ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Το ντέρμπι των αυτογκόλ (vids)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Το ντέρμπι των αυτογκόλ (vids)

Κώστας Τόπας 10:36 - 17.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:27 - 14.08.2024

ΑΕΚ και Ολυμπιακός κοντράρονται απόψε στην «OPAP Arena» (17/09, 21:30, Sportal.gr) σε ένα ντέρμπι που κοινός παρονομαστής είναι τα... αυτογκόλ!

ΑΕΚ και Ολυμπιακός κοντράρονται απόψε στην «OPAP Arena» (17/09, 21:30, Sportal.gr) για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με έπαθλο τους τρεις βαθμούς, αλλά και το γόητρο πριν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, έχοντας πάντα στο πλευρό τον κόσμο της που θα γεμίσει την «OPAP Arena» θα επιδιώξει να πανηγυρίσει το τρίποντο στο πρώτο μεγάλο της παιχνίδι για τη φετινή σεζόν, εντός συνόρων, ώστε να πάρει ψυχολογία ενόψει των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων κόντρα στη Μπράιτον (21/09, 22:00) αλλά και του ερχόμενου ντέρμπι (25/09, 21:00) με τον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός θα δώσει απόψε το πρώτο του ντέρμπι με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο του σε μία δύσκολη έδρα. Στόχος για τους «ερυθρόλευκους» το 4Χ4, έχοντας πάντα την ψυχολογία με το μέρος τους, μετά τις τρεις σερί νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα και τις δύο προκρίσεις στα προκριματικά του Europa League. Φυσικά, οι Πειραιώτες έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και το μεγάλο παιχνίδι με την Φράιμπουργκ, για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οσον αφορά την ιστορία των αναμετρήσεων, αυτή είναι 59-45-79 (39-37-59 στο πρωτάθλημα), ενώ με γηπεδούχο την ΑΕΚ 32-26-29 (22-24-21 στο πρωτάθλημα). Ωστόσο, κοινός παρονομαστής των ντέρμπι είναι τα... αυτογκόλ!

Το απίθανο αυτογκόλ του Σαμασέκου

Αρχικά, στις 9 Φεβρουαρίου ΑΕΚ και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος στην «OPAP Arena». Τότε, πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η Ένωση βρέθηκε να προηγείται των Πειραιωτών με 2-0. Το πρώτο γκολ της Ένωσης το πέτυχε ο Λιβάι Γκαρσία, ωστόσο το δεύτερο δεν σημειώθηκε από παίκτη του Ματίας Αλμέιδα. Το 2-0 έγινε έπειτα από απίθανο αυτογκόλ του Σαμασέκου, ο οποίος χωρίς να πιέζεται, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Το πόδι του Μουκουντί που άλλαξε την πορεία της μπάλας

Στις 12 Μαρτίου όταν οι δύο ομάδες κόντραραν ξανά τις δυνάμεις τους, αλλά για το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στην έδρα της Ένωσης. Συγκεκριμένα, στο 50' ο Μπιέλ βρέθηκε μέσα δεξιά στην περιοχή, δοκίμασε σουτ με το αριστερό, ο Μουκουντί έβαλε το δικό του για να τη σταματήσει, αλλά αντ' αυτού της άλλαξε την πορεία και άθελά του την έστειλε στα δίχτυα του Αθανασιάδη.

Η κόντρα πάνω στον Μπα

Η τρίτη φορά που υπήρξε αυτογκόλ σε ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων ήταν στις 12 Απριλίου. Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ έδωσαν μάχη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στον αγώνα ρεβάνς για τα ημιτελικά στο Κύπελλο Ελλάδας και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ. 

Ο Καρέρα στο Sportal: «Δεν θα άλλαζα τίποτα, διαπιστώνω ακόμα και σήμερα ότι οι αποφάσεις μου στην ΑΕΚ ήταν σωστές - Εκτιμώ πολύ τον Μελισσανίδη»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

09:00 - 17.09.2023

Ο Καρέρα στο Sportal: «Δεν θα άλλαζα τίποτα, διαπιστώνω ακόμα και σήμερα ότι οι αποφάσεις μου στην ΑΕΚ ήταν σωστές - Εκτιμώ πολύ τον Μελισσανίδη»

Ο Μάσιμο Καρέρα δεν είναι ο πιο «δημοσιογραφικός» τύπος. Σπάνια έδινε συνεντεύξεις σε ελληνικό Μέσο κατά την παρουσία του στην Ελλάδα, πέραν αυτών -των υποχρεωτικών- πριν και μετά τους αγώνες. Το Sportal επικοινώνησε μαζί του και ο Ιταλός τεχνικός θυμήθηκε τις ημέρες που βρισκόταν στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, τις σχέσεις του με τους παίκτες, οπαδούς και τον Δημήτρη Μελισσανίδη κι έστειλε τις δικές του προβλέψεις για το αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (17/09, 21:30).

Με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με σκορ 1-0 υπέρ των Πειραιωτών, η ΑΕΚ πίεσε μετά την ανάπαυλα και κατάφερε να φθάσει στην ισοφάριση με τον Λιβάι Γκαρσία να σουτάρει στο 52′, την μπάλα να κοντράρει στον Μπα και να καταλήγει στα δίχτυα, για το 1-1 στο ματς.