Το αήττητο, το σερί και το πάθος στην ΑΕΚ για νίκη στην κατάμεστη Φιλαδέλφεια

Ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά πανηγυρίζει

Το αήττητο, το σερί και το πάθος στην ΑΕΚ για νίκη στην κατάμεστη Φιλαδέλφεια

Κώστας Τόπας 10:15 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:21 - 20.10.2024

Το βράδυ της Κυριακής (20/10, 20:30), η ΑΕΚ, με τη βοήθεια του κόσμου της, θα επιδιώξει το τρίποντο κόντρα στον ΠΑΟΚ στην κατάμεστη «OPAP Arena», προκειμένου να «σκαρφαλώσει» στην κορυφή της Stoiximan Super League

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ (20/10, 20:30), στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να έχει ως μοναδικό στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών που θα την ανεβάσουν στην κορυφή της κατάταξης.

Για τρίτη διαδοχική χρονιά και τέταρτη στην τελευταία πενταετία, η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ μέσα στον Οκτώβριο για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Υπάρχουν οι νίκες της με 2-0, ενώ στις 18 Οκτωβρίου 2020 οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 1-1.

Για το αήττητο στο «σπίτι» της

Από την άλλη, τα δύο τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου που έχουν γίνει με γηπεδούχο την ΑΕΚ έχουν διεξαχθεί την ίδια ημερομηνία, στις 30 Οκτωβρίου του 2022 και 2023. Η Ένωση επικράτησε με 2-0 και στα δύο και με τη νίκη του 2022, οι «κιτρινόμαυροι» έσπασαν μια παράδοση εννέα διαδοχικών αναμετρήσεων εντός και εκτός έδρας που ο ΠΑΟΚ είχε παραμείνει αήττητος.

Το βράδυ του Σαββάτου (20/10, 20:30), η ομάδα του Ματίας Αλμείδα θα επιδιώξει να διευρύνει το σερί που διατηρεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, τη φετινή σεζόν. Ενα σερί που την βλέπει να μετράει τρεις νίκες και μία ισοπαλία στην «OPAP Arena» στα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει δώσει έως τώρα.

Οπως επίσης οι «κιτρινόμαυροι» θα κυνηγήσουν το τρίποντο, όχι μόνο για να πατήσουν ξανά στην κορυφή του πρωταθλήματος, αλλά και για συνεχίσουν την παράδοση που έχουν απέναντι στον ΠΑΟΚ, από τον οποίοι έχουν να γνωρίσουν ήττα στο «σπίτι» τους από του 2022. Τότε που η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε επικρατήσει με 1-0 για τα play offs. Εκτοτε, η ΑΕΚ μετράει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Τι λένε οι αριθμοί

Εως τώρα, η ΑΕΚ έχει πετύχει 11 τέρματα στη Stoiximan Super League. Δύο λιγότερα από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι και η μοναδική ομάδα με τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, η Ένωση μετράει 1.82xGoals, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν 1.55xGoals.

Η ΑΕΚ είναι μία από τις πιο απειλητικές ομάδες στη Stoiximan Super League, δείχνοντας την επιθετική της αποτελεσματικότητα​. Αυτό την καθιστά την πιο επικίνδυνη ομάδα επιθετικά στο φετινό πρωτάθλημα κι αυτό θα επιδιώξει να δείξει και το βράδυ της Κυριακής (20/10) στο «σπίτι» της.

Μάλιστα, στην έδρα της, η ΑΕΚ δημιουργεί τις περισσότερες ευκαιρίες από κάθε αντίπαλο που υποδέχεται. Κι αυτό αποδεικνύεται κι από το γεγονός ότι έχει 1.82xGoals στην «OPAP Arena». Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι η Ένωση είναι η ομάδα που δέχεται τις λιγότερες ευκαιρίες από οποιονδήποτε. Μάλιστα, τα αναμενόμενα γκολ που δέχεται ανά αγώνα είναι 0.82xGA.

Επειτα από επτά αγώνες που έχει δώσει στο ελληνικό πρωτάθλημα, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, είναι αυτή με τα λιγότερα γκολ που έχει δεχθεί. Συγκεκριμένα, έχει δει μόλις δύο φορές την εστία της να παραβιάζεται. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που μετράει πέντε γκολ παθητικό.

Αλμέιδα vs Λουτσέσκου

Ο Ματίας Αλμέιδα και ο Ράζβαν Λουτσέσκου στο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Ο Ματίας Αλμέιδα και ο Ράζβαν Λουτσέσκου στο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ © Intime

Ματίας Αλμέιδα και Ραζβάν Λουτσέσκου έχουν έρθει αντιμέτωποι οκτώ φορές έως τώρα. Από αυτές, ο Αργεντινός τεχνικός έχει βγει νικητής τέσσερις φορές. Ενώ ο Ρουμάνος τεχνικός μετράει μόλις δύο νίκες. Μόνο δύο φορές, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με τους Αλμέιδα και Λουτσέσκου στους πάγκους τους, αντίστοιχα, αναδείχθηκαν ισόπαλοι.

Μάλιστα, ο «Πελάδο» στην... πρεμιέρα του κόντρα στον ΠΑΟΚ οδήγησε την ΑΕΚ σε νίκη με 2-0. Ακολούθησε η ήττα με 2-0 στην Τούμπα κι έκτοτε έχτισε ένα σερί πέντε αγώνων χωρίς η Ένωση να γνωρίσει ήττα. Συγκεκριμένα, οι «κιτρινόμαυροι» κατέγραψαν ένα ρεκόρ με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες, προτού φτάσει η ήττα της περυσινής σεζόν με 3-2 στη Θεσσαλονίκη.

Το σερί του Αλμέιδα

Αξιο αναφοράς μάλιστα είναι το γεγονός ότι ο Αργεντινός τεχνικός της Ένωσης στα 38 μεγάλα παιχνίδια που έχει δώσει στην Ελλάδα με ομάδες του Big-5 μετράει 20 νίκες, 11 ισοπαλίες και μόλις επτά ήττες. Στην «OPAP Arena» το ρεκόρ του είναι ακόμα καλύτερο, μιας και σε 19 ματς, έχει πανηγυρίσει 12 φορές τη νίκη, έξι ισοπαλίες, έχοντας και μία ήττα.

Με αυτή τη νοοτροπία, η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα θα επιδιώξει το βράδυ της Κυριακής (20/10, 20:30) στην κατάμεστη «OPAP Arena» να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα, προκειμένου να «σκαρφαλώσει» ξανά στην κορυφή της Stoiximan Super League.