ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Με «όπλα» την έδρα και το αήττητο
i

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ / © Intime

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Με «όπλα» την έδρα και το αήττητο

Sportal newsroom 08:53 - 08.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:45 - 20.08.2024

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε (8/1, 19:30) στο μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Η ώρα για τη μεγάλη «μάχη» έφτασε! ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα «κονταροχτυπηθούν» απόψε (8/1, 19:30) στην «OPAP Arena» για την 17η αγωνιστική της Super League, στο μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, το οποίο μπορεί να κρίνει πολλά σχετικά με την εξέλιξη του πρωταθλήματος, καθώς η Ένωση με νίκη θα βάλει τέλος στο αήττητο σερί του «τριφυλλιού» και θα βρεθεί στο -4 από την κορυφή, ενώ αν επικρατήσουν οι «πράσινοι» θα αυξήσουν τη διαφορά τους στο +10 από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Φυσικά, υπάρχει και το ενδεχόμενο της ισοπαλίας, το οποίο μοιάζει πιο βολικό για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, καθώς έτσι θα κρατήσει το αήττητο και το +7 από τον Δικέφαλο, που θα παραμείνει στο +3 από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά νέα, η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της, με τον Λάζαρο Ρότα να προπονείται κανονικά και να δίνει το παρών. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο το αν θα ξεκινήσει βασικός, καθώς τις περασμένες ημέρες ταλαιπωρούνταν από ίωση. Από 'κει και πέρα, επέστρεψαν και οι Σιμάνσκι, Μάνταλος, ενώ είναι δεδομένες οι απουσίες των Γκατσίνοβιτς, Ελίασον και Μοχαμάντι.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Αμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Φερνάντες.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, η δική του προετοιμασία ολοκληρώθηκε δίχως κάποια έκπληξη, καθώς εκτός έμειναν οι γνωστοί τραυματίες Αϊτόρ, Τρουιγιέ, Φρόκου, Γκάνεα, ενώ δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και ο Καμπετσής, που ούτως η άλλως δεν υπολογιζόταν, λόγω ίωσης.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Χριστογεώργος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς, Σαβιέρ