ΑΕΚ: Όσα έκανε ο Άμραμπατ στα Γιάννενα, τον φέρνουν φαβορί για την ενδεκάδα του ντέρμπι
i

Νορντίν Άμραμπατ/©intime

ΑΕΚ: Όσα έκανε ο Άμραμπατ στα Γιάννενα, τον φέρνουν φαβορί για την ενδεκάδα του ντέρμπι

Κώστας Τσίλης 19:16 - 05.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:47 - 20.08.2024

Ο Άμραμπατ ήταν ίσως ο μοναδικός που διασώθηκε σε αγωνιστική εικόνα από το ματς της ΑΕΚ στα Γιάννενα και αυτό τον καθιστά φαβορί και για το αρχικό σχήμα του κυριακάτικου ντέρμπι

Είναι στην πραγματικότητα πολύ νωρίς ακόμα για να γίνει συζήτηση για "κλειδωμένες" αποφάσεις του Ματίας Αλμέιδα για παιχνίδι που θα διεξαχθεί την Κυριακή. Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για ντέρμπι. Τις αγωνιστικές δοκιμές που αποτυπώνουν τις σκέψεις του, ο Αργεντινός τεχνικός τις κάνει στις δυο τελευταίες προπονήσεις. Ενώ ακόμα και εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής μπορεί να κάνει, όπως συνέβη την Τετάρτη στα Γιάννενα. 

Παρόλα αυτά, υπάρχουν ήδη ορισμένα αγωνιστικά δεδομένα, που δίνουν κάποιες κατευθύνσεις, για τις πιθανές επιλογές του Αλμέιδα για την ενδεκάδα του ντέρμπι. Ένα εξ αυτών, έχει να κάνει με την παρουσία του Νορντίν Άμραμπατ στο ματς με τον ΠΑΣ, η οποία τον καθιστά φαβορί για το αρχικό σχήμα και του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό. Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός ήταν ίσως ο μοναδικός που διασώθηκε ως προς την αγωνιστική του εικόνα, στο παιχνίδι στους Ζωσιμάδες. Μάλιστα έδωσε δυο σχεδόν έτοιμα γκολ σε Αραούχο και Γκαρσία.

Φάνηκε λοιπόν στο ματς με τον ΠΑΣ, πως ο Άμραμπατ βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Επίσης όταν είχε τραυματιστεί ο Ελίασον, ο Μαροκινός είχε αποτελέσει την πρώτη επιλογή του Αλμέιδα για να καλύψει το δεξί άκρο της επίθεσης. Και με τον Άμραμπατ στο βασικό σχήμα, είχε πάει η ΑΕΚ και στο Φάληρο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Με τον Μαροκινό να βοηθάει πολύ. 

Επίσης είναι πολύ εμφανές πως ο Άμραμπατ βολεύεται πολύ καλύτερο στο δεξί άκρο. Ακόμα και στο παιχνίδι στα Γιάννενα, που βάσει ρόλου που είχε πάρει, θα έπρεπε να ξεκινά τις προσπάθειές του από αριστερά, ο Μαροκινός ήταν συνεχώς στην δεξιά πλευρά. Κάνοντας πάντως, πολύ περισσότερα πράγματα από τον Φερνάντες, που τυπικά ήταν ο δεξιός ακραίος. 

Βεβαίως μέχρι να πάρει οριστικές αποφάσεις ο Αλμέιδα για το σχήμα με το οποίο θα πάει στο ντέρμπι, καμία θέση στην ενδεκάδα δεν είναι "κλειδωμένη" από την μεσαία γραμμή και μπροστά. Πάντως με βάση τον τρόπο που συνήθως ο Αργεντινός σκέφτεται και πράττει σε τέτοιου είδους παιχνίδια, ο Άμραμπατ δείχνει φαβορί για να ξεκινήσει ξανά στο αρχικό σχήμα, αλλά μετακομίζοντας στο δεξί άκρο.