Το «θωρηκτό» Πιερό έβαλε τη σφραγίδα στο ντέρμπι, χαμογέλασε με την ισοπαλία ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ

Το γκολ του Πιερό.

i

©intime

Το «θωρηκτό» Πιερό έβαλε τη σφραγίδα στο ντέρμπι, χαμογέλασε με την ισοπαλία ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ

Γιώργος Σακελλαρίου 22:29 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 22:48 - 20.10.2024

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στην OPAP Arena, αλλά το θωρηκτό Πιερό δεν τον άφησε να φύγει με τη νίκη από την καυτή έδρα της ΑΕΚ. Παρέμειναν στην κορυφή οι Θεσσαλονικείς.

Ο ΠΑΟΚ πήγε πρωτοπόρος στην καυτή έδρα της ΑΕΚ με στόχο να διατηρηθεί στην κορυφή.

Η Ένωση στην έδρα της ήθελε με τη σειρά της τη νίκη για να προσπεράσει τους Θεσσαλονικείς και να βρεθεί στο ρετιρέ.

Η ομάδα του Λουτσέσκου βρήκε πρώτη γκολ με τον Μπάμπα, ωστόσο, ο Πιερό έδειξε τη δύναμη και την ποιότητά του και υπέγραψε το 1-1, το οποίο έμεινε έως το τέλος, αφού παρά τον καλό ρυθμό οι δύο μονομάχοι δεν βρήκαν την μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ. Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, με την ισοπαλία, από τη στιγμή που μένει πρώτος, ασφαλώς νιώθει περισσότερο ικανοποιημένος.

Δείτε ξανά το live του ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Γκολ ο Μπάμπα

Το ντέρμπι είχε ρυθμό, όπως όλες οι μονομαχίες ΑΕΚ – ΠΑΟΚ. Η Ένωση απείλησε πρώτη στο 2’ όταν ο Κοϊτά σε αντεπίθεση έδωσε αριστερά στον Ρότα, αυτός γύρισε η μπάλα κόντραρε στον Ότο και πέρασε πάνω από το τέρμα του Κοτάρσκι! Στο 12’ αριστερό σουτ του Κοϊτά εκτός περιοχής ήταν άστοχο.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ επιτέθηκε και στο 14’ είχε δοκάρι. Από την προσπάθεια του Τάισον, έκανε το αριστερό σουτ ο Οζντόεφ από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε ο Στρακόσια και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι!

Στην εξέλιξη της φάσης ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ και βρήκε γκολ. Από το κόρνερ πήρε την πρώτη κεφαλιά αμαρκάριστος ο Τσάλοφ και ο Μπάμπα στη μικρή περιοχή νίκησε με διπλή προσπάθεια τον Στρακόσια για το 1-0.

Θωρηκτό Πιερό

Ο ΠΑΟΚ είχε ψυχολογία και απείλησε στα επόμενα λεπτά. Στο 18’ σουτ του Οζντόεφ κόντραρε και στο 19’ σε γύρισμα του Ζίβκοβιτς δεν βρέθηκε κανείς στην πορεία της μπάλας για να την σπρώξει στα δίχτυα.

Στο 25’ η ΑΕΚ βρήκε το 1-1. Μπαλιά του Λαμέλα, ο Πιερό με τη δύναμή του και τον όγκο του έβαλε εύκολα το σώμα του μπροστά από τον Κεντζιόρα και με αριστερό σουτ νίκησε από το ύψος της μικρής περιοχής τον Κοτάρσκι για το 1-1.

Το ντέρμπι είχε και μετά το 1-1 ρυθμό, αλλά οι δύο ομάδες δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική πάσα. Στο 35’ η ΑΕΚ απείλησε, όταν σε σέντρα του Πιερό από δεξιά, ο Λιβάι έκανε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 38’ σε σέντρα του Κοϊτά από αριστερά η μπάλα έφτασε στον Ρότα που εκτέλεσε από δεξιά, απέρουσε με το στήθος ο Κοτάρσκι και στη συνέχεια ο Περέιρα με την εστία χωρίς τον Κοτάρσκι σούταρε ψηλά άουτ!

Στο 39’ σε γύρισμα του Σβαμπ απομάκρυνε ο Στρακόσια και στο 42’ σέντρα του Κοϊτά πέρασε απ’ όλους η μπάλα.

Ζήτησε πέναλτι

Η Ένωση μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και στο 53’ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπάμπα στον Λιβάι Γκαρσία. Στην εξέλιξη η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο Λαμέλα εκτέλεσε με το αριστερό και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Λουτσέσκου στη συνέχεια αναγκάστηκε ν’ αποσύρει τον Μπάμπα λόγω ενοχλήσεων κι έβαλε τον Κεντζιόρα δεξί μπακ και ο Ότο πήγε αριστερό μπακ. Ο Λόβρεν ήταν δεξί στόπερ και ο Κόλεϊ αριστερό, ενώ ο Μπράντον Τόμας αγωνίστηκε στην κορυφή.

Στο 67’ από βολέ του Κοτάρσκι ο Ζίβκοβιτς ήταν μόνος του στο ημικύκλιο, αλλά το δεξί σουτ κόντραρε ο Ρότα και γλίτωσε την ομάδα του.

Ντεμπούτο Μαρσιάλ

Στο 75’ οι δύο προπονητές έκαναν τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις τους. Ο Αλμέιδα έριξε στη μάχη για πρώτη φορά τον Μαρσιάλ αντί του Λιβάι Γκαρσία, ενώ άλλαξε δεξί μπακ και χαφ με την είσοδο ων Οντουμπάτζο και Πινέδα. Ο Λουτσέσκου έβαλε επίσης Κωνσταντέλια, Καμαρά για ν’ αποκτήσει ο ΠΑΟΚ περισσότερη ένταση μεσοεπιθετικά.

Ο Αλμέιδα πέρασε και τον Γκατσίνοβιτς αντί του κουρασμένου Λαμέλα με τον Σέρβο να πηγαίνει αριστερά και τον Κοϊτά δεξιά. Σ' εκείνο το σημείο, όμως, οι δύο ομάδες απέφυγαν τα ρίσκα, δεν υπήρχε καθαρό μυαλό στην επίθεση κι έτσι δεν σημειώθηκε κάποια ιδιαίτερη ευκαιρία για να βρει κάποια το γκολ και να πάρει τη νίκη.

Ο MVP

Ο Πιερό ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ και με το γκολ που πέτυχε. Ιδιαίτερα καλό ματς από τον Κοϊτά. Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Σβαμπ, Ότο και Λόβρεν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Στην γρήγορη απάντηση της ΑΕΚ. Ο Πιερό έφερε άμεσα το ματς στο 1-1 και στη συνέχεια στο ντέρμπι η Ένωση είχε μία καλή στιγμή με τον Ρότα και τον Περέιρα, αλλά στο υπόλοιπο της αναμέτρησης καμία εκ των δύο ομάδων δεν είχε άλλη κλασική ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Ρότα (75’ Οντουμπάτζο), Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος, Σιμάνσκι, Περέιρα (75’ Πινέδα), Γκαρσία (75’ Μαρσιάλ), Κοϊτά, Λαμέλα (82’ Γκατσίνοβιτς), Πιερό.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα (62’ Κόλεϊ), Ότο, Κεντζιόρα, Λόβρεν, Σβαμπ, Οζντόεφ (75’ Καμαρά), Τάισον (89' Ντεσπόντοφ), Μουργκ (75’ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς, Τσάλοφ (62’ Μπράντον).