Το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ δημιουργεί δύο στρατόπεδα στη Stoiximan Super League: Άρης - Ολυμπιακός vs Παναιτωλικός - ΟΦΗ

Ο Ματίας Αλμέιδα και ο Ράζβαν Λουτσέσκου στο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

i

© Intime

Το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ δημιουργεί δύο στρατόπεδα στη Stoiximan Super League: Άρης - Ολυμπιακός vs Παναιτωλικός - ΟΦΗ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:06 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 18:26 - 18.10.2024

Ένα ντέρμπι με τα όλα του αναμένεται να είναι αυτό είναι ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Εκτός από τους δύο τους, όμως, για το αποτέλεσμα ενδιαφέρονται τέσσερις ακόμα ομάδες της Stoiximan Super League, οι οποίες χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα.

Μετά τον θρίαμβο στην Αγγλία και τον «άσο» της Ελλάδας στο «Γ. Καραϊσκάκης», οι φίλαθλοι της χώρας ετοιμάζονται να μπουν και πάλι σε ρυθμούς Stoiximan Super League. Φυσικά, το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι αυτό της Κυριακής (20/10), με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στην «OPAP Arena».

Το εν λόγω ντέρμπι προσφέρει από μόνο του ένα μεγάλο κίνητρο στους παίκτες, οι οποίοι όμως έχουν έναν εξτρά λόγω να ψάχνουν το τρίποντο. Αφενός, εφόσον η Ένωση πάρει τη νίκη τότε θα εκθρονίσει τον «Δικέφαλο του Βορρά» από την κορυφή της Stoiximan Super League. Αντίθετα, αν ο ΠΑΟΚ επικρατήσει, τότε εκείνος παραμένει στην πρώτη θέση και μάλιστα έχοντας μαξιλαράκι δύο πόντων από τον δεύτερο.

Αλλαγή ώρας στο Αιγάλεω - ΠΑΟΚ και σε ακόμα δύο αναμετρήσεις του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson

Αλλαγή ώρας στο Αιγάλεω - ΠΑΟΚ και σε ακόμα δύο αναμετρήσεις του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson

Η ΕΠΟ έκανε γνωστό ότι το Αιγάλεω - ΠΑΟΚ και ακόμα δύο αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson θα ξεκινήσουν σε διαφορετική από αυτή που είχαν προγραμματιστεί αρχικά ώρα.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, το αποτέλεσμα του αγώνα θα είναι αδιαμφισβήτητα κρίσιμο τόσο για τους μεν, όσο και για τους δε. Παρόλα αυτά, δεν είναι οι μόνοι που ενδιαφέρονται για το τελικό σκορ στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής. Αυτό διότι από κάτω τους βρίσκονται ακόμα τέσσερεις ομάδες εξαρτώνται από το τι θα γίνει στην «OPAP Arena». Η πρώτη από αυτές είναι ο Άρης, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Οι «κίτρινοι» υποδέχονται στη Θεσσαλονίκη την Athens Kallithea, σε ένα ματς που φαινομενικά είναι φαβορί (αν και ο σύλλογος του Ντονάτι βάζει δύσκολα στους μεγάλους). Με νίκη, λοιπόν, φτάνουν τους 17 βαθμούς και θέλουν κυρίως απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι. Με ήττα του φιλοξενούμενου ή και ισοπαλία, το συγκρότημα του Άκη Μάντζιου θα παραμείνει στην ισοβαθμία της κορυφής, ενώ το «Χ» θα τον φέρει τυπικά πρώτο.

Ήττα του ΠΑΟΚ ψάχνει και ο Ολυμπιακός, ο οποίος επίσης ενδιαφέρεται για την έκβαση στο ματς με την ΑΕΚ. Οι Πειραιώτες υποδέχονται τον Λεβαδειακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και επίσης φαντάζουν φαβορί στο ματς με τους Βοιωτούς. Σε περίπτωση που πάρουν το τρίποντο πάνε και αυτοί στους 17 βαθμούς, ενώ ελπίζουν και σε «γκέλα» του Άρη, προκειμένου να απολαύσουν τη μοναξιά της κορυφής του πρωταθλήματος.

Από εκεί και πέρα, δύο ομάδες ψάχνουν ήττα - και μόνο ήττα της ΑΕΚ - προκειμένου να σκαρφαλώσουν στη βαθμολογία της Stoiximan Super League. Αφενός, ο τέταρτος βαθμολογικά Παναιτωλικός ελπίζει σε ήττα της Ένωσης, η οποία σε συνδυασμό με νίκη κόντρα στον Ατρόμητο θα τον φέρει στην τετράδα. Αυτό διότι οι Αγρινιώτες νίκησαν τους «κιτρινόμαυρους» στο τελευταίο παιχνίδι πριν τη διακοπή και ως εκ τούτου υπερισχύουν στην ισοβαθμία.

Αφετέρου, υπάρχει και ο ΟΦΗ. Ο σύλλογος της Κρήτης ψάχνει την υπέρβαση κόντρα στον Παναθηναϊκό, έχοντας αποδείξει ωστόσο πως τίποτα δεν είναι δύσκολο στο «Γεντί Κουλέ». Αν οι παίκτες του Ράσταβατς πάρουν το τρίποντο και η ΑΕΚ χάσει από τον ΠΑΟΚ, τότε η ομάδα τους θα ισοβαθμεί με εκείνη του Ματίας Αλμέιδα.