Αυτοί σφυρίζουν τις μάχες του Big-4 στην Ευρώπη

Ματέι Γιουγκ

i

©Intime

Αυτοί σφυρίζουν τις μάχες του Big-4 στην Ευρώπη

Κώστας Τόπας 15:35 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:10 - 14.08.2024

Οι ελληνικές ομάδες, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ δίνουν τις τέταρτες τους μάχες στην Ευρώπη η UEFA όρισε τους διαιτητές για τα παιχνίδια τους.

Γνωστούς έκανε η UEFA τους διαιτητές σε όλες τις αναμετρήσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων αυτής της εβδομάδας. Οπως είναι λογικό το ενδιαφέρον βρίσκεται στα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων και συγκεκριμένα της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο Europa League αλλά και του ΠΑΟΚ στο Conference League.

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να υποδεχθεί το βράδυ της Πέμπτης (09/11, 22:00) την Μαρσέιγ για την 4η αγωνιστική του δευτέρου ομίλου του Europa League. Για την εν λόγω αναμέτρηση, η UEFA όρισε τον Σουηδό elite Γκλεν Νίμπεργκ, ο οποίος είχε βρεθεί τον Αύγουστο στον δρόμο του Ολυμπιακού και το εντός έδρας παιχνίδι με τη Γκενκ, για τα προκριματικά του Europa. Ο Νίμπεργκ θα έχει για βοηθούς τους Μάχμποντ Μπέιγκι και Αντρέας Σέντερκβιστ, ενώ 4ος ορίστηκε από την UEFA, ο Χοακίμ Έστλινγκ.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα τεθεί αντιμέτωπη στο Λονδίνο με τη Γουέστ Χαμ (9/11, 22:00), για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Η UEFA όρισε τον Σλοβένο, Ματέι Γιουγκ, ο οποίος ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Ματέι Ζούνιτς, Μανουέλ Βιντάλι, τέταρτος ο Ασμίρ Σάργκοβιτς και στο VAR ο Γερμανός Κρίστιαν Ντίνγκερτ με τον γνώριμό μας Κροάτη Ιβάν Μπέμπεκ.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Ρεν στη Γαλλία (09/11, 19:45)για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ο Σκωτσέζος Γουίλιαμ Κόλουμ θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης. Πρόκειται για elite «σφυρίχτρα», με 15ετή εμπειρία από τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Σφύριξε το Ερυθρός Αστέρας - Γιουνγκ Μπόις 2-2, τον περασμένο μήνα, ενώ έχει διαιτητεύσει άλλες πέντε φορές παιχνίδια ελληνικών ομάδων. Βοηθοί του Σκωτσέζου θα είναι οι συμπατριώτες του, Φράνσις Κόνοερ και Ντέιβιντ ΜακΓκίτσι, ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Ντέιβιντ Ντίκινσον. Οι διαιτητές VAR δε έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα (09/11, 19:45) την Αμπερντίν για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Conference League (9/11, 19:45) και ρέφερι θα είναι ο Αλβανός Γιουτζίν Τζάγια. Βοηθοί του 33χρονου ρέφερι από τα Τίρανα θα είναι οι συμπατριώτες του, Ντογιάντο Μιφτάρι - Ρέντι Άβντο και τέταρτος ο Ολσιόν Ιζειράι. Στο VAR θα βρίσκεται ο Ιταλός Ντανιέλε Κίφι με AVAR τον συμπατριώτη του, Μάρκο Σέρα.