ΑΕΚ - Ολυμπιακός στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 19 χρόνια και 9 μήνες
i

Ντέμης Νικολαϊδης/©intime

ΑΕΚ - Ολυμπιακός στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 19 χρόνια και 9 μήνες

Κώστας Τσίλης 13:54 - 09.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 20.08.2024

Η ΑΕΚ επέστρεψε στην φετινή σεζόν στο... σπίτι της και θα φιλοξενήσει απόψε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια για πρώτη φορά από τον Νοέμβρη του 2002

Για την ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς η φετινή σεζόν δεν απλώς ξεχωριστή, αλλά είναι ιστορική. Επέστρεψε στο... σπίτι της, στην έδρα της, μετά από σχεδόν 20 ολόκληρο χρόνια. Βεβαίως η «μονομαχία» με τον Ολυμπιακό, πάντα ήταν μια ιδιαίτερη υπόθεση για την ΑΕΚ. Ειδικά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και απόψε η ΑΕΚ θα μπει σ' αυτή την «μονομαχία» ξανά στο δικό της σπίτι, μετά από 19 χρόνια και 9 μήνες. 

Το τελευταίο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, πριν το αποψινό, ήταν τον Νοέμβρη του 2002. Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, στην τελευταία σεζόν της Ένωσης στο Ν. Γκούμας πριν γκρεμιστεί. Όπως σχεδόν επί σταθερής βάσης τύχαινε εκείνα τα χρόνια, το ντέρμπι έγινε αφού είχε προηγηθεί δυνατή βροχή. Δεν είχε βγάλει νικητή, καθώς είχε λήξει ισόπαλο 1-1. 

Το γκολ της ΑΕΚ το είχε πετύχει ο συνήθης... ύποπτος στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Ντέμης Νικολαϊδης. Ήταν το τέταρτο που πετύχαινε απέναντι στους ερυθρόλευκους, μόνο στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Και είχε σκοράρει και σε Καραϊσκάκη, ΟΑΚΑ και Ριζούπολη απέναντι στον Ολυμπιακό. Μάλιστα το γκολ το είχε πετύχει στο τέρμα προς την πλευρά της θύρας 21 στην οποία βρισκόντουσαν οι φιλοξενούμενοι οπαδοί και μόλις σκόραρε κάλυψε τρέχοντας ολόκληρο το γήπεδο για να φτάσει στην άλλη μεριά και να πανηγυρίσει μπροστά στην «Σκεπαστή» με ανοιχτά χέρια. 

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Τα πέντε πιο επεισοδιακά ντέρμπι - Η τραγωδία της Θύρας 7, τα δακρυγόνα και οι πυροβολισμοί (vids)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Τα πέντε πιο επεισοδιακά ντέρμπι - Η τραγωδία της Θύρας 7, τα δακρυγόνα και οι πυροβολισμοί (vids)

Τα ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού μας προσφέρουν ανεπανάληπτες συγκινήσεις. Με αφορμή τη μεταξύ τους συνάντηση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, το Sportal σας παρουσιάζει τα πέντε πιο επεισοδιακά ματς μεταξύ των δύο ομάδων, που έχουν μείνει αξέχαστα.

Εννοείται πως μετά από σχεδόν 20 χρόνια, δεν θα μπορούσε να είχε μείνει τίποτα από το τότε ρόστερ της ΑΕΚ στην τωρινή ομάδα. Όμως ο Δημήτρης Ναλιτζής, που τώρα είναι ο τιμ μάνατζερ της Ένωσης, σ' εκείνο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν στον κιτρινόμαυρο πάγκο. Αλλά δεν είχε αγωνιστεί καθόλου.