Ντέμης Νικολαϊδης: «Ήταν πέναλτι του Ελίασον, μπλόκαρε την ΑΕΚ ο Μαρτίνεθ»

Ο Κίνι με τον Ελίασον.

i

©intime

Ντέμης Νικολαϊδης: «Ήταν πέναλτι του Ελίασον, μπλόκαρε την ΑΕΚ ο Μαρτίνεθ»

Sportal newsroom 21:35 - 18.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:24 - 14.08.2024

Ο παλαίμαχος διεθνής άσος της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαϊδης κατέθεσε την άποψή του για το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός.

Ο Ντέμης Νικολαϊδης στην καθιερωμένη δευτεριάτικη εκπομπή του Monday FC στη Nova αναφέρθηκε στο ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός.

Υποστήριξε ότι υπάρχει πέναλτι στο μαρκάρισμα του Κίνι στον Ελίασον, ενώ αναφέρθηκε στο πόσο καλά ήταν στημένος στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός.

«Άρχισα να καταλαβαίνω τον προπονητή του Ολυμπιακού τι θέλει να κάνει σ' αυτό το ματς. Μου φαίνεται καλός προπονητής, πολύ διαβασμένος. Ήρεμος και στο 1-0. Το αποτέλεσμα που πήρε, είναι υπέρ του. Το αποτέλεσμα το πήρε ο προπονητής και η τακτική του και όχι η ατομική επίδοση των παικτών», είπε αρχικά ο Νικολαϊδης και συμπλήρωσε:

«Μπλόκαρε την ΑΕΚ ο Μαρτίνεθ. Έπαιξε με την ίδια ένταση με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός ήταν ανταγωνιστικός και στα μαρκαρίσματα και στα τρεξίματα. Στο ξεκίνημα ήταν κυρίαρχη η ΑΕΚ, μετά το 22’ κυριάρχησε ο Ολυμπιακός. Πολύ δυνατός στις μονομαχίες ο Ολυμπιακός που δεν το είδα πέρσι. Πίεζε πολύ ψηλά ειδικά μετά το 1-0. Η ΑΕΚ έκανε πολλά λάθη. Έχει συνηθίσει στον Λιβάι. Ο Πόνσε δεν είναι Λιβάι, κάνει άλλα πράγματα καλά και άλλα ο Λιβάι.

Στο β' ημίχρονο ο Ολυμπιακός άρχισε να κάνει άμυνα στα 3/4 του γηπέδου. Έκανε γρήγορα τις αλλαγές ο Μαρτίνεθ. Βγήκε γρήγορα ο Μασούρας. Από το 45’ έως το 65’ το ματς δεν ήταν καλό, άνετα κρατούσε το σκορ ο Ολυμπιακός. Με τις αλλαγές του Μαρτίνεθ ο Ολυμπιακός έχασε τη συνοχή του. Η ΑΕΚ έβγαλε ένταση στο τέλος, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν καλά διαβασμένος.

Η ΑΕΚ για πρώτη φορά έκανε τόσο λίγες τελικές προσπάθειες. Έλειπε από το κέντρο ο Μάνταλος με την κάθετη και δεν θα υπήρχε διαφορά ανάμεσα σε δεξιά και αριστερή πλευρά της ΑΕΚ στο δημιουργικό κομμάτι αν έπαιζε ο Γκατσίνοβιτς».

Στάθηκε ακόμα στους Ποντένσε, Ζίνι: «Δεν περίμενα τον Ποντένσε τόσο καλό. Ήταν πολύ καλύτερος απ' ό,τι τον περίμενα.

Από την ώρα που μπήκε ο Ζίνι, δημιούργησε πρόβλημα στον Ροντινέι, πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς. Θα μπορούσε να πάρει το ματς ο Ζίνι.

Πλέον την ΑΕΚ τη γνωρίζουν και μπορούν να τη διαβάσουν. Πρέπει να μάθει η ΑΕΚ να παίζει διαφορετικά όταν λείπει ο Λιβάι. Η ΑΕΚ δεν έχει πρόβλημα, απλά τη διαβάζουν οι αντίπαλοι τη γνωρίζουν. Είχε απουσίες η ΑΕΚ κι αυτό την δυσκόλεψε.

Στον VAR έχει ξεφύγει η φάση του Ελίασον, ο Κίνι έχει βρει καθαρά το πόδι του Ελίασον. Ήταν πέναλτι».