάς, ξεπερνώντας τα εμπόδια των Γκενκ και Τσουκαρίτσκι για να μπει στους ομίλους του Europa League, ενώ στο πρωτάθλημα έκανε το 3/3 κόντρα σε Πανσερραϊκό, Ατρόμητο και Λαμία (όλα τα ματς εντός), πραγματοποιώντας άκρως πειστικές εμφανίσεις.
  • Από τη μία η... γνωστή ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα, που ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν με την πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Champions League, αλλά στη συνέχεια γνώρισε τον πικρό αποκλεισμό από την Αντβέρπ και μέτρησε μία ισοπαλία και μία νίκη με Πανσερραϊκό (εντός) και Βόλο (εκτός) αντίστοιχα.
  • Καλησπέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του μεγάλου ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό στην «OPAP Arena».