Οι τέσσερις παίκτες-κλειδιά του Αλμέιδα για το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο Αλμέιδα με τους παίκτες του

Οι τέσσερις παίκτες-κλειδιά του Αλμέιδα για το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 12:56 - 17.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:26 - 14.08.2024

Ο Ματίας Αλμέιδα μπορεί να καλείται να διαχειριστεί σημαντικές απουσίες στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όμως θα ζήσει με αυτό. Και θα στηριχθεί στα πιο... βαριά του «όπλα».

Η ώρα του πρώτου μεγάλου ντέρμπι της σεζόν πλησιάζει! Το βράδυ της Κυριακής (13/9, 21:30) η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στην «OPAP Arena» για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League, σε μία αναμέτρηση που κάθε άλλο παρά αδιάφορη μπορεί να περνάει.

Από τη μία η... γνωστή ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα, που ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν με την πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Champions League, αλλά στη συνέχεια γνώρισε τον πικρό αποκλεισμό από την Αντβέρπ και μέτρησε μία ισοπαλία και μία νίκη με Πανσερραϊκό (εντός) και Βόλο (εκτός) αντίστοιχα.

Και από την άλλη ο... νέος Ολυμπιακός του Ντιέγκο Μαρτίνεθ που εντυπωσίασε στο πρώτο chapter της χρονιάς, ξεπερνώντας τα εμπόδια των Γκενκ και Τσουκαρίτσκι για να μπει στους ομίλους του Europa League, ενώ στο πρωτάθλημα έκανε το 3/3 κόντρα σε Πανσερραϊκό, Ατρόμητο και Λαμία (όλα τα ματς εντός), πραγματοποιώντας άκρως πειστικές εμφανίσεις.

Τόσο ο Ματίας Αλμέιδα όσο και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα χρειαστούν τους καλύτερους... στρατιώτες τους σε αυτή τη «μάχη», με τον τεχνικό των «κιτρινόμαυρων» να υστερεί σε αυτό το κομμάτι. Ο Αργεντίνος τεχνικός φαίνεται πως δεν θα έχει στη διάθεση του τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (τραυματίας), τον Λιβάι Γκαρσία (τραυματίας) και τον Πέτρο Μάνταλο (τιμωρημένος).

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως η... φαρέτρα του είναι άδεια. Και επειδή ο Πελάδο ξέρει πως την ιστορία την γράφουν πάντα οι παρόντες, με αυτούς θα προσπαθήσει να πάρει μία μεγάλη νίκη.

Οι 4 key-players της ΑΕΚ

Ντομαγκόι Βίντα

Ο βασικός πυλώνας στα μετόπισθεν της Ένωσης. Ο Κροάτης στόπερ είναι από τους παίκτες που και μόνο λόγω προσωπικότητας μπορεί να κάνει τη διαφορά σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Η παρουσία του είναι απαραίτητη, κάτι το οποίο έχει φανεί τόσο όταν είναι παρών όσο και όταν είναι απών. Ίσως περισσότερο στην τελευταία περίπτωση.

Στο ένα και μοναδικό ματς που απουσίασε φέτος με τον Πανσερραϊκό στην «OPAP Arena», η Ένωση «στραβοπάτησε», δέχτηκε μια κλασσική ευκαιρία και ένα γκολ πριν καλά καλά συμπληρωθεί ένα λεπτό και γενικότερα κάθε άλλο παρά σταθερή ήταν η αμυντική λειτουργία των «κιτρινόμαυρων». Και δεν είναι μόνο οι εναέριες μονομαχίες, τα τάκλιν και οι καίριες παρεμβάσεις του. Ο Βίντα έχει τη... μαγική ικανότητα να βελτιώνει και τους γύρω του.

Ορμπελίν Πινέδα 

Ο ρυθμιστής των επιλογών του Αλμέιδα. Ο παίκτης που ο «Πελάδο» ήθελε περισσότερο απ' όλους πέρυσι. Η πιο ακριβοπληρωμένη μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ. Ένα πολυεργαλείο, που σε οποιαδήποτε θέση και να τοποθετηθεί από τον προπονητή του όχι μόνο δεν ξενερώνει, αλλά αποδίδει τα μέγιστα, δίνοντας και την ψυχή του.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με ποιότητα και ικανότητα, που μπορεί να παίρνει πολλούς διαφορετικούς ρόλους και να κάνει τη δουλειά όπως ακριβώς τη θέλει ο προπονητής. Και σε αρκετά ματς που δεν βρίσκει δίχτυα η δεν μοιράζει κάποια ασίστ, κάνει κρυφές δουλειές που μπορεί να μην φαίνονται, αλλά είναι απαραίτητες. Ειδικά σε ματς όπως αυτό με τον Ολυμπιακό...

Στίβεν Τσούμπερ

Ο παίκτης των μεγάλων αγώνων. Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός έχει συνδέσει το όνομα του με τα πιο κρίσιμα γκολ τον τελευταίο χρόνο, ενώ όταν ο Αραούχο τραυματίστηκε και χρειάστηκε να μπει στα παπούτσια του βγήκε μπροστά και το έκανε και με το παραπάνω. Σε μία θέση που αποδεικνύεται ιδανική για εκείνον, αυτή του δεύτερου επιθετικού.

Ο 32χρονος άσος φέτος το έχει πιάσει από 'κει που το άφησε πέρυσι, μετρώντας δύο πολύ σημαντικά γκολ. Ένα κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία, με το οποίο έγινε η αρχή για την επική ανατροπή και ένα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στη νίκη... θρίλερ με τον Βόλο στο Πανθεσαλικό. Η... special ικανότητα του να μιλάει τις δύσκολες ώρες μπορεί να φανεί κάτι παραπάνω από χρήσιμη στην ΑΕΚ...

Έκι Πόνσε

Ο «killer» που χρειάζεται η ΑΕΚ. Με τον Λιβάι Γκαρσία να είναι ακόμα εκτός λόγω τραυματισμού, ο Αργεντινός επιθετικός καλείται να αποδείξει πόσο ικανός επιθετικός είναι και το πόσο απειλητικός μπορεί να γίνει. Πράγματα που είχε δείξει δηλαδή στο πρώτο πέρασμα του από την Ένωση και τώρα είναι η μεγάλη στιγμή να τα ξαναδείξει.

Είναι δεδομένο πως ο Αργεντινός επιθετικός θέλει χρόνο προκειμένου να προσαρμοστεί. Το είχε τονίσει και ο Ματίας Αλμέιδα αυτό. Στα ευρωπαϊκά προκριματικά και στα δυο ματς πρωταθλήματος είχε τις στιγμές του, όμως δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Στη διακοπή για τις εθνικές δούλεψε αρκετά υπό τις οδηγίες του «Πελάδο», προκειμένου να βρει τον παλιό καλό του εαυτό. Και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αποτελεί το ιδανικότερο timing για να γίνει αυτό.