«Κλειδώνει» η ενδεκάδα της ΑΕΚ για ΠΑΟΚ, «σφαγή» για μια θέση στην αποστολή

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα και παίκτες της ΑΕΚ/©intime

«Κλειδώνει» η ενδεκάδα της ΑΕΚ για ΠΑΟΚ, «σφαγή» για μια θέση στην αποστολή

Κώστας Τσίλης 18:23 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 18:51 - 18.10.2024

Φαίνεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις επιλογές του Αλμέιδα για το βασικό σχήμα της ΑΕΚ στο ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τις θέσεις στην αποστολή

Είναι γεγονός πως ακόμα και στην προτελευταία προπόνηση πριν από το ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, ο Ματίας Αλμέιδα δεν είχε όλους τους διεθνείς διαθέσιμους για το κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης. Ο Πινέδα και ο Κάλενς μόλις μια φουλ προπόνηση θα προλάβουν να κάνουν πριν το παιχνίδι της Κυριακής. Και αυτό προφανώς και μετρά για τις αποφάσεις που θα πάρει ο Αλμέιδα για το αγωνιστικό πλάνο.

Είναι πολύ πιθανό μάλιστα τόσο λόγω των δεδομένων που δημιούργησαν οι απουσίες λόγω εθνικών, όσο και λόγω του χαρακτήρα του ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο Αργεντινός τεχνικός να πάρει κάποιες αποφάσεις ακόμα και την τελευταία στιγμή. Παρόλα αυτά το τοπίο όσον αφορά την βασική ενδεκάδα, φαίνεται να ξεκαθαρίζει.

Θα πρέπει να συμβεί κάποια μεγάλη ανατροπή της τελευταίας στιγμής, για να "σπάσει" η αμυντική τετράδα με Βίντα και Μουκουντί στα στόπερ και Πήλιο και Ρότα στα δυο άκρα. Αλλά και για να μην βρίσκονται ο Σιμάνσκι, ο Κοϊτά και ο Ελίασον στις θέσεις του "κόφτη" και των δυο ακραίων επιθετικών αντίστοιχα. Από εκεί και πέρα για τις άλλες τρεις θέσεις, υπάρχουν παίκτες που έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα για να ξεκινήσουν το ματς.

Ο Λιβάι Γκαρσία είναι πολύ πιο πιθανό να πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης, έναντι του Φραντζί Πιερό. Χωρίς ωστόσο να μπορεί κανείς να "ξεγράψει" τον φορμαρισμένο Αϊτινό από υποψήφιο. Ενώ το δίδυμο του Τούκου Περέιρα και του Πινέδα, είναι ξεκάθαρα πιο μπροστά στην σκέψη του Αλμέιδα, από οποιαδήποτε άλλη επιλογή. Παρότι ο Μεξικανός δεν θα προλάβει παρά μόνο μια κανονική προπόνηση. Χωρίς πάντως σ' αυτό το δίδυμο των χαφ, να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας επιλογής έκπληξης.

Αντίθετα πάντως με την εικόνα της βασικής ενδεκάδας που φαίνεται να ξεκαθαρίζει, αυτή συνολικά της αποστολής παραμένει ένα τοπίο στην... ομίχλη. Και αυτό διότι από την στιγμή που άπαντες είναι ετοιμοπόλεμοι, θα γίνει μια ποδοσφαιρική "σφαγή" για τις θέσεις στον πάγκο για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Με σίγουρους να θεωρούνται μόνο ο Μπρινιόλι, ως δεύτερος τερματοφύλακας, ο Κάλενς ως εναλλακτική λύση για τα στόπερ, ο Χατζισαφί για τα μπακ και ο Γιόνσον για την θέση του κόφτη.

Από εκεί και πέρα για τις υπόλοιπες πέντε θέσεις που απομένουν για την αποστολή, θα δοθεί μια τεράστια μάχη. Για τα χαφ υπάρχουν και ο Λιούμπιτσιτς και ο Μάνταλος. Ένας εκ των δυο θα βρίσκεται σίγουρα. Πιθανό, αλλά όχι σίγουρα και οι δυο. Θεωρητικά ο Γκατσίνοβιτς και ο Άμραμπατ διεκδικούν θέση ως εναλλακτική λύση για τα άκρα της επίθεσης. Με τον Φερνάντες δύσκολα να βρίσκει θέση.

Ενώ υπάρχει ο Λαμέλα, ο Τσούμπερ, ο Πιερό και ο Μαρσιάλ. Ανάμεσα σ' αυτούς τους τέσσερις, δεδομένα πολύ δύσκολα θα βρει χώρο ο Τσούμπερ. Και αν ο Αλμέιδα θέλει και τον Λαμέλα και τον Πιερό και τον Μαρσιάλ, τότε δεδομένα θα πρέπει να αφήσει εκτός έναν εκ των Λιούμπιτσιτς ή Μάνταλο, αλλά και έναν εκ των Γκατσίνοβιτς ή Άμραμπατ. Διαφορετικά, ένας ή ακόμα και δυο εκ των Λαμέλα, Μαρσιάλ και Πιερό, θα πρέπει να μείνει εκτός. Με λίγα λόγια, εξίσωση δύσκολη για τον Αλμέιδα.