Το 11-2 που... τρομάζει και το Λουτσέσκου vs. Αλμέιδα

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0

i

© Intime

Το 11-2 που... τρομάζει και το Λουτσέσκου vs. Αλμέιδα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:18 - 31.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:20 - 14.08.2024

Για τρίτο σερί παιχνίδι στην Opap Arena ο ΠΑΟΚ αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων και δεν κατάφερε να βρει τις λύσεις στην ασφυκτική πίεση της ΑΕΚ.

Το ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν παράσταση για έναν... ρόλο!

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Opap Arena και κατάφερε να «πνίξει» τους Θεσσαλονικείς σε ακόμη ένα ματς σε αυτό το γήπεδο. Με σκόρερ τους Πινέδα και Ελίασον, το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης σε κανένα σημείο του αγώνα στον «Δικέφαλο του Βορρά» (2-0) κι έτσι το κοντέρ έφτασε στο 11-2.

Συγκεκριμένα, στα τελευταία έξι ματς ανάμεσα στους δύο «Δικεφάλους» σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος, σε play offs και Κύπελλο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει μετρήσει μόλις μία νίκη, ενώ έχει γνωρίσει την ήττα στα υπόλοιπα πέντε ματς. Μάλιστα, το αξιοσημείωτο είναι πως οι ασπρόμαυροι δεν μπορούν να βρουν λύσεις στο επιθετικό κομμάτι κυρίως στις αναμετρήσεις μακριά από την Τούμπα, ενώ ταυτόχρονα έχουν μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα τους 11 φορές.

Οι τελευταίες έξι αναμετρήσεις

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1 
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 4-0
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0

Στο χθεσινό ντέρμπι (30/10), οι φιλοξενούμενοι «πλήρωσαν» τα αμυντικά λάθη και ηττήθηκαν δίκαια από έναν αντίπαλο που με όπλο την ασφυκτική πίεση είχε την υπεροχή σε ολόκληρο το 90λεπτο. 

Η σύγκρουση Λουτσέσκου - Αλμέιδα που έβγαλε... νικητή

Ράζβαν Λουτσέσκου και Ματίας Αλμέιδα τέθηκαν αντιμέτωποι για έκτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Αργεντίνος τεχνικός της Ένωσης ήταν ο μεγάλος νικητής της βραδιάς, διότι κατάφερε να «μπλοκάρει» τους ασπρόμαυρους σε κάθε σημείο του αγωνιστικού χώρου. Η τακτική με τα «man to man» μαρκαρίσματα και η πίεση ψηλά αποτέλεσαν το σημείο «κλειδί» στο ντέρμπι.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ρουμάνος τεχνικός αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα και δεν κατάφερε να βρει τις κατάλληλες λύσεις για να αλλάξουν τα δεδομένα.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι δύο προπονητές θα κοντραριστούν τουλάχιστον ακόμη τρεις φορές στο ελληνικό πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν και μένει να δούμε εάν θα καταφέρει ο «Δικέφαλος του Βορρά» και ο Ράζβαν Λουτσέσκου να «σπάσει» την πίεση της ΑΕΚ στις επερχόμενες αναμετρήσεις.

Ντέμης: «Η ΑΕΚ ήταν στα επίπεδα που ξέρουμε ότι μπορεί να παίξει, δεν περίμενα τόσο κακό τον ΠΑΟΚ»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:52 - 31.10.2023

Ντέμης: «Η ΑΕΚ ήταν στα επίπεδα που ξέρουμε ότι μπορεί να παίξει, δεν περίμενα τόσο κακό τον ΠΑΟΚ»

Ο Ντέμης Νικολαΐδης μίλησε για την άνετη επικράτηση της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι και στάθηκε στην ανωτερότητα της αλλά και στην κακή εικόνα του Δικεφάλου του Βορρά.

Sportal Monday Live: Άτλας στο ΣΕΦ ο Μήτογλου, νίκη - δήλωση της ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ και το σόου Ποντένσε στην Κρήτη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!